Nu är han här, vår älskade Melwin

Publicerat. 2010-02-28 | 18:59:11
Onsdagen den 24 februari klockan 22.58 föddes vår älskade son Melwin Niklas Forsberg
Efter många dagars kämpande med igångsättning slutade det med ett kejsersnitt då vattnet gick redan på måndagskvällen. Tisdagen bestod av dropp men utan framgång och så även i onsdags.  Så i onsdags kväll rullade jag mot operation för att äntligen få se vårt mirkael som legat i min mage i ca 9 månader.
Oj va nervösa vi var, jag skakade som ett apslöv och Niklas sa inte mycket. Såg på honom att han tyckte det var jobbigt att se mig där. Efter bara ca 10 minuters spänd väntan hörde vi äntligen skrik, han var ute:)
Vi fick se det lilla knytet en stund innan Niklas klippte navelsträngen och följde med till förlossningen för att mäta och väga "skruttis" När de var klara med mig fick jag åka vidare till uppvaket, och efter ca en timma kom en stolt Niklas med vårt lilla mirakel som jag äntligen fick hålla.
Sååå liten och så underbart söt. 2470g och 47 cm lång.
Vi var såå lyckliga. Vi bara log och njöt, en helt otrolig käsnal som man inte kan föreställa sig för än man får uppleva det.
Efter en stund åkte vi vidare mot BB, Niklas fick tyvärr inte stanna kvar då de var fullt och jag mådde skit efter snittet. Jag hade fruktansvärt ont och kunde inte göra mer än att bara ligga.
På torsdagen fick vi äntligen ett eget rum efter mycket tjat och Niklas kunde sova över och hjälpa mig upp på benen.
I lördags fick vi äntligen åka hem, jag var uppe och mådde bra och Melwin hade fått sola och mådde bra. Så skönt att äntligen få komma hem.
När vi åkte hem stannade vi till hos Niklas föräldrar för att hämta Ludde och de fick så klart träffa Melwin.
Idag har mina föräldrar varit här på besök. Vi fick massa fina presenter av dem:) Tusen tack!!

Niklas har precis matat den lille, då jag fortfarande inte fått igång min amning. Nu blir det en lugn mys kväll framför tv:n

Kram


Jag och min underbara prins som var helt otrolig dessa dagar.
Här ligger jag på förlossningen och "smuttar" lustgas hi hi


Vi får se "Skruttis" för första gången.
Underbar känsla. Så underbart söt.


Världens finaste.


Stolt mamma:)


Vår älskade Melwin


Stolt pappa..



Nytt jobb...

Publicerat. 2010-02-17 | 12:55:34
Hej!
Då var det Onsdag..
Som vanligt sover vi alldeles för länge, fast de e klart jag sover ju så dåligt på nätterna. Sover säkert inte mer än halva, det ska kissas, snytas, vändas och hitta en bra ställning.
Jag längtar såå efter att få sova på magen!! Och inte minst ha ett litet knyte mellan mig och Niklas som man bara kommer ligga och beundra:) Mysigt!

I går var vi hos familjen Glyckberg en sväng, de fick ju lilla Simon 2 december. Han e så otroligt gullig! I går satt jag en bra stund med honom på golvet när han låg på sitt babygym! Sötis. Fick en bild på honom när han hade kläderna han fick av oss för första gången, lägger in de här under. Den 28:e ska vi ju på hans barndop, Niklas ska vara fadder:)

I mrrn blir det ingen sovmorgon däremot.
Niklas ska äntligen börja och jobba!!! Klockan 9 börjar han i mrrn, antar att de ska skriva papper och lite sånt och sen får han väl tiderna i mrrn hur han ska jobba framöver. Men det e i alla fall tvåskift!
Han är lite nervös över hur det ska bli när det e dags för bebisen att komma, de har mobil förbud på de jobbet men Niklas har fått OK att ha mobilen på så klart men han ska be att få ett fast nummer jag kan ringa om det behövs, kan ju vara så att han inte hör eller känner mobilen och då kommer jag få panik;) Det löser sig nog!
Jag ska åka ungefär samtidigt som Niklas i mrrn, ska ju besöka special mödravården. Får se vad som händer och sker där.
När jag kommer hem tänkte jag tvätta de sista bebis kläderna vi har, jag började ju lite smått för ett tag sedan men har några få plagg kvar.

Idag ska vi inte göra så mkt, vi ska nog åka till svärfar en sväng. Han jobbar på brandstationen idag och bilarna behöver tvättas;) Niklas ska laga älgbiffar med potatis och brunsås också, mums!
Ha en bra dag!

Kram


Jag med lilla Zimon på nyår:)


Zimon..
Dessa kläder fick han av oss:)

Vagga & Barnvagn...

Publicerat. 2010-02-16 | 12:58:47

Hej!
Ja den senaste veckan har bara bestått av att åka fram och tillbaka till förlossningen. Ingen jätte rolig sysselsättning men ett måste, jag är tacksam att de hjälpt mig!!
Både jag och Niklas har varit jätte oroliga hela veckan och har väl känt att vi inte riktigt haft kontroll över situationen. Vi båda har väl varit lite nere. I går var jag på förlossningen sist med min fina urinsamling och de gjorde ytterligare blodprover, bloftryck och ctg på bebisen, som vi förövrigt fick skrattanfall när vi gjorde det:) Dosorna fick inte riktigt kontakt med bebisens hjärtljud så Niklas eller "pappa" som barnmorskorna sa fick sitta så sängkanten och hålla i dosan, och bebisen var helt galen, den bara sparkade och sparkade så det sprakade i hela dosan och magen åkte upp och ner, både jag och Niklas skrattade så vi grät:) Det låter ganska högt när man rör vid den där dosan:)
Efter en bra stund kommer läkaren som tittat på mina provsvar och han har då kollat över alla som jag gjort den senaste veckan och kan konstatera att havandeskapsförgiftning är nog ett starkt ord för mig just nu, man ska nog kalla det "en början"
Proverna tyckte han såg bra ut! Men jag ska fortsätta besöka spec. mödravården tills bebisen väljer att komma ut! Jag pustade ut ordentligt och kände att jag fick lite nya krafter tillbaka... skönt!

I lördags var jag och Niklas hemma hos min mamma och pappa!
Fick god mat och fika och hade det jätte mysigt!
I deras finrum stod en super fin vagga som jag så gärna ville ha till bebisen, visst iof att mamma köpt en men hon hade sytt täcke, kudde och spjälsängsskydd samt stickat en "pippi" filt och bäddat så fint med:) Den fina vaggan fick följa med oss hem och nu står den i vårt sovrum och väntar på bebisen. Mamma hade också stickat en super fin "overall påse" eller vad man nu ska kalla det:) Den ska packas ner i BB väskan som för övrigt är klar:) 
Vi längtar sååå mycket efter att den ska komma ut!
I går när jag och Niklas tog en välbehövlig dusch tyckte Niklas att vattnet kunde gå snart värkarna sätta igång för han orkar inte vänta längre, han vill att bebisen ska komma ut! Han är jätte förväntansfull:) Sötis...

För ngn vecka sedan bäddade jag i barn vagen också, så den är också klart:) Blev super nöjd, jag brukar inte stryka men nu gjorde jag det så det är slätt och fint...
Även skötbordet är på plats, redo för blöjbyte;)

Kram

Önskelista...

Publicerat. 2010-02-16 | 11:44:38



Exakt en månad kvar till beräknad förlossning idag:)

Publicerat. 2010-02-12 | 16:59:36
Hejsan!!
Fredag idag, uch jag har knappt ordning på vad det e för dagar längre, blir lätt så när man är hemma.
I går kom jag ju hem från förlossningen, tog en välbehövlig dusch och sedan hade vi bara en riktig myskväll!
Vi åt lax och pressad potatis som jag längtat sååå efter, tog en lååång dusch ihop och sedan tittade vi på två filmer som vi hyrde på hemvägen, eller ja de var väl jag som valde. Prinsessa och Allt föt min syster. Prinsessa var sådär men den andra var riktigt gripande och ja jag grät några gånger:) hi hi

Efter en dålig natt med sömn på förlossningen och nätterna innan så har jag sovit så underbart gott i natt!! Vi la väl oss vid halv ett och jag vaknade inte för än klockan ringde kl 8.00 när det var dags för mig att starta med min lilla uronsamling;) gick och la mig igen och somnade om till halv 12.
Lycklig när jag vaknade men Niklas var mindre glad som varit uppe flera gånger i natt och gjort annat pga mina kraftiga snarkningar och tok vändningar i sängen men som han sa, bättre att jag får sova ordentligt som behöver det, tack hjärtat:)
Medan jag låg kvar i sängen och njöt av en livlig bebis i magen så tog Niklas fram frukost till mig!! Så det var bara att gå upp och äta... hi hi Lite ompysslad ska man bli. Blev ännu gladare när jag hämtade posten vid dörren, idag fick vi ett jätte fint Alla hjärtans dag kort av mina föräldrar och lillebror, tack!!
Annars har det varit en lugn dag här idag!
Om en stund ska vi åka till Niklas mamma och pappa och äta kvällis. Wok tror jag det skulle bli. Får inte glömma min nya vän "dunken" bara;)

Idag är det ju 12 februari vilket betyder en månad kvar till beräknad förlossning! 28 dagar om man ska vara exakt;) Det var ju i alla fall de man såg fram emot innan men nu vet vi ju inte riktigt hur det går, vi kan ju lika gärna redan ha bebis då. Det återstår ju och se. Och mellan alla dessa dagar så fyller ju både jag och Niklas år, så de ska bli intressant:)
Allt e i alla fall fixat inför bebisens ankomst, vagnen är bäddad och klar, kläderna tvättade, skötbordet på plats med allt det som behövs. Bara sängen som saknas till lilla bebis, men den dyker nog upp inom en snar framtid;)

Här kommer lite bilder...



Min älskling när han flyttstädade:)


Mina prinsar myser...


Jag & Linda när jag var i Etuna. Hon i v33+1 och jag 34+4
Jag var hur svullen som helst när korten togs, uch!




Mina ngt svullna fötter...


Och handen...

Besök på förlossningen...

Publicerat. 2010-02-11 | 21:24:54
Hejsan!!

Dåligt med uppdatering, fick vårt internet i onsdags men har varit fullt upp sedan dess.
I måndags kväll åkte vi in till förlossningen då jag kände av huvudvärk. Då jag haft högt blodtryck på mödravården det sista kan det vara tecken på havandeskapsförgiftning och ett tecken på de är just huvudvärk, flimmer för ögonen, magont eller äggvita i urinen som jag också haft det sista.
Så vi ringde in och vid halv 10 på kvällen var vi där.
De undersökte mig, tog blodtryck som var helt ok, tog också blodprover & urinprov som vi fick invänta svar på och sedan tog de ctg på bebisen som gick bra, den mådde prima.
Provsvaren visade att jag hade mycke äggvita i urinen och blodproven visade att jag hade en början till havandeskapsförgiftning. Vi fick lämna förlossningen några timmar senare med en dunk som jag skulle samla urin i fom 8.00 på tisdag morgon till 8.00 på onsdag morgon!
Kl 9.00 på onsdag morgon var vi inne på förlossningen igen och de tog återigen blodprover, urinprov och ctg på bebisen, de gjorde faktiskt också ett ultraljud för att se hur stor bebisen är samt hur flödet i navelsträngen är. Var roligt att få se bebisen igen, den sög på sin hand:) Hon fick fram att bebisen väger 2700g just nu:)
Efter en stund fick vi reda på provsvaren som visade att jag faktiskt hade havandeskapsförgiftning.
De kunde de se på ngt som heter blodplättar, är ju inte så insatt i läkartermer men hon förklarade iaf att dessa hade sjunkigt sen i måndags kväll vilket inte var så bra och jag hade fortfarande mycke äggvita i urinen.
Läkaren trodde att jag skulle bli igångsatt inom 2 veckor, då man inte vågar gå en full graviditet me dessa symtom. De kan vara farligt både för mig och bebisen.
Fick då också reda på att hon ville ha kvar mig över natt för att ta fler prover samt ctg på bebisen.
Så det var bara att åka hemåt och hämta lite saker, och så passade vi på att äta på MC Donalds ihop innan vi åkte tillbaka till förlossningen.
När vi kom in fick jag vila en bra stund, eller hm båda två vilade. Vi kröp ihop i den lilla 90 sängen och somnade gott båda två. Niklas snarkade emellanåt, ha ha:)
När vi låg där och mös kom 2 barnmorskor in och Niklas reste sig men de tyckte att han skulle ligga kvar. Hon sa det att så tätt har ni ju legat innan annars hade ni ju inte varit här, och de är vi glada för:) ha ha de var så mysiga alla på förlossningen:)
De tog blodtryck, ctg och tog blodprover...
Blodtryck och ctg tog de flera gången under kvällen samt under torsdagen. Och varje gång var de bra resultat.
När vi gjorde ctg på onsdagskvällen kom en BM in och tyckte att bebisen skulle vakna till liv lite, hon tyckte att den hade sovit klart (de ser ju kurvan på storbildsskärmar på deras kontor) så hon hade ngn grej som vibrerade som hon satte på magen vid bebisens huvud och man kan lugnt säga att den vaknade till liv. De var precis som om att den slog bak ut i magen:) ha ha och mycket riktigt, hjärtljuden gick upp!!
Niklas åkte hem vid halv 8 i går kväll...

