ÅRET 2008

Publicerat. 2008-12-31 | 00:39:31
Nu börjar detta året lida mot sitt slut och man brukar ju alltid tänka tillbaka på hur man haft de.
Jag vet att året började sådär för mig, jag mådde ganska dåligt men de blev bättre och bättre och sen vände det totalt. Jag kan inte säga annat om heller att de slutar bra trots att de hände lite tråkiga saker i mitten på december.
Har suttit och kikat egenom min blogg och tänkte sammanfatta de lite:)

JANUARI

Jag började år 2008 med att åka och fira nyår tillsammans med Linda i Eskilstuna. Väl där började jag med Viktväktarna men jag vet inte vilken gång i ordningen. Och jag kan ju bara nu konstatera att jag INTE lyckades denna gång heller. Åkte dit senare i januari igen då vi åkte på en kryssning med Cinderella. Denna månad blev det endel festande men min kära vän Fia också.

FEBRUARI

Februari, den bästa månaden på året eftersom att jag fyller år den 23:e
Jag hade fest på min födelsedag och min familj var och hälsade på denna dag! Mer än så hade jag visst inte skrivit under denna månad, detta beror på att min data krånglade och jag vart utan internet längre.

MARS

Under större delen av Mars var jag också utan internet så denna månad skrev jag knappt något på bloggen.
Jag vet i alla fall att man kära bror fyllde 20 den 17:e och då åkte familjen till Jönköping och överraskade honom!


APRIL

Jag gjorde om i mitt kök, målade om köksluckor och kakel samt tapetserade i köket. Det blev riktigt bra!
Även denna månaden bestod av mycket festande.
Jag färgade mitt hår ljust
Mamma o pappade bokade också denna månad vår resa till Turkiet!
och inte att förglömma, våren kom i antågande...
Simon fyllde den 17:e 14 år!

MAJ

Ja denna månad glömmar man inte i första taget! Jag träffade Niklas via internet och vi bestämde ganska snabbt att vi skulle ses, vi hördes första gången på telefon den 1:a maj och redan dagen efter kom han och hälsade på mig! Något jag absolut inte ångrar idag för sen den 2:a maj har vi hållt ihop:) Vi var mycket med Nilas föräldrar i husvagnen under denna månad vilket var mysigt! Maj månad bjöd också på underbart väder.

JUNI

Jag flyttar till Borås. Vi båda var trötta på att åka mellan Lidköping och Borås i stort dett varje dag och jag bestämde att jag skulle börja söka jobb för att sedan flytta in hos Niklas. Och de kan man ju säga gick ganska snabbt. Jag fick jobb på Eniro redan ngn vecka senare. Semestern kom och vi spenderade den tillsammans i husvagnen till stor del.Vi renoverade också vår lägenhet. Inte att förglömma e ju också att man sa upp sig för första gången:) ha ha

JULI

Familjen åkte på den efterlängtade semestern till Side i Turkiet, vilket blev en VARM upplevelse.
Vi var även denna månad mycket hos Niklas föräldrar i husvagenen i Ulricehamn, samt med mina föräldrar o familjen Svensson i Hjo över en dag. Renoveringen fortsatte och jag jobbade några dagar på Eniro.

AUGUSTI

Kräftornas månad. Vi fiskade mycket tillsammans med Niklas föräldrar.
Jag sökte också denna månad nytt jobb som personlig assistent och jag var på intervju.
Niklas åkte till Jämntland och jagade fågel en vecka, och då passade jag på att göra om i köket.
Jag var också i GBG tillsammans med Angelica och tog modellbilder.
Den 16:e var jag med när Niklas sköt årets första rådjur, ngn jag heller inte kommer glömma.

SEPTEMBER

Jag fickjobbet som personlig assisten och började mitt nya jobb den 3 september.
Pappa fyller den 2:a så var där också och firade honom så klart! Jag körde igång med VV utterligare en gång utan ngn större framgång. Mycket svamp plockning och jag var på min första Elfsborgsmatch.

OKTOBERG

Hösten kom med stormsteg och så också premiären av älgjakten och den veckan jobbade jag de sena passet så jag följde med Niklas de två första dagarna på jakten. Spännande men dock utan resultat. Denna månaden var jobbigt ekonomiskt då jag inte fick ngn lön pga att jag bytte jobb men de klarade vi bra ändå med lite hjälp från vara föräldrar.

NOVEMBER

Årets första snö kom i november och man började fundera på att sätta på vinterdäcken som så klart krånglade.  Julklappar började man förbereda och den 12:e var jag ju iväg i Ullared tillsammans med svärmor.
Jag och Niklas var också på badkalas hos Niklas kusin på Borås badhus.
DECEMBER

Började december månad med att åka på julbord med jobbet på Liseberg där man vann stjärnvinst:) Julpyntandet hemma började i form av julklappsinslagning och julgodis bak. Mamma fyllde 45 år den 10:e och då var det kalajs. Träffade då faster som jag inte hade träffat på över ett år. Julafton kom och för första gången firade jag den inte bara tillsammans med min familj utan också med Niklas och hans familj vilket var roligt men konstigt!

Ja detta var mitt 2008!
Det e lite roligt att se tillbaka på vad man har gjort!
Nu är det bara att blicka framåt och hoppas på att 2009 blir lika bra om inte lite bättre! Den största förhoppningen om detta år är ju så klart att Niklas får jobb men också att man kanske lyckas med sin vikt för en gångs skull. Man kan ju hoppas att de nya året inbrinngar lite ny motivation, ha ha

NU VILL JAG BARA ÖNSKA ALLA SOM LÄSER MIN BLOGG ATT NI FÅR EN BRA NYÅRSAFTON OCH ETT BRA START PÅ DE NYA ÅERT! TA HAND OM ER!

EMELIE


Jakt...

Publicerat. 2008-12-30 | 21:19:45
God Kväll!!

Nu har jag och Niklas precis spelat bingo, skulle ju vara såå mycke vinster i kväll! Men som vanligt vann man inget! Vi var ett nummer ifrpn båda två men HUR stor e chansen att man vinner? Precis 0!

