Så fint!!

Publicerat. 2009-09-30 | 22:48:15

Var inne och surfade runt och hittade detta klipper på youtube...
Beyonce sjunger låten Halo för en flicka som heter Chelsea, hon har Leukemi, det gör ont i själen när man ser det!!
Livet är orättvist...



Vecka 18...

Publicerat. 2009-09-30 | 22:12:07
God Kväll!!

Idag går vi in i vecka 18 (17+0)!!!
Nästa vecka gäller det, då ska vi äntligen på ultraljud för att se den lilla.. och vi hoppas att den mår som den ska:)
Kommer så klart att lägga ut bild på bebisen när vi varit där!

Idag har jag och Niklas varit i Göteborg, vi åkte tidigare i morse. Vasikten var att åka till Biltema för att köpa nya bromskrivor till golfen, och vi hittade alla delar som vi skulle ha. Niklas lämnade av dem hos sin pappa idag innan han åkte till jobbet och vid halv 8 ringde svärfar och sa att han bytt höger bak, så nu är det bara den andra sidan kvar. Får se när den blir klar men ska försöka komma iväg på besiktning nästa vecka. Håller verkligen tummarna att den går igenom!
Efter biltema ville jag åka till Ikea, så det gjorde vi. Började med att ta en fika och sedan gick vi och plockade det vi skulle ha vilket i stort sett bara var ljus. Vi köpte 400 st! Låter mycket men såhär års tänder vi ljus varje kväll så det går åt:)
När vi kom hem la jag mig på soffan, mådde inget vidare. Illamående och huvudvärk. Niklas åkte vid tre och då gick jag ner i källaren och startade en maskin med tvätt, under tiden gick jag och la mig en stund i sängen i hopp om att bli av med huvudvärken och de gjorde den! Skönt!
Har en maskin klar i källaren nu vilken är den sista men jag väntar med att hämta den tills Niklas kommer hem, är lite löjlig med att gå ner i källaren såhär sent och sen måste Ludde kissa av sig innan natten och de vill jag inte heller göra ensam:)
I mrrn bitti ska Niklas och Ludde iväg till skogen, i mrrn får nämligen Ludde vara med och jaga vilket innebär att han får springa lös i skogen!! Han kommer bli så lycklig! Har funderat på att åka med men det beror helt på väder...

Pratade precis med min mamma på telefon, vi ska åka till dem på lördag eftermiddag. Familjen Svensson kommer dit och äter och det kan vara roligt att få träffa dom:)

God Natt!!



Graviditeten såhär långt

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Helgen...

Publicerat. 2009-09-27 | 21:57:29

Hej!

I lördags åkte vi mot stan för att gå runt och kika på höst marknaden, jag blev helt chockad när jag kom dit för det var hur stort som helst med massa roliga knallar!!
Vi kikade runt och det mesta är ju tyvärr skit men lite handlade vi, niklas köpte ngn vilt påse med älg 6 vildsvinskorv och jag köpte mig 2 st såna där godisremmar. De e ju bara så goda och jag har två favoriter som jag brukar köpa o lösvikt, sur jordgubb och sur rabarber:) Har klippt ner de i bitar nu, mums!!
Niklas skulle också köpa sig ett par skor för hans lacoste som han faktiskt köpte samma dag som vi träffades första gången är helt trasiga och är inget vidare snygga längre. Vi gick in på din sko och han hittade ett par direkt som han prövade och de satt perfekt och snygga är dom också, 399:- helt ok pris tycker jag. Jag har också köpt mig ett par höst skorm fick erbjudande från Ellos på 50% så jag har köpt mig ett par Björn Borg som jag bara betalade 300:- ord 599!! Sånt tycker man om! Lägger in bild på skorna sen:)
När vi var klara tog vi oss en fika på Tant Grön, varm choklad och morotskaka för mig och latte & kärleksmums för Niklas:)

Direkt efter stan åkte vi till Niklas föräldrar för hans moster och kusin med barn var och hälsade på, vi fikade, åt lite mat och kikade på gamla kort, det var riktigt trevligt! Min arbetskompis Sandra var på fest i närheten så sms:ade henne och skrev att om hon behövde skjuts så var det bara att ringa, kl 12 ringde hon så vi körde henne och hennes pojkvän samt 2 kompisar till stan när vi ändå åkte hem:)

Idag sov vi tills vi vaknade vilket var ca 10.00. Niklas had skjuttävling idag vilket tyvärr inte gick så bra, jag åkte en sväng till Knalleland men hittade inget direkt, Var mest ute efter en stickad tröja. Har sett en på Gina för ett tag sedan men så klart fanns den inte kvar. Jag köpte mig ett blockljus också på Lagerhaus, då jag gjort iordning ett ljus fat med höst tema idag:) Hade dekoration som jag köpte förra året:)
Jag har också plockat iordning lite här hemma...
Fick hämta Niklas i Gingri ikväll för nu har golfen gett sig, bromsskivan på höger sida gav sig så på onsdag ska vi åka och köpa nya på biltema, brorsan vi kommer och säger hej!!!
Ska också springa in på IKEA och köpa mig värmeljus, både vanliga och med doft!!!

I mrrn måste jag åka ner till tyg affären i Knalleland, ska köpa mig fleecetyg, jag måste ha det så jag kan stoppa ner i BH:n, när det är kallt ute gör det så fruktansvärt ont i brösten. Just nu använder jag mig av raggsockar, ha ha!! Man tar vad man har!!!
Niklas öppnade precis balkongen, jag skriker de e kallt!! Ta på dig raggsockarna då skriver han tillbaka och skrattar, ha ha

Nu ska jag och min älskling mysa i soffan, snart börjar ju Ensam mamma söker, de får man ju bara inte missa:)

Kram på er







Skorna ser visst lite dammiga ut!! ha ha


Min prins:)


Storhandling...

Publicerat. 2009-09-25 | 22:53:38
Hejsan!!

Snart e denna fredagskväll till ända, jag är super trött så jag ligger nog i sängen inom kort...
Idag hade vi planerat att åka och handla, för allt var verkligen slut...
Vi har varit och stor handlat innan men det var ett tag sedan nu och det märktes...
Dyrt blev det men skönt att det e fullt i skåp och så igen!!
Innan vi var och handlade var jag på banken och löste ut min fina check med skattepengarna på, som jag fick för ngn månad sedan men som jag gömde för jag visste att ngn av de kommande månaderna skulle bli tajt med pengar då vi båda varit arbetslösa...:)

Lite lön fick vi från våra jobb, eller ja Niklas fick super bra med tanke på att han bara jobbade 8 dagar i augusti!!

I kväll har vi grejat lite hemma, Niklas blev sugen på öl vilket han brukar bli på fredags kvällar så vi åkte iväg till systemet så han fick köpt sig några, 7 st närmare bestämt ha ha och sen åkte vi och köpte kina mat för att mysa med framför Idol. Det e super gott med kina mat men jag blir så arg när de e så lite sås med, fan de blir ju super torrt med ris till... lådan var ju i stort sett full av kyckling... hm ja ja

I mrrn ska vi åka in till stan, det e höst marknad. Frågade Niklas om vi kunde åka in lite... tycker det e mysigt att åka till stan på lördagar och ta en fika och bara mysa... så har vi alltid gjort i vår familj fast i Lidköping då:)

Idag har jag haft min fina tshirt på mig, en svart v-ringad tshirt med texten BEBIS som är tryckt precis över magen:) roligt, hi hi

Nej nu måste jag gå och lägga mig, ska försöka få med mig Niklas också, är ju några dagar sedan han låg bredvid mig på kvällen och han brukar alltid ligga och smeka mig på ryggen när jag ligger på hans arm, åhh jag älskar det:)

God natt!!

Åhh dom e såå goda!

Publicerat. 2009-09-24 | 12:21:26

Nu är de här...

Clementinerna!!!

Jag testade en på jobbet och trodde inte att de skulle smaka så mkt men de var super goda....
Man kan inte sluta äta dom när man väl börjar, köpte ett kilo i går men lär snart vara slut, ha ha

Jag älskar clementiner!!





Akassa som Akassa??

Publicerat. 2009-09-24 | 11:50:45
Hejsan!!

Sista arbetsdagen idag innan det blir helg och denna helgen är jag ledig! JIPPIE:)
Börjar kl 14 idag och slutar 21. Niklas jobbar fortfarande natt, och de funkar nog bra tror jag... han däckar direkt i sängen när han kommer hem på morgonen:)
Idag jobbar han sista natten för denna veckan sen får han se vad de blir nästa vecka...
Han vill ju helst vara kvar där eftersom att de ska anställa folk om ngn månad!!

Jag har precis suttit och fixat räkningarna så de bara är att godkänna i morgon! Skönt! Jag vill ha iväg räkningarna direkt, så vet man att de e gjort, jag är super noga med sånt!!

Men jag blev lite fundersam på detta med Akassa, jag är ju med i Kommunal och betalar för tillfället 288:-/månad, så fick jag fram Niklas räkning och han betalar alltså 450:- till Alfakassan!!  Det tycker jag e  ganska stor skillnad!!
Så jag gick in på Unionens hemsida och kikade på vad de har för medlemsavgifter och de ligger på 216:-/månad, det är en skillnad på 234:-!!!! De e mkt pengar!!!
Min faster jobber på unionen och har sagt till oss att Nikals ska byta och nu ska han göra det!! Jag har fullmakt för honom så jag ska ringa de nu innan de stänger!!!
Hm nr 49 i kön... ha ha



Min älskling...


Denna bilden fick jag av Nikals förra helgen när han skjutit:)

Vecka 17...

Publicerat. 2009-09-23 | 12:49:45
Hejsan!!

Ledig idag vilket känns toppen!!
Har precis tagit mig en dusch, sitter nu i bara omsvept i handduken i soffan och myser lite...
Niklas ligger fortfarande och sover gott i sängen, och jag kan inte låta bli att gå in och pussa på honom lite då och då. Han e raka motsatsen emot mig, jag är lätt väckt och när han sover skulle man kunna avfyra en raket under sängen utan att han ens reagerar...
Jag ska alldeles strax åka ner till stan en snabbis, min deo e slut och då menar jag verkligen slut, jag kör liksom på plasten i botten och de e inget vidare skönt, tandkrämen och är också slut.. lika så toa pappret.. ha ha
När Niklas vaknat ska vi åka ut till hans föräldrar, det är dags att stycka rådjuret han sköt i helgen, JA han sköt ett och gissa om han va mäkta stolt!!
Annars blir det väl en lugn dag, ska kika in i tvätt stugan när jag åker sen och se om det finns ngn tvätt tid i kväll, annars blir det idol och efterlyst, det måste man ju bara se. Är nyfiken på om de har med ngt klipp från idioten som för ngn vecka sedan satt och lipade i tv att hans blivinade fru var borta men så tyder det på nu att de e han själv som mördat henne... då är man inte särsklilt normal..

Idag är det onsdag vilket betyder att vi går in i en ny vecka, nämligen vecka 17, och graviditetsmånad 5! Idag är det 11 veckor sedan vi fick reda på att jag var gravid.. veckorna springer verkligen iväg...
Det börjar kännas mer och mer på magen att den ändras... :)

Ha en bra dag för det ska jag ha:)

Kram!

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Älskling, ring när du låst dörren....

Publicerat. 2009-09-22 | 23:56:57
För drygt en timma sedan åkte Niklas till jobbet, idag kändes de nog lite bättre för honom eftersom att han sovit lite bättre innan...
När han ska åka är det lagom att gå sista svängen med Ludde så jag gör det med honom, då jag inte tycker om att gå själv så sent. När vi gått en sväng säger vi god natt och hej då. och han e rädd om mig det märks:)
I går när han åkte stannade han och kikade så jag gick in i trapphuset och efter mig kom en kille som såg lite rolig ut då han hade långt skägg och var ganska så stor men jag såg ju ganska snabbt att han jobbade inom hemtjänsten och skulle besöka tanten under oss, men Niklas ringde direkt och frågade om jag var inne för de gick ju en knepig gubbe bakom mig...
Idag sa han gulligt: Älskling, ring mig när du låst dörren....
Jag tycker de e ganska jobbigt att vara ensam, i alla fall såhär på nätterna. Men vem vet, man kanske vänjer sig!

Jag har precis suttit och tittat på reprisen av Idol och norska unga mödrar som sändes i kväll när jag jobbade, nu känner jag dock att jag inte kan hålla uppe ögonen så länge till så nu blir det sängen för mig... ensam!
Ludde känner också av att ngt e annorlunda och husse inte e hemma...
Han låg i sin korg hela natten i natt... skönt iof så han slipper väcka mig när han bökar i sängen, ha ha

God Natt på er...

Natt jobb...

Publicerat. 2009-09-22 | 13:04:28
Hejsan!!

Klockan slår snart 13 och jag håller på och fixar lite mat till mig och Niklas. Jag börjar jobba kl 15 igen, men hade också morgon passet idag.
Niklas har jobbat i natt, hans chef ringde honom i söndags kväll och frågade om han ville det, han e på ngt industri i Fristad, uponor tror jag det heter.. vad han gör exakt vet jag ju inte eftersom att han fortfarande ligger och sover, har varit inne och pussat på honom men han ville sova en stund till. han skickade sms vid halv 1 i natt och skrev att de ska anställa folk vid årsskiftet, och de låter ju toppen så nu ska han visa sin bästa sida:) Inte helt fel med ett "riktigt" jobb, att vara anställt hos bemanning är ju inte det bästa även om ett jobb just nu är guld värt...
Man e ju lite sugen på vad han tjänar på natten, ngn som vet?? Pappa??

Ingen har väl missat att hösten börjar visa sig så smått, jag har varit ganska antig hösten och vintern men nu tycker jag faktiskt att det e lite mysigt. Kan inte förklara varför men de e mysigt bara liksom:)
Man brukar ju bli så deppig framåt hösten men kanske är man på bättre humör nu när man vet vad som väntar till våren!!
 En Bebis!!:)

I morgon byter i vecka och även månad, vi går in i vecka 17 (16+0) och 5:e graviditetsmånaden!!
Nu känns det att ultraljudet verkligen närmar sig!!! :)

ha en bra dag!!
I kväll ska jag se trejde avsnittet av unga mödrar också.... hi hi

kram

Jobb nästa...

Publicerat. 2009-09-17 | 13:05:52

Då har vi kommit fram till torsdag. Idag jobbar jag mellan 14 & 21!
Ska strax äte lite middag innan jag ska åka iväg med Ludde till svärfar... han kunde ha suttit i bilen idag tills Niklas hämtat honom men eftersom att vi har hyrbil så har vi bara en nyckel så idag får han vara hos "farfar" och springa runt. De älskar han!!
Ska hoppa in på Annies också i Fristad, en jätte rolig butik som har alla produkter ur Cult sortimentet! Och min kära vän Linda i Eskilstuna behöver en grej som jag ska köpa åt henne och skickam de har tydligen inte cult i E-tuna!! Knepigt! Men i alla Fristad finns det.

I går var jag inne på netto en snabbis innan jobbet för att köpa med mig ngt att äta, hittade en ny youghurt som jag tänkte test, jordgubb-rabarber med korn i. Alltså vetekorn. Första gången jag åt de var i Grekland när vi var på semester sen har de kommit hit, och jag kan lova att den smakade sååå gott!! Var inne på netto idag och köpte fler... :) Tog kort på den, men lägger in den senare för jag hinner inte det nu riktigt!


I går jag in i en ny vecka vilket blir vecka 16 (15+1)
Det innebär också så klart att de är ganska exakt 3 veckor till ultraljudet och jag vet att jag skrivit detta innan men, VI LÄNGTAR!!!
Tänk att man ska få se den lilla där inne i magen:) Helt otroligt!! Niklas sa i går att, fan älskling tänk om de e två eller tre där inne, då vet jag inte vad jag gör! Ha ha han såg lite orolig ut när han sa det.. men jag lugnade honom med att vi har inget sånt i släkten, varken tvilling eller trilling, NEJ men de kan vara flera hundra år tillbaka i tiden, ha ha han va så söt när han sa det:) Så han längtar nog lite mer än mig;)

En annan kul grej hände i morse som faktiskt skrämde mig lite..
Jag gick upp ur sängen för att säga hej då till Niklas, vi kramades  och Niklas gick in i sängen för att pussa Ludde hej då, då ser han en blod fläck i sängen på hans sida.
-Älskling, du blöder!!!!
Jag: Nej!
-Men det e ju färskt blod!
Jag: kollar i trosan (ha ha) när jag kommer på att jag inte varit på hans sida av kanten.
Niklas börjar kolla på Ludde
Jag: Men hjärtat, de är väl du då!
Jag drar ut hans byxor och kallingar och kollar efter, visst e det han!!

Han opererade ju fistelgångar förra sommaren och de vill inte läka riktigt, ibland spricker det upp och blöder, precis som de gjort idag!! :)

Nej nu måste jag äta!!

Kram


VECKA 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Saga Forsberg...

Publicerat. 2009-09-13 | 21:50:22
God Kväll!!
Klockan är strax halv tio, har kikat på ensam mamma söker och nu sitter jag framför datan lite:)
Idag har jag jobbat mellan 8.30-17, efter de åkte jag bara hem för att fixa iordning mig, för att åka och hälsa på Niklas syskonbarn Saga som föddes i tisdags...
Hon låg i vagnen och sov när vi kom men efter bara några minuter vaknade hon och  jag fick äran att lyfta upp henne, åh herregud så söt hon e... och liten!!! Helt otroligt... och ännu mer sugen blev jag och Niklas med för den delen för han stod vid henne när hon låg i vagnen och han hängde med när hon skulle bytas på och då lyfte jag upp henne och Niklas fick ta över, han log med hela ansiktet och jag fick en sån härlig käsnla i hela kroppen, och jag frågade honom: Längtar du? Då tittade han upp på mig, log och svarade: Ja! hi hi jag kände att jag fick tårar i ögonen:) Han va så otroligt söt när han stod där med Saga i famnen:)
Han gick runt med henne en bra stund och små pratade med henne.... så gulligt!!

Nej nu ska jag gå tillbaka till tv:n och mysa lite med min älskling....

God Natt på er....


Niklas och Saga <3


Saga ligger och kikar på sin farbror...



Jag och lilla Saga...
svårt att förstå att man har en liten i magen som ska växa till sig och bli ett sånt mirakel...

<3 Längtar <3


Ludde var också nyfiken och ville gärna lukta lite...
(Niklas bror Magnus som håller Saga)






Sötis....




 

Fredag...

Publicerat. 2009-09-11 | 14:21:45
Då har det blivit helg igen, idag är jag ledig men även i morgon. Jobbar dock på söndag.
Vet inte riktigt vad man ska hitta på, idag har jag bara tagit det lugnt, har inte mått helt prima...
Niklas jobbar och kommer hem runt halv 5.
I mrrn är jag sugen på att åka till Lidköping, skickade sms till mamma och frågade om de skulle dit. Niklas ska vara i skogen kl 8 i mrrn bitti, de skulle visst bygga torn:)

Har varit ute en sväng idag i alla fall, härligt väder ute... konstigt att "sommaren" ska komma så sent, har det inte varit så i flera år nu?
När hösten är i antågande så är det sommar väder...

Har precis tittat klart på gårdagens avsnitt av Idol, jobbade i går kväll så jag missade det. Tur att man kan se det på nätet:) Man kan ju inte annat säga än att man får sig några sköna skratt... speciellt från killen som var från Lidköping.... de hade verkligen gjort ett repotage om honom och då tror man ju så klart att han e nog bra, ha ha men han var ju inget vidare....
Var de i förrgår de två killarna som spelade teater kom in, dom var ju riktigt bra, men aj det måste gjort ont när han sprang in i dörren, ha ha

Nej, funderar på att lägga mig här i soffan bredvis Luddis och vila en stund... känner att jag behöver de!

Kram så länge...

Veckorna går...

Publicerat. 2009-09-10 | 09:43:50

Då har jag gått in i vecka 15 (14+1)
Från och med denna veckan börjar det hända saker med den lilla bebisen, den blir allt större och nu börjar magen växa på riktigt vilket jag ser fram emot....
Att gå in i vecka 15 innebär också en vecka närmare ultraljud!!! Bara 4 veckor kvar nu!
Fom vecka 20 kan man börja använda gravid smycke vilket jag ska göra, tycker det verkar mysigt. Är ett smycke som låter (vi hör inte) men bebisen hör:)

Idag har jag återigen varit och jobbat och ska tillbaka kl 14 idag!
Sen är jag ledig i 2 dagar vilket känns behövligt, det tar på en att jobba sent och sen ska man upp tidigt morgonen efter...

Vad tycker ni om min nya design på bloggen förresten?
Tycker det skrivs dåligt med kommentarer:(

Kram

090909

Publicerat. 2009-09-09 | 11:25:40

Hej..

Idag är det ett ganska roligt datum, inte varje dag det blir så....

Har varit iväg och jobbat 1,5 h på morgonen, åkte hem och la mig en timma för att vara på jobbet igen kl 15. Schemat är lite roligt sådär men det blir så när man är personlig assistent, man ska ju finnas där när brukaren behöver en...

Ska laga lite mat också innan jag åker iväg, idag tänkte jag göra någon så ovanligt som lax med citronpeppar och pressad potatis till...  jag älskar verkligen det och de e så lätt att göra iordning.. får bli en matlåda till Niklas också, han e inte så förtjust i det men han äter det om jag lagar de:)

Ska försöka hinna med att titta på det nya avsnittet av norska unga mödrar idag också, de gick på norsk tv i går men jag har hittat deras hemsida och webb tv så jag ser avsnitten där... Jag tycker att de e så bra:)
För er som vill se så finns alla tidigare avsnitt också att se från de 3 förra säsongerna:)
Jag länkar till hemsidan HÄR för er som vill...

Just de ja, i går kl 10.00 blev Niklas farbror för 2:a gången. Magnus och Angelica fick en liten flicka, och Felicia blev storasyster. Hon ska nog heta Saga, det var i alla fall de senaste de sa....
GRATTIS till er... ska bli såå kul att få komma och kika på den lilla sen...

Kram


Sockertest och en lååång väntan!

Publicerat. 2009-09-08 | 12:28:29
Hejsan!
Tisdag idag, vilket för mig innebär ett besök på mödravården och sedan jobb kl 15-21
Idag har jag gjort ett "sockertest" (glukosbelastning), det får de kvinnor göra som ligger lite högre i BMI. Det är för att se så man inte ligger i riskzonen för graviditets diabetes.
Med fastande mage sedan 22 i går kväll åkte jag iväg, de stack mig i fingret för att de mitt värde innan och sedan fick jag dricka en fruktansvärt äcklig socker blandning bestående av 2 dl vatten och 75g socker, första klunken gick ok men de andra fick jag vekligen tvinga ner, några gånger var jag nära på att kräkas.... speciellt när undersköterskan sa att jag bara hade 3 min på mig att dricka upp det och man kunde inte direkt svepa det som ett glas saft. När allt äntligen var nere fick jag ynka 0,5 dl vatten att skölja ner med.. för att nu sitta i väntrummet i 2 timmar...
Blev trött, och lite folk var det i väntrummet så jag la mig ner i soffan.. tog väl 2 min innan en av BM kom och bad mig sätta mig upp för det var faktiskt ett offentligt väntrum... hm ja ja jag flyttade mig till en fotölj med fotpall. lite bätte.... lyssnade på musik och tittade på alla som rörde sig i väntrummen, massa olika storlekar på magar och olika former, nyblivna mammor med deras bebisar och massa fina vagnar...
Satt där och tänkte att om några månader är jag också där...
Det fick en verkligen att längta ännu mer....

2 timmar gick och de tog ännu ett stick i fingret för att se mitt värde efter den fruktansvärda sockerlösningen, 6,3 vilket var godkänt... man fick inte ligga över 8 tror jag de va....

Fick också reda på att jag får vaccination mot svininfluensan då jag ligger i riskzonen, så alla gravida i borås ska få det ngn gång i början på oktober...

Nej nu ska jag lägga mig en stund på soffan och vila...

Ha en bra dag!!

Kram

Vecka 14...

Publicerat. 2009-09-04 | 12:47:53

I förrgår gick jag in i vecka 14, fort går det! Tycker inte det va länge sedan jag testade positivt och då var jag i vecka 5!!

Jag mår fortfarande illa till och från....


Bebisen v 14

Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Kring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.



En ledig dag...

Publicerat. 2009-09-02 | 16:23:25
Hejsan!!
Idag har jag varit ledig från jobbet, slutade kl 21 i går kväll och de kändes i morse att man behöver någon dag ledig emellanåt, speciellt såhär i början då det är mycket nytt. Hjärnan jobbar för fullt hela tiden. Men jag tyckte det gick bra i går, första dagen på riktigt liksom. Ska bli roligt att få jobba med en ny brukare.

Pigg och glad när jag gick  upp men nu de senaste timmarna har jag mått sådär, ända sedan jag fick reda på att jag var gravid har jag i stort sett mått pyton hela tiden, illamåendet har liksom förföljt mig, jag har tack och lov inte kräkts ngn gång men de har liksom åkt hiss..
Illamåendet börjar bli bättre och vissa sagar känner jag inte av det alls vilket känns toppen men de dagarna kommer emellanåt. Tur att de kommer när man e ledig!! :)

Nu längtar man mer och mer efter att få göra ultraljudet vilket kommer att ske i vecka 18 så det är några dagar kvar.. De kanske är först då man verkligen förstår att de finns ngn där inne.... just nu känns det bara overkligt.
Niklas kommer att ta ledigt någon timma på morgonen för att så klrt följa med... det kommer bli en fantastisk upplevelse tror vi:)

Sen längtar man ju så klart efter att magen ska börja växa lite:) Så man kan börja ta lite magbilder:) hi hi

Snart kommer min älskling hem och då ska jag åka med honom till stan en sväng, han ska till optikerna för typ 22:a gången för att försöka få sig ett par linser...
Hoppas de går bra idag...

Kram så länge...


Man är nyfiken på vem som finns där inne...
Man känner sån otrolig lycka...
( lånad bild )