Nu på morgonen tog de prover, ctg och blodtryck igen och idag kl 13 skulle de ta min urin som jag samlat sedan i onsdags kl 13. Fick också väga mig...
Niklas dök upp vid halv 12.
Först vid halv 3 fick vi reda på att mina blodprov är bättre, de där blodplättarna hade höjt sig lite men att jag fortfarande har mycke äggvita i urinen. Jag fick åka hem men ska under det kommande dygnet samla urin igen för att åka tillbaka till förlossningen på lördag morgon igen.
Just nu vet vi inte hur det kommer bli, man får liksom ta en dag i taget.
Om igångsättning blir aktuellt får man ju se men hjälp av ständiga kontroller. Men att jag ska gå tiden ut är väl inte så stor.

Har blivit väl omhändertagen av alla som jobbar där, de har kollat till mig med jämna mellanrum, serverat dryck och kommit in med middag, kvällsmat och i morse fick jag gå och ta mig frukost själv på en frukostbuffé. Kanske inte en hotellfrukost direkt men helt ok:)
I går fick jag soppa med smörgås och äpplekompott med vaniljsås till kvällsmat, till lunch idag fick jag kyckling med ris och currysås och pannkaka med sylt till efterrätt:)

har tagit lite kort idag samt filmade när vi tog ctg i morse, lägger in de här under...

Kommer så klart att uppdadera när vi vet ngt nytt:)


Kram på er...


Rummet...


Dagens fruksost, jag som älskar äpplemos tycke det var lite snålt med den där lilla förpackningen;)
tyvärr tog jag den sista annars hade jag tagit fler, ha ha


Dosorna på magen, en mätte bebisens hjärtljud och den andra ev sammandragningar.


CTG maskinen som de använde...


Bebisen 18 veckor, idag är den 35+5 veckor!! :)
Nu är man sååå nyfiken på vem som ligger där inne och sprattlar!


CTG kurvan på bebisen idag:)

Eskilstuna!!

Publicerat. 2010-02-03 | 22:13:40
Hejsan
Just nu är jag i Eskilstuna.
Åkte hit i måndags förmiddag och ska åka hemåt i mrrn kl 12 igen.
I lördags gick vi på köpcenter och fikade, i går var vi inne i stan, kikade på massa bebis saker, fikade och var på baby proffsen. Idag åkte vi till Ikea och åt på restaurang nu på kvällen...
I mrrn kl 12 åker jag ju hem så då hinner vi nog inte så mycket mer än att åka till ett köpcenter, jag vill köpa lite dekorationsstenar.
Idag handlade jag lite ljus på ikea, en mobil till bebis att hänga ovanför skötbordet, lakan till spjälsängen och lite annat smått. Har också köpt små söta mössor till bebis, 2 linnen på gina för mitt presentkort jag fick av brorsan i julklapp samt ett par mamma mysisar (3:e paret) eftersom de andra var helt trasiga mellan benen;)

Nu i kväll har jag och Linda monterat skötbord, de köpte ett nytt idag på Ikea. De blev super fint:)

I måndags var jag ju på mödravården och träffade min BM innan jag åkte, skulle ju dubbel kolla mitt blodtryck samt lämna urin prov och jag hade ju hoppats på att de skulle gå bra men icke. Ligger fortfarande högt i blodtryck så jag kommer nu få gå på kontroller 2ggr/vecka tills bebis kommer. Jag hade också  äggvita i urinen:(
Vikten går stadigt uppåt pga min kraftiga svullnad. Mina ben, händer samt vader är hemska, precis sten hårda och hur stora som helst.. inge roligt alls....
Ska tillbaka på kotroll fre kl 13.30

I mrrn blir det hemfärd men Niklas är inte hemma, han kommer först på fredag. Idag åkte han till sin kusin i småland för att jaga gris:)
Saknar honom:)

Kram