Idag blev det ingen arbetsdag för mig. Min brukare skulle iväg då jag blev ledig. Så jag bestämde mig för att göra Niklas o Ludde sällskap i skogen idag! De var ett tag sedan sist! Men jag sov nog riktigt hårt i morse för jag vaknade inte av Niklas mobil eller av att han gick upp, de brukar jag göra annars.
Blev en lång skön dag i skogen, med eld, varm oboj och skink smörgås. Tyvärr så blev de inga skott tillfällen!
Efter jakten åkte vi hem till Niklas mamma och grattade henne på födelsedagen idag! Hon blir 56 år! Grattis grattis!

I mrrn de e nyårsafton! Niklas ska ut med sin papps och jaga men jag ska ta mig lite sovmorgon och sen ska jag städa och rensa lite här hemma. Började i köket i går:)

Ha en bra kväll!!
Kramar Emelie o Niklas

Dagens bilder från skogen:)


Redo igen efter fika pausen:)


Niklas med sin nya jaktradio...


På pass, men inga djur:(

Ikea...

Publicerat. 2008-12-29 | 21:23:56

God Kväll!

I morse när jag vaknade bestämde jag mig för att åka till IKEA efter jobbet! Har varit sugen på de länge och i går blev jag sugen på att ändra om lite här hemma i vår lilla lya. Mamma undrade varför vi hade ett så stort tv rums bord och de fick mig att tänka efter. Så vi har köpt oss ett nytt bors till tv rummet samt en tv bänk och en hylla...
Hyllan vi har nu e ganska klumpig och stor så den ska få bo hos min morbror tills jag och Nikals behöver den igen! Kan ju bli så att man köper större lya ngn gång!
Så den 11:e när vi ska på teater i skara tillsammans med min familj ska vi ta med hyllan och sätta upp de nya, de kliar i fingrarna nu men jag får allt vänta!
Fick ju presentkort på IKEA i julklapp så de kom väl till pass...
Tror de kommer bli super bra här inne med de, och absolut mer plats...
Tänk om jag kunde få min älskling att sitta i köket o äta också, de vore ju underbart!!

Kram

Dagens inköp ser ut såhär:)
Hyllan eller "tvbänken" som jag nu kallar de ska vi lägga ner på längden och 6 st silvriga ben ska fästas under.
Under hyllan ska 3 st spot lights sättas fast.. kommer bli såååå mysigt!
Bordet e ju samma som vi har nu fast modellen mindre....
Pris för detta med presentkorten utnyttjade: 500:- inte så farligt för ett "nytt" tv rum... hi hi


       

Då har de varit jul!

Publicerat. 2008-12-27 | 14:42:45
Hej allihop!
Hoppas ni haft en bra jul! Det har i alla fall jag och Niklas haft tillsammans med våra nära & kära!
Vi åkte till hans föräldrar vid 11 tiden på julafton, åt god julmat och sedan vid kl 3 så kikade vi på kalle anka samtidigt som vi öppnade julklappar.
Vid halv fem ungefär begav vi oss mot Kvänum för att fortsätta fira tillsammans med min släkt. Åt även julmat där och bytte julklappar! Vi båda fick massa fina klappar!
Av Niklas fick jag presentkort på Gina, presentkort i en riktig BH butik, 2 halsband och ett par pärlörhängen. Av mig fick han sin efterlängtade jaktradio, kallsonger, strumpor, jakt dvd, lock pipa för räv och en rem till hans gevär. Lockpipan o filmen fick han hemma hso hans föräldrar och de var såå kul att se hans min när han öppnade de, han såg helt chockad ut och sen slängde han sig över mig i kramade mig! Han sa att han inte trott att jag kunde beställa sånt, ha ha tack för den. Minen när han öppnade jaktradion på kvällen hemma hos min mormor var också i chock tillstånd o han var såå lycklig! :)

Av mina föräldrar och övrig släkt fick jag en resväska, ett överkast till vår dubbelsäng, presentkort Gina, presentkort Ikea, en lucia av rolf berg.

Av hans föräldrar fick vi en elektrisk kniv slip från OBH Nordica, presentkort på Ikea.

Så vi har haft en mycket bra jul!

Idag var jag en sväng på stan, skulle till Rusta för att se om de hade REA. Hade nämligen sett en present till Niklas syskonbarn där innan jul! Hon fyller ju den 5:e, så jag gjorde en chansning för att se om de fanns kvar o det gjorde det. Nu 25% billigare. Inte helt fel!

Niklas är  o jagar som vanligt, i kväll vill jag gå på bio. Vi flyter, den verkar rolig! Har bokat biljetter o jag hoppas Nikals vill med nu!

Kram på er...
Lägger in lite bilder från julen:)



Jul lunch hemma hos Niklas mamma & pappa med hans mormor, morfar, moster.


Jag och Niklas brorsbarn Felicia.


Niklas pappa Jerry


Niklas sitter och knappar på den nya Hund GPS:en som de köpt.


Niklas & hans bror Magnus


VI :) hemma hos min mormor o morfar...




Min mamma o papp:)


Lyckades få Niklas på kort precis när han öppnar paketet med jaktradion:)


Alla klappar öppnade:) Mamma, pappa o mina två bröder!


Liten del av våra klappar! Överkastet ligger redan på...


       

Detta är några av de klappar Niklas fick av mig:)


En sån här resväska fick jag av mormor & morfar fast en cerise!!

God Jul!

Publicerat. 2008-12-23 | 17:41:52

Dan före dopparedagen!
Nu är det nära, om en stund ska vi åka till Lars & Lina.

Hoppas Ni alla som läser min blogg får en bra jul!
Vi hörs igen när jag kommer hem från allt julfirande!

GOD JUL !

Kramar Emelie & Niklas

5 dagar ledigt!!

Publicerat. 2008-12-22 | 23:55:33
Ja i mrrn efter mitt oerrhört korta pass på 3 timmar (14-17) så har jag 5 lediga dagar framför mig! Kommer bli helt underbart! Kommer iof vara fullt upp, onsdag julafton, torsdag middag hemma hos familjen Svensson i lidköping på kvällen och vi ska sova över där till annandagen för Niklas ska ut med Håkan ( pappas kusin ) o jaga! Han hade visst ringt idag om de och Nikas e så klart överlycklig!

Har precis rört ihop lite pama minutris som nu står ute på altanen för att svalna tills i mrrn då de ska bli ris ala malta! Ska ha med mig de till Nikals kusin i mrrn:) Jag erbjöd mig att ta med mig de...

Har också fixat iordning alla räkningar på våra internetbankar nu, så de e bara att godkänna. Tror jag gör de nu innan jag går och lägger mig! Klockan hinner bli mer än 00.00 innan jag tvättat mig o så...
Min älskling ligger redan i sängen! Bäst att sova snart, massa saker att fixa i mrrn! Lämna blod, optiker, handla skinka och fixa blommor, ska ta med mig till Niklas föräldrar, min mormor o morfar och till Ulrika tänkte jag:) Kommer vara SÅÅÅÅÅ mycke folk i mrrn i blomsteraffären men men de e bara att se glad ut, ha ha

God Natt!!

Julkort & lönelappar!

Publicerat. 2008-12-22 | 13:38:01
Idag är det dan före dan före dopparedagen:) 1 dag 10 timmar & 28 minuter kvar till julafton:)

I morse ringde klockan kl 9, vi hade bestämt för att komma upp i tid. Skulle ju till optikern och prova glasögon och springa in på systemet åt Niklas pappa.
Kan ju bara konstatera att de e KAOS i stan. Fy fan va folk, när vi svägde in på systemets parkering kryllade de av poliser som hade nykterhets kontroll!!

Vi hittade två par glasögon nu som Nikals tog med sig hem och han verkar nöjd! I mrrn ska han ju dit för en undersökning, han ska också lämna blod, jag ska till arbetsförmedligen och skriva in mig så jag får stämpla i mellandagarna och så ska jag köpa lite blommor. In på ICA ska vi en sväng också, ska ju koka julskinka i mrrn när vi nu ska hinna de, ja ja de löser sig nog. Niklas e ju hemma.

För bara en liten stund sedan kom posten, idag hade den med sig 2 julkort och våra lönelappar. Niklas var ju speciellt efterlängtad eftersom han får slutlön från Lernia denna månaden och den var heeeelt ok!
Fick julkort från mina föräldrar och ett från "mormor o morfar" men vi vet inte av vems mormor o morfar:) ha ha får väl ta reda på detta!

Nu sitter jag och väntar på att få åka iväg och jobba! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Men de blir nog troligtvis en sväng till stan med bussen och ta en fika:) Allt för att få tiden att gå. Jobbar till 21 idag bara eftersom jag börjar 14 i mrrn...

Ha en bra kväll!!

Kram

Finns de ingen snö......

Publicerat. 2008-12-21 | 20:26:06
så får man väl fixa fixa det själv. Idag när vi var hemma hos Niklas föräldrar så skulle de klä sin julgran. När de var klara kom Niklas mamma Solveig på att hon hade snö på spray flaska, de kan man väl spraya på granen??!!
Niklas fick spray flaskan och gjorde ett försök och de blev faktiskt inte helt fel, riktigt mysigt och fint faktiskt! Och när han stod där och sprayade så kom han på att han har en burk med snöspray hemma i sin verktygslåda (mycket konstig plats) så när vi kom hem fick vår gran lite snö på sig också:)
Nu e jag sugen på att spraya fönstret i tv rummet med sånt men de var inte så poppis hos Niklas, de e svårt att ta bort säger han. Någon som har erfarenhet av snöspray på fönster?? Jag tycker de e mysigt!!

Ni sitter i framför tv:n och myser!
Ska väl kika på ngn film sen, heart break hotell går ju kl 21. Såg ju den bara för ngn vecka sen med min brukare men men den e ju rolig i alla fall!
I mrrn börjar jag tre, innan de ska jag och Nikals till optikern och prova ut glasögon. Han ska på undersökning på tisdag men då kan inte jag vara med som smakråd för jag jobbar så de får bli i mrrn.
Ingen lön på g heller:( Kommer den säkert på tisdag:( Snyft!

Ha en bra kväll!!

Kram





4:e advent!

Publicerat. 2008-12-21 | 12:35:41
Nu brinner 4:e ljuset i adventsljusstaken och det är 2 dagar 11 timmar & 35 minuter kvar till julafton! Nu närmar det sig verkligen!

21 december idag och man e lite nyfiken på vilken dag man får lönen, måndag eller tisdag. Jag har ingen aning! Som jag skrivit förut så kommer ju inte lönelappen i tid o ingen på Frösunda visste heller:( ja ja de blir en överraskning. Jag e i alla fall glad att jag e klar med alla klappar, tänk dem som sitter hemma och inväntar sin december lön för att direkt gå ut och köpa klapparna och sen e man utfattig resten av månaden, nej uch! Vi ska verkligen hålla i våra löner denna månaden, man kanske går en sväng på mellandags rean men mer än så blir de nog inte.

Idag ska jag och Niklas o Ludde så klart åka ut till Gingri med alla klapparna, skönt att de finns där ute på julafton så man slipper tänka på de. De klapparna som ska till Kvänum ska också dit ut, eftersom vi åker till Kvänum o firar jul på kvällen o Gingri på dagen!

Dan före dopparedagen ska vi ju till Niklas kusin o hans tjej och spela bingolotto:) Kul!!






I fredags när jag var ute min med brukare så köpte vi klappar till våra hundar i en djuraffär. Blev ngn slags hund chips, så fick vi en liten röd påse att lägga de i. När jag kom hem med detta undrade ju så klart Ludde vad de var som luktade. Så han fick en av påsarna och han blev heeelt galen, han slet och drog i påsen och fick till slut upp den!! Han var helt överlycklig! Har varit o köpt en ny sån julklapp till han nu som han ska få i gingri annars blir de slagsmål om de andra tre hundarna får. Ska bli kul o se hur Jambo, Bamse och Silver gör med klapparna. Men en sak e säker, de stinker. Stickan ska ju så klart också få en:)

Ha ha ha ha ha ha sååå rolig!!

Publicerat. 2008-12-20 | 18:48:24

Spola fram till ca 55 och se till slutet:)


Jul fin...

Publicerat. 2008-12-20 | 18:23:20
Tänkte att jag ska lägga ut bilder på kläderna jag ska ha på mig på julafton:)
Ni får gärna kommentera om ni vill:)

Kram
                          
Jag e nöjd med kläderna:) Kanske inte e sååå förtjust i rosetten på klänningen men den går och ta bort. Va tycker ni?
Till detta har jag köpt ett pat tjockare strumpbybor...

Snart e de jul...

Publicerat. 2008-12-20 | 14:13:27
I skrivadets stund så är det närmare bestämt 3 dagar  9 timmar & 57 minuter kvar till julafton:)

Niklas la in en nedräknare på datan ha ha!
Detta kommer bli en lugn helg som vanligt, ontäntat eller hur! Niklas kom precis hem från skogen men en hund som mår sådär. Han hostar och kräks om vart annat! Vet inte riktigt vad det e med honom! Har precis tryckt ner 2 ipren i halsen på honom! Hoppas han blir bättre!

Sov till klockan tio idag de var inte helt fel! Gick upp och gjorde mig iordning och sedan åkte jag faktiskt en sväng till Rusta och Shape... visste inte vad jag skulle hitta på så jag gick där en stund. Köpte jätte coola muffins formar på rusta i silikon. När jag kom hem bakade jag chokladmuffins i dem till Niklas, han älskar de:) Får ju passa på nu innan de nya året kommer, det betyder nya tag!!

Jag har skickat in arbetsansökan idag också för skojs skull. De var som personlig assisten till en flicka på 3 år. Jag jobbar ju bara 86% nu och e sådär nöjd med de, men jag tycker ju om jobbet i sej. Men som sagt skadar aldrig att söka.

Nu vet jag i alla fall vad jag ska ha på mig på julafton, den klänning jag beställde från ellos var ju för liten vid bysten men jag beställde en ny och den passade mycket bättre så jag e nöjd! Nu hänger de på en galge alltihop och väntar:) Kul att vara lite fin på jul!

I går när jag slutatde jobbet så hade Niklas lovat mig att vi skulle åka in till stan och ta en fika, men han ångrade sig ganska mycket när han såg alla bilar men då var det ingen återvändo. Vi fikade och sedan beställde Niklas tid hos en optiker. Han behöver nya glasögon för han ser så dåligt! Och sen har han inga linser kvar heller!!
Killar!! :)

Nej nu ska jag umgås med min älskling lite! Vad ska ni hitta på i kväll? Jag ska i alla fall se på dansbands kampen kl 8 i 1:an och hålla tummisarna för att Scotts från Lidköping vinner!!

Kram





Första julklappen o julkortet!

Publicerat. 2008-12-18 | 18:49:09
God Kväll!

Sitter och kikar på unga mödrar nu! Tycker de e ett bra program, sista idag! Precis en tjej som fött sitt sista barn, snacka om att man blir sugen när man ser sånt!

Om en stund börjar sista avsnittet av bonde söker fru.. de sja jag se:) efter de e det nytt läge och sedan final i hell´s kitchen! Ja ni ser de e en riktig tv kväll idag:)

Jobbat har jag gjort idag också, 8-14 fick faktiskt min första julklapp idag. Frösunde, de som jag e anställd hos kom med julklappar till assistenterna och brukaren. Jag fick en bok, en självbiografi. Den handlar om en indrottsman (simmare)  som heter Anders Olsson, som blev förlamad från midjan o neråt. man får förlja med han i livet som handikappad men ändå så framgångsrik!
När jag kom hem hade vi fått vårt första julkort från Familjen Svensson! Tack!

Har tagit kort på granen nu, lägger in de senare

Kram


Julklappssäcken som mamma gjorde till oss:)


Vår gran:)

Julgran!!

Publicerat. 2008-12-16 | 21:08:57
God Kväll!!
Idag har man jobbat, och jag kan bara säga att de varit en jobbig arbetsdag!!
När jag slutat åkte jag till gingri för att möta upp min älskling! Vi skulle nämligen iväg till skogen och skjuta en gran!
Vi hade redan tittat ut en gran och Niklas höjde sitt gevär och sköt av granen:) De räckte med ett skott så låg granen ner på marken, roligt:) Så stolt han var Niklas, han stod och log med hela ansiktet! Och jag fick absolut inte titta bort, gullig e han! När vi satt i bilen hem frågade jag Niklas försiktigt om vi kunde klä den idag och de var okej sa han:)
Så nu står granen här bredvis soffan och lyser så fint men röda och silvriga kulor!! Och de luktar sååå gott!!
Skulle försöka ta kort på vår gran förut men de gick inge bra! Ska prova i morgon igen!
Jag har ju aldrig haft gran innan när jag bott själ och Niklas har alla år innan haft en plast gran så vo båda e glada, inte minst Nikals för han går bort till granen med jämna mellanrum och luktar på den, ha ha

Fortfarande inte jobb till Niklas:( känns så surt! Denna månaden kom alla räkningar också och de e ju sådär kul men hellre nu innan han bara får alfa kassa. Sen e ju hans böter ingen höjdare heller, men men! Får hålla tummarna nu framöver att han lyckas få jobb! Idag har han i alla fall varit på banken och gjort om sitt lån så han bara betalar ränta på sitt lån. Allt för att minska månadskostnaderna för oss...

nej om man ska titta på titanic nu kanske, går ju på 3:an! Sååå länge sedan jag såg den!
Ska slå in en klapp också, ingen jag köpt, eller jo de har jag ju men jag har hjälp ngn annan:)

Just de ja, jag har köpt bingo lotter idag också, en till mig o en till Niklas, i ska ju till Nikals kusin och hans tjej dagen innan julafton och äta julmat och spela bingo lotto! Ha ha och vet ni, jag köpte en lott idag men miljonvinst på ha ha!!

God Natt på er.....

GRATIS FÄRGADE LINSER!!

Publicerat. 2008-12-15 | 21:31:58

NU HAR ALLA BLOGGARE ( som haft en aktiv blogg mer än 2 månader) CHANSEN ATT FÅ ETT PAR GRATIS FÄRGADE LINSER UTAN STYRKA!
JAG HAR TIDIGARE KÖPT ETT PAR LINSER FRÅN DENNA HEMSIDA OCH DE ÄR JÄTTE BRA, LITE ROLIGT ATT FÖRÄNDRA SITT UTSEENDE!
DET ENDA DU BEHÖVER GÖRA ÄR ATT TIPSA OM DEM PÅ DIN BLOGG, VÄLJA ETT PAR LINSER OCH SEDAN MAILA DEM!
OM MAN BESÖKER DERAS HEMSIDA VIA DENNA LÄNK SÅ FÅR MAN REDA PÅ EXAKT VAD DET ÄR MAN SKA GÖRA!
SUPER ENKELT!
 http://www.fargadelinser.com

MISSA INTE CHANSEN!


Lite sovmorgon idag:)

Publicerat. 2008-12-15 | 09:07:31
God Morgon!
Klockan e nio och jag sitter hemma i soffan trots att de e min tidiga vecka denna veckan:)
Fick sms av min brukares pappa halv fyra i natt att jag kunde börja tio idag! Tror han skickade när han va på väg hem från jobbe! Men jag e glad, la mig inte för än 2 i natt, jag och Nikals låg och tittade på en dokumentär! Och sen hade jag sån fruktansvärs huvudvärk, hade de när jag la mig och tog 2 alvedon, men de gick inte över så vid fyra fick jag gå upp och ta en ipren och då blev de bättre!!

Har precis beställt en klänning från Ellos som jag tänkte ha på julafton:) Man vill ju vara lite fin, i går rev jag fram en svart skjorta i Niklas garderob och tvättade den som han ska ha på jul:)

Idag hoppas jag att hag får den sista klappen jag väntar på:)

Ha en bra dag! Hörs i kväll!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ÄNTLIGEN, nu e de klart! Alla klappar är inslagna och klara! Fick den sista idag!
Nu vill man ju bara att de som ska få paketen ska öppna dem! Speciellt Niklas, ska bli kul och se vad han tycker:)
Har ju jobbat idag! Blev bara 5 timmar, men betalt för 7 så de e okej för mig! Vet inte vad som händer i kväll! Jag vill hitta på ngt men Niklas ligger bara i sängen och kollar tv, tråkigt!!

Har varit i kontakt med Frösunda också om hur jag ska göra de dagarna min brukare inte behöver mig, den 24, 25 & 26 dec ska jag ej jobba men också den 1:e! Så jag måste enligt mitt anställningsavtal jobba in dessa timmar ngn annan dag men 26 h som de blir jobbar man inte bara in sådär, annars får jag stämpla. Då ska jag gå och skriva in mig på arbetsförmedlingen för 4 dagar för att sedan få ersättning! Som om att inte de har att göra nu men men jag behöver pengarna för de 26 h i vilket fall så de e bara att bege sig dit!!

Vill hitta på ngt nu!!! men vad???
Granen ska ju huggas i veckan också..... får jag skynda mig hem från jobbe i veckan, blir ju mörkt snabbt ute!

Ris alá Malta

Publicerat. 2008-12-14 | 19:31:21
De e ngt av min absoluta favorit på julbordet! Jag bara älskar de tillsammans med saftsås!
De har min familj alltid ätit dagen innan julafton. Men i år ska jag ju inte vara med dem dagen innan men jag MÅSTE ju bara föra våra traditioner vidare så jag kan inte vara utan detta på julbordet. Problemet bara e att mamma kokar risgryns gröt själv och detta tar ju hur lång tid som helst och de bästa e ju om man har en gryta med vattenbad!
Har funderat på detta mycke och har till och med prövat att göra de på färdig gröt man köper i "korvar" i affären! Men nej, de blev för blaskigt! Men när min brukare en morgon fick risgrynsgröt på Pama minutris så kom jag på att de måste man ju kunna använda sig av de ser ut som risgrynsgröt och smakar som de också, enda skillnaden e att Pama minutris tar 3 minuter att göra! Idag köpte jag mig en förpackning med Pama minutris, kokade gröten och kylde ner ute, har precis rört ner de tillsammans med grädde och socker nu! Provsmakade OCH... de smakade precis som Ris alá Malta SKA smaka! Underbart! Synd bara att de inte e ngt vidare nyttigt men julen e ju bara EN gpng per år som tur e:)

Pröva vet jag! Så slipper ni stå och koka risgrynsgröt!! :)
Fanns ett recept på baksidan och de använde jag mig av:)

3:e advent

Publicerat. 2008-12-14 | 19:01:36
Hejsan!
Idag e de redan 3:e advent, nu går tiden fort, om lite mer än en vecka e de ju julafton, tycker de ska bli roligt och ser verkligen fram emot den. Den blir ju inte direkt som andra jular för mig! Första gången jag firar den tillsammans med några andra än min familj:)

I går var ju jag och Niklas i kvänum, mamma skulle ju fira sin 45 års dag! Var en rolig dag! Fick ju träffa alla släktingar och roligast var ju att få träffa min faster, hennes man och mina två kusiner. Var länge sedan men såg dem! Mina sysslingar var också där och en av dem heter Albin! Han tycker verkligen om Niklas, jag frågade Albin om Nikals kunde få en kram (han kallar Nikals för Sune) han sprang direkt till Nikas och Niklas lyfte upp honom och han kramade Niklas länge och väl. Han la sitt huvud på Niklas axel en bra stund och bara mös! Hur gulligt som helst! Mindre roligt var att man blev påpekad hela tiden att jag ska tänka på vad jag äter, tror de flesta i går på ngt sätt sa att jag var stor och behöver gå ner i vikt och hur jag ska göra. TACK jag vet detta, man behöver inte kommenatera detta hela tiden! Inte sååå roligt! Jag vet om de och de e bara JAG som kan bestämma mig!

Kom hem ganska sent i går, tror klockan var halv ett eller något så när jag kom hem slängde jag bara av mig kläderna, la mig i sängen på Nikals arm och somnade ganska snart därefter. I morse låg jag kvar en stund, Nikals åkte nämligen till skogen en snabbis och kollade efter deras räv fälla:)
När han kom hem gick jag och Luddis upp, jag var en snabbis på stan idag också men uch och fy va folk de e nu! Helt kaos! Var på Ica och köpte lite mat!

Nu sitter jag under en filt i soffan och tittar på Leilas jul. Ska strax gå ut en sväng med Ludde. Niklas.. ja han e i skogen ha ha! Han kommer nog inte hem för än sent inatt! Han vakar räv med en kompis!
Så i kväll blir de bara lite mys framför tv:n. Ska försöka komma i säng efter Svenska hjältar!!

Kram på er


Niklas och Stickan ( mamma o pappas hund )




Min kusin Lisa med Stickan i knät och sysslingen Tilda i fåtöljen bredvid!


Jag & min faster Kicki


3:e ljuset tänt:)

Vem vinner?

Publicerat. 2008-12-12 | 21:31:04
Nu e man ju riktigt nyfiken på VEM som vinner idol 2008!

En timma tills de e klart menj ag TROR att Kevin vinner! Han e duktig!



JAG HADE RÄTT !!

Ny lägenhet??

Publicerat. 2008-12-12 | 12:00:51
Idag har jag och Niklas blivit erbjudna en lägenhet... Vi är med i en sån bostadskö på ab bostäders hemsida och där söker man lägenheter man vill ha, de e bara vi som blivit erbjudna denna lägenhet vilket betyder att om vi tackar ja så får vi den.
Vi trivs bra i den vi bor i nu, nackdelen e bara att den e LITE liten! Vi vill gärna ja lite större.
Den vi sökt nu ligger bara några gator längre ner här, det e en 3:a på hela 63 kvm! Den vi har nu e ju på 40 så de e lite skillnad!  Den ligger dock på 3:e våning men som vi sa man kan ju i alla fall åka och kika på den! Så jag ringde henne som bor där nu men hon jobbade så hon ringer nog senare! Hoppas den e fin!! Håller tummarna nu!

Åh tänk bara att få ett riktigt kök och sovrum och inte minst ordentliga garderober!! Och ett extra rum e ju inte heller hel så Nikals kan hänga in alla sina äckliga trofeér där, ha ha

Håll tummisarna nu!

kram
__________________________________________

Hej igen!
Vi ska åka o titta på lägenheten i kväll när jag slutat jobba:)

Hej igen!
Nej uch lägenheten var ingen höjdare! Standarden var inge bra! Gammalt gammalt gammalt!!
Men vi ska fortsätta o leta!

I mrrn åker vi till Kvänum tidigt!
Hörs på söndag! Ha en bra helg!

Kram

Kram

Träffa faster på Lördag:)

Publicerat. 2008-12-11 | 23:19:04
Jippie, på lördag kommer min faster och hennes familj ( mina 2 kusiner) till Kvänum! Ska bli riktigt roligt att träffa dem, var över ett år sedan sist! Ska bli roligt att få visa upp Niklas för henne också:) Har ju bara pratat om honom men nu får hon ÄNTLIGEN träffa honom! Hon bor ju i Stockholm så de e ju inte bara att åka och hälsa på sådär.
Så nu får Niklas träffa sista delen av släkten, bara min morbror också som han inte träffat! Familjen Svensson kommer också på lördag så de kommer bli full rulle! Men roligt! Jag ska ta med mig kameran och ta lite kort:)
Vi åker mot Kvänum på Lördag morgon ngn gång! Mamma skulle till Henrys Bageri i Lidköping och hämta tårtor:) Då ville jag hänga på, länge sedan jag var i Lidköping ju!

I mrrn e de fredag, härligt de ska bli med helg. Jag ska ju jobba en stund i mrrn på eftermiddagen, närmare bestämt 5 h. Innan de ska jag åka iväg till stan en snabbis och köpa mig ett par strumpbyxor som jag ska ha till min nya tunika:) Man måste ju vara lite fin när de e kalas:)

Hade tänkt sova över i kvänum på Lördag men de får vi hoppa nu när familjen Magnenat kommer, annars blir de lite väl trångt! Skönt att komma hem på lördag också iof, eftersom att jag har "kort helg" ska ju upp o jobba tidigt på måndag!

Nej nu ska jag bara kika in på ellos.se och sedan krypa ner under täcket hos min älskling som redan ligger där och väntar på mig!

God Natt!

Jobbdag!

Publicerat. 2008-12-10 | 22:49:22
God kväll!

Idag har de varit en mycket lugn dag!
Jag tänkte att jag skulle gå upp vid nio idag, men när Niklas hade gått iväg för att jaga gick jag upp på toa och sedan ställde jag om min mobil till elva, hi hi sååå skönt att sova länge!

Gick sedan upp och duchade och sedan åkte jag iväg och gjorde lite ärenden! Man tror att man e klar med klapparna men så kommer de upp saker hela tiden! Sen har jag funderat lite på Niklas klappar så hm ja de e inte lätt detta med julen!

Klockan tre började jag jobba och de har gått bra!
Hoppas ni haft en bra dag!!

Emelie

GRATTIS MAMMA!

Publicerat. 2008-12-10 | 11:28:48
Idag den 10 december fyller min kära mamma 45 år!!

Grattis Grattis mamma!!

Kvänum

Publicerat. 2008-12-09 | 21:36:44
God Kväll!!

Idag tog jag ledigt från mitt eftermiddagspass för att åka hem till Kvänum och hälsa på pappa och mamma!
Min kära mamma fyller år i mrrn också så vi passade på att lämna våra presenter till henne...
Hon blev glad för de hon fick så de var roligt! Ska dit på Lördag också och fira henne när släkten kommer.

Men i mrrn blir de jobb igen kl 15-22, innan de måste jag fixa lite saker. Ska bla fixa med Niklas sista julklappar så de får julpapper om sig!
Ska fixa och greja lite här hemma också...

Inte så jätte mycket att skriva idag mer än att jag och Niklas haft en bra dag i kvänum!

Lägger in bilder här nedan på mammas presenter hon fick av oss idag:)

Kramar!




Denna fina ljus lykta fick hon, den e från Cult Design. Jag köpte mig en egen också, den e väldigt mysig när den lyser!






Sen fick hon detta halsband av pappa, mig, Tobias o Simon. Beställde smycket på mysilver.se
Det är i äkta silver!


Jag hjälpte också mamma att ställa upp sin "tomte by" alla tomtar är av Rolf Berg.
Jag samlar på lucia tåget som också e gjort av Rolf Berg. Jag har ännu bara lucian men hoppas på ngn av de andra i julklapp:)

Julgodis...

Publicerat. 2008-12-08 | 22:05:48
God kväll!
Kom precis hem från jobbet, jobbar sent denna veckan!
Idag har vi varit på bio, har tittat på "vi hadei alla fall tur med vädret igen" men jag tycker inte att den var ngn höjdare. Såg ju "första" filmen för några veckor sedan och var inte så glad i den heller, trodde dock denna skulle vara bättre, men men. Jag var ju på den för min brukares skull!

Idag har jag inte gjort ngt annat speciellt, jag och Niklas tog de lugnt i morse. Vi låg lääänge i sängen och myste. De e inte helt fel!

I går gjorde jag julgodis. Var jätte roligt, jag gjorde knäck och stykande åtgång! Första gången jag gör de faktiskt.
Strykande åtgången gick ju bra men knäcken brände jag första gången men på andra försöket gick det bättre!

I mrrn ska jag och Niklas åka hem till mina kära föräldrar och hälsa på, jag har tagit ledigt i mrrn! Ska bli skönt att få komma hem och träffa dem!

Nu ska jag mysa med min kära sambo som vanligt:)
God Natt!!


Gårdagens julgodis som jag sedan la i de fina plåtburkarna som de står god jul på, de köpte  jag köpte på EKO hallen:)


Hi hi jag hittade denna bilden på Nikals i min gamla mobil. Den e sen i somras när vi var med hans föräldrar i Ulricehamn. Han e sååå söt på denna bilden!!

2:a advent

Publicerat. 2008-12-07 | 11:19:57

Då ska andra ljuset tändas idag i vår advents ljusstake.

Har inte så mycket att skriva idag. Är helt tom!
Har hänt saker som gjort att jag inte mår ngt vidare!

Hoppas ni har det bra!

Stor jakt!

Publicerat. 2008-12-06 | 18:53:34
God kväll!

Här framför datan sitter nu en mycket TRÖTT Emelie.

I går kväll åkte vi till svärföräldrarna för att sova i deras husvagn. Idag har Niklas jaktlag nämligen haft stor jakt! (alla i laget bjuder med sig anhöriga jägare och man jagar flera personer) Så i morse var de bara att traska upp klockan halv sex för jag hade lovat min goding att följa med, var länge sedan sist.
Kan säga de att jag hade mer än gärna legat kvar under täcket i husvagnen och jag gav även detta förslag till Niklas men de var inte så poppis så de var bara att ta på sig!

När vi kom till jakt stugan var de rätt ok ändå, de tände massa marchaller (stavas) och en stor eld:)
Var med Niklas och Ludde en sväng i skogen och de var roligt!
Dagens jakt resulterade i en bock (rådjur) och en räv. Dessa sköts av gästande jägare. Kul!

Vi åt lite mat och jag satt mest och mös i jakt stugan framför elden. Och med jämna mellanrum kom Niklas och kramade om mig:) Nog mest för att se var jag va och hur de var med mig! Gullig!
Vid halv 5 ville jag åka hem så jag tog med vår goding Ludde och åkte! Körde hem svärmor också.
Väl hemma var de bara att packa ur bilen och göra iordning på allt de, sedan duschade jag av Ludde och sedan mig själv. Nu sitter vi här och myser i soffan! Sen ska vi åka och hämta Niklas...

Förresten, i går när vi var hos Niklas föräldrar så blev jag lite sugen på cider och systemet har tydligen öppet till 20 här tors o fre så jag och Niklas åkte iväg.
På vägen hem när Niklas skulle ut och tanka såg han en lös hund så vi åkte efter, upp på cykelvägen och stannade vid hunden. Niklas gick ut och försökte få tag i den för den sprang mitt i stora vägen. De var även 2 damer till som jagade den men de var inte deras. Till slut får de tag på den och Nikals lägger in den i Luddes bur.När vi står de alla 4 som försökt få tag på hunden kommer en gubbe joggandes. Han stannar och säger: Och ni e nöjda med parkeringen?
Som svar fick han: vi har faktiskt fångat in en hund, men spring du vid sidan om bilen. Niklas: Skit du i de och spring hem och duscha istället!! HA HA jävla gubbe!

Tar med den till Niklas föräldrar och ringer polisen, precis när polisen skulle skriva upp de så kommer en anna polis in och säger att en dam precis ring om en sån hund, så jag lägger på med polisen och damen ringer upp och e helt förstörd.
Hon beskriver hunden och de är den. 10 minuter senare kommer hundens matte o husse och hämtar honom! De var så glada att vi hittat honom! han hade tydligen aldrig sprungit bort innan!
Som tack fick vi 250:-, snällt tycker jag!


Nej nu går ögonen i kors...

Ska springa över till Shell o köpa cola nu, jätte sugen på de!

 Hej hej!!

Lite mer julmys:)

Publicerat. 2008-12-04 | 23:01:35

Idag när jag kom hem från jobbet så åkte jag och Niklas till Fristad, vi gick in i blomsteraffären för jag hade fått för mig att köpa en julstjärna. Har inte tyckt att de varit så fina innan, pensionärs blomma har jag tyckt men sedan nämnde Niklas att han tyckte om dem och då ändrade jag mig:) De har ju kommit en "ny" variant av julblomma som ser lite annorlunda ut. Jätte fin så vi köpte en sån och ställde i köksfönstret. Vi köpte också två "mini" julstjärnor till storarums fönstret.
Sedan åkte vi och hälsade på svärföräldrarna, satt och pratade lite och fick smaka på hemmagjort chili con carne mums...
På vägen hem gick vi in på ica, Niklas fick för sig för ngn dag sedan att han ville göra apelsiner med nejlikor i för de gjorde han när han var liten så de köpte vi saker till, jag köpte också ingridienser till viktväktar glögg (fun light hallon, vatten och glöggkryddor) jag tycker ju inte om vanlig glögg! Så jag tänkte ge detta recept en chans! Vi köpte också saker till knäck och ris alá malta och även valnötter, ha ha massa jul saker:)

I mrrn e de fredag!! Ska bli helt underbart! Har verkligen längtat efter helgen! Och speciellt eftersom jag har "lång" helg och nästa vecka betyder sovmorgon... jippie

Här kommer lite bilder....







Min älskling sitter och gör sina apelsiner med nejlikor i.
Han gick verkligen in för de. Han va sååå söt:)



Vårt fina köksfönster med nya julstjärnan:)
Niklas ena apelsin kom med på ett hörn också...



Mini julstjärnorna:)



Så klart ska man ju ha jul mys i sovrummet också:)
Dessa mysiga sängkläder köpte jag ju i ullared:)



Närbild på julstjärnan.
Den ser lite annorlunda ut.. mycke finare tycker jag. Dock dyrare än "vanlig"
(Klicka fär större bild)



















Jul på Liseberg...

Publicerat. 2008-12-03 | 20:50:27

Mätt!!! Herregud va mycke god mat de hade dukat upp på julbordet! Jag e fullkommligt proppmätt!
Var verkligen ett super bra och gott julbord. Fanns massa olika saker att välja på, men jag valde de traditionella, jansson, skinka, prinskorv och sedan blev de lite ris alá malta med saftsås och avslutningsvis blev de lite godis.
Innan julbordet gick vi runt och kikade i de små hantverks stugorna och så klart spelade vi på choklad hjul!
Min brukare började med att vinna en stjärnvinst på mjölkchokladen och jag kontrade senare med att vinna stjärnvinst på Toblerone:) ha ha var riktigt roligt! Så vi fick gå runt och släpa på 2 kg choklad var!

Nu sitter jag i soffan och ska kika på bonde söker fru, Niklas och hans kompis Christian åkte precis iväg till skogen, de ska vaka på räv.
Nikals berättade också när jag kom hem att han åkt fast för fortkörning idag:( Så typiskt när de som de e med jobb för hans del. Han hade kört 16 km för fort och fick härliga 2800 i böter!! Tråkigt värre! Nästan så man bara vill sätta sig ner och storlipa, de pengarna kan man ju göra sååå mkt annat roligt för men men de e bara att betala in och se glad ut!

Nej nu ska jag krypa ner i soffan framför tv:n jag e såå mätt!! Börjar till och med få ont i min lilla mage:( Uch!
Kram


Mysigt med alla lampor överallt:)


Storvinsten:) hi hi

Myskväll!

Publicerat. 2008-12-02 | 19:11:18
Hejsan hejsan!

Idag har jag varit såå trött.
Sista gången jag tittade på klockan i natt var halv 4, så i morse när klockan ringde halv 7 ville jag bara försvinna. Uch inge roligt alls, men mellan 11 &12 idag så sov jag och min brukare. Vi var så trötta så vi kröp ner i var sin säng på rehab:) Inte helt fel! Men nu känner jag att tröttheten kryper på!

Idag när jag slutat jobbe åkte jag och köpte en ros till min älskling, sen åkte jag hem och slog in några av de sista julklapparna ( nu e de bara de två sista till Niklas som jag väntar på). När Niklas kom hem åkte vi iväg till Knalleland en snabbis, köpte sko puts till mina lacoste skor och en grå tunika. I mrrn ska jag ju på julbord på liseberg tillsammans med min brukare, den andra assistenten och brukarens mamma, de e Frösunda ( min arbetsgivare) som bjuder på julbord:) Ska bli jätte mysigt att få komma till liseberg!
Kanske man kan få ta med sig en stjärnvinst hem:)

Vi åt lite mat också på Young Thai och sedan åkte vi vidare till bowling hallen. Jag trodde ju så klart att jag skulle vinna eftersom jag gjorde de sist men icke, jag vann 1 av 4 serier, ja ja han hade bara tur idag:)

Har ju varit ganska hängig de sista, är nog mina hormoner som bråkar tror jag. Pratade med Niklas om de i går och han tycker att jag blivit annorlunda, att jag ofta e nere och ledsen. Vi bestämde att jag ska ringa mödravårdscentralen och boka en tid för att få nya p-piller utskrivna, kan ju vara de som bråkar! Är ju alla fall värt ett försök!

Nej nu ska trötter plocka iordning lite här hemma, sedan ska jag ta en dusch, tända lite ljus och krypa ner i soffan och kika tv och så klart pussa på min underbara älskling!

1 december

Publicerat. 2008-12-01 | 19:57:28
God kväll!

Sitter framför tv:n o kikar på sjukhuset!
Har varit på knalleland en sväng, ville köpa mig något nytt klädesplagg men som vanligt så hittade jag ingenting!
Gick in i flera butiker men tycker inte om ngt! Riktig tråkigt!
De enda jag går runt i nu på dagarna e mysbyxor, linne och ngn tröja...
Vet inte när jag köpte ngn ny tröja eller några nya byxor sist...
Önskar mig presentkort på gina i julklapp så jag kan köpa mig lite nytt!!
Det enda jag fick köpt var en julklapp till Niklas och så hjälpte jag lillbrorsan att köpa en till Tobias:)
Niklas har köpt klappar till mig idag också, han hade de inte lätt. Han ringde typ 2 ggr, ha ha
När jag kom hem hade han slått in dem så fint:)


Annars har de varit en ok arbetsdag!

Kram