Tjejkväll... snabb uppdatering!

Publicerat. 2010-01-29 | 20:04:11
Hejsan!
Sitter hos mina kära arbetskamrat Ida, tillsammans med övriga arbetskamrater.
Vi har precis ätit veg & glutenfri paj, riktigt mumsigt!
Nu blir det lite mys med vin (blåbärs cider för mig) och snacks och massa prat, mest jobb men de kan behövas just nu då vi alla ska bli uppsagda, dock inte jag pga att jag är gravid.
Flytten har fått bra! Vi trivs!
Bilder o sånt kmmer när vi får vårt internet vilket blir den 10 feb!!!

Idag har jag gått 33 +6, går alltså in i vecka 35 i mrrn:) Det närmar sig!!!
Mår relativt bra, kan dock inte sova riktigt på nätterna pga illamående och svårt att andas, samt dmningar i händer så det blir vila mitt på dagen varje dag!!

Var hos BM i onsdags, hjärtljuden lpåg på 155 och SF måttet på 33 men jag hade lite för högt blodtryck så det blir återbesök redan på måndag morgon innan jag åker till E-tuna! Gjorde kiss prov i onsdags ok de var ok, ingen äggvita och de var inte allt för höjt trycket men de vill ändå hålla koll!! Hörs då!!

Ha det så bra! Kram

Fristad nästa...

Publicerat. 2010-01-15 | 09:21:35

Snart bär det av mot Fristad för att hämta nyckeln till vår lägenhet!! :)

JIPPIE!!!


I mrrn är dagen D...

Publicerat. 2010-01-14 | 23:58:12

Hej!!!

I mrrn kl 10 ska vi vara i lägenheten!! Äntligen!!

Idag har jag varit i stan och lunchat med min vän Ida, vi sågs på Tant Grön:)
Jag mumsade en bakad potatis med skagenröra, mums!
När jag kom hem bestämde jag och Niklas oss för att åka och hälsa på familjen Glyckberg (som vi firade nyår med) Inte så jätte kul att vara här hemma i röran, vi åkte förbi coop för att köpa en ny duschslang till denna lägenheten, vi bytte ju när vi flyttade in och den gamla e trasig så vi hittade ngn billig variant som Nikals nu satt upp. Den vi hade satt upp ville vi ha med oss:)
Vi köpte med oss semlor som vi fikade med hos Tony o Madde.

Nu har vi förresten hittat ett skötbord, på blocket. I göteborg så vi ska be Niklas jakt kompis Christian hämta det åt oss:) Blev faktiskt ett likadant som Tony och Madde har och de e super nöjda, de köpte också sitt på blocket men för 200:- mer än vad vi ska betala, hi hi!
Bild kommer här, de kommer från babyproffsen. Köpa några förvaringslådor sedan och ställa på översta hyllan att ha blöjor och annat i, sen rekomenderade Madde att ha badbaljan under så blir man av med den;)



Nej nu blir det sängen, nycklar och tapetsering i mrrn!!! JIPPIE!!!


Detta ska vi köpa:)

Snabbt inlägg...

Publicerat. 2010-01-13 | 23:02:20
God Kväll!!

Klockan är snart elva så det blir ett snabbt inlägg innan sängen...

Idag har vi hunnit med ganska mycket!
Vi vaknade tidigt för en gångs skull;) Klockan 9 skulle vi vara på mödravården.
Idag tog de inga prover på mig utan de kollade bara blodtrycket, lyssnade på bebisens hjärta som idag låg på 134, lägst hittils och Niklas jublade:) De "sägs" att hjärtljud under 140 betyder pojk och över 140 betyder tjej, och de har ju jag skojat med honom om eftersom hjärtljudet aldrig legat under 155. men ki fick jag idag så han e jätte mallig;) Får väl se nästa gång hur de ligger.. ska tillbaka den 27 januari!
Hon mätte också magen, som kallas SF mått. Idag var det hela 31 cm vilket är precis som det ska vara. Därefter kände hon efter om bebisen fixerat sig, alltså om huvudet ligger neråt och de gjorde det:) Inte så jätte bekvämt när hon känner efter dock men roligt att veta hur det ligger. Hon förklarade för oss på ett ungefär var rygg, rumpa och ben befinner sig:)
Bebisen är väldigt vild på min högra sida av magen, den sparkar på ordentligt... Och jag tycker att jag känner mer och mer för varje dag som går vilket är helt underbart!
Har börjat få ont av foglossningen igen, det går liksom i perioder, har varit lugnt ett tag men i går kunde jag knappt ta mig fram på kvällen. Niklas fick hjälpa mig så jag kunde vända mig och lägga mig till rätta i sängen. Han får också hjälpa mig med mina skor för de får jag knappt på mig själv, så jag har lite av en personlig assistent, hi hi!
När vi kom hem från MV så började vi greja här hemma, jag packade ner de som fanns kvar i köksskåpen (nu använder vi engångsartiklar) och sedan torkade Niklas ur alla skåp så de e klart, han har också gjort rent ugnen så den blänker:) Jag har också gjort rent elementet i köket, inte så mycket kvar att göra där förutom golv, lister, fönster och kylskåp! Skönt!

Vi har också fixat med all tvätt idag! Det var endel men skönt att ha de gjort innan flytten...

Vid halv 5 åkte jag iväg och fikade med mina arbetskamrater på Ica Maxi, de jobbade båda två så jag fick också träffa min brukare. I mrrn ska en av mina arbetskamrater operera sig så vi ville ta en fika innan dess:)
Det var super trevligt som alltid att träffa dem!!

Nej nu ska jag nog krypa ner i sängen under mitt duntäcke och förhoppningsvis få upp värmen!! De e sååå kallt i lägenheten, burr.
Blir nog lite sovmorgon för mig i mrrn, men Niklas ska.... hm nej jag behöver nog inte nämna det!! ha ha

Förresten, när vi var på väg hem från MV idag så stannade vi till på (nästan så jag inte vågar skriva ut det) hm Rusta för att köpa några fler flyttlådor, vi hade inte riktigt med lådor så vi skulle klara oss. 10 st för 199 kr helt OK!
De e ju packade 10 & 10 så Nikals tog första bunten i högen men då gick en av lådorna sönder så han ställde undan den och tog nästa hög, jag tyckte att den såg väldigt tjock ut högen och när vi var på Rusta sist så stod det en kille framför oss som köpte  flyttlådor, och han såg då att det bara var 9 st i högen så jag räknade antalet lådor i vår hög, 13 st!! Vi gick glatt till kassan, och betalade vårt 10-pack med flyttlådor:)
Buntar de fel får de allt skylla sig själva, en låda kostar ju 25 kr st ha ha!!
GOD NATT!!

Tisdag.. en del att göra!

Publicerat. 2010-01-12 | 10:33:24
God Morgon!
Idag var i alla fall jag uppe med tuppen;)
Ställde klockan på 8 för att kila ner till tvättstugan och slänga in alla överdrag till soffan!!
Skönt att ha de rena och fina när vi flyttat!! Smidigt att man kan tvätta dem också, blir ju lätt fläckar och sånt på soffan!! Så om en liten stund ska jag gå ner och hänga upp det sista. Sen ska jag slänga in Luddes sängar, de behöver verkligen tvättas, även hans filtar. Samma där, skönt att ha det rent och fint:)
I eftermiddag ska vi åka till coop och köpa några tapet rullar. Vet ju inte exakt hur mycke vi behöver men vi köper några rullar och sen får man ju alltid lämna tillbaka dem om de skulle bli för många:)
Efter besiktningen på fredag kl 10 ska Niklas pappa sätta igång. Inte säkert att han blir klar på fredag men då fortsätter vi på lördag. I går bokade vi en kärra tills på söndag, för då går flyttlasset!! Längtar!!

I går var vi ju på föräldrakurs eller vad de nu kallar det, var väl ca 10 par som var där, dock var det inte så många i vår ålder just i går men de kanske kommer nästa vecka... i går handlade det om förlossning..

Jätte intressant och man fick massa bra info och vi fick se bilder från förlossningen då man inte längre får göra besök där innan...
Sen fick vi också se en film om förlossning, två par som skulle få sitt första barn. Var jätte kul att se det också men det väckte ju verkligen nya känslor hos en!! Nu börjar jag faktiskt bli lite rädd inför förlossningen. Massa tankar som flyger runt...
När vi var klara kl 17 åkte vi till Rusta och köpte fondtapeten, och gick även in på Willys en sväng för att köpa bröd (när ska man få för sig att baka själv) och när jag skulle betala ringde svärfar och frågade om vi var sugna på pizza, vi skulle ju dit och hämta Ludde så vi köpte med oss mat som han sedan bjöd oss på:) Tusen tack;) Blev ju ingen pizza för mig utan en salladsrulle, älskar!!!
Vi blev kvar där en stund och kikade på Familjen annorlunda samt spårlöst. När vi kollade på familjerna satt Niklas mest och suckade, och se flera gånger att nej 2 barn räcker;) ha ha

Oj nu ringde klockan, måste gå ner till tvättstugan!

Tillbaka, nu är alla överdrag rena och hänger nu i torkrummet:)
Luddes ena säng ligger nu i maskinen!

Ska fixa lite på balkongen nu! Ska försöka få loss ljusslingan som sitter där ute under all snö:/ Får väl se hur det går.
Ha en bra dag! Kram från mig!

JIPPIE!!!!

Publicerat. 2010-01-11 | 11:34:05
Hej!
Åh vi e så glada!!
Idag ringde Mattias som ska ta över vår lägenhet, det var ju sagt först att de skulle flytta in den 1 april men nu har de blivit av med sin lägenhet till den 1 februari så de vill ju flytta in här den 1:a vilket betyder att vi slipper dubbla hyror!!!! Jag har varit lite smått orolig de sista dagarna att det inte skulle lösa sig men nu är det klart..
Dock kommer det bli väldigt stressigt men de får bara bli så helt enkelt, hellre det än att betala dubbel hyra!!
 Vi kommer få nyckeln till vår nya lägenhet på fredag, vi ska vara vid lägenheten kl 10 för at besiktiga den tillsammans med hon som bodde där innan och sen e nycklarna våra. Tyvärr kommer vi ju intye kunna flytta in ordentligt då golvet i sovrum samt tvrum ska fixas och de skulle tydligen göras nästa vecka:( Hon skulle kolla upp det bättre var när och hur men jag hoppas han fixar det på måndag!! För på fredag nästa vecka kl 14.30 kommer de och besiktigar vår lägenhet och då ska den vara tom och städad!!!! För på lördag ska Mattias få nyckeln till denna lägenheten!!
Ja ni hör ju! Det jobbigaste är ju att jag inte kan hjälpa till att bära, men Niklas tar väl lådor och sånt och sen har Niklas kompis Tony, Niklas pappa och sen en kompis till Nikals pappa sagt att de kan hjälpa till så de kan ju ta de tunga grejerna sen när golven är klara! Förråd och sånt kan vu ju fixa redan i helgen!

Sen ska vi faktiskt fixa sovrummet, de e latte färgade tapeter där inne och de e inte riktigt vad vi gillar så Niklas pappa ska hjälpa oss tapetsera på fredag så de blir klart i alla fall:) Skönt att ha de klart innan...
De kommer bli grå tapeter och sen en fondvägg på den väggen som sängen ska stå emot:)
Kommer bli sååå snyggt:)
(Vet precis vad du tänker nu mammsen men så får det bli, man ska ju trivas;) Och ja de e köpta på Rusta, billigt vet du;( hi hi Kram kram :)

Tapeten till sovrummet...



Kramis så länge...

Lunch på stan...

Publicerat. 2010-01-10 | 18:39:42
God Kväll...

Idag har jag träffat mina kära arbetskamrater på stan , vi bestämde att vi skulle ses och luncha, ingen lyx lunch dock men Mc Donalds funkar helt ok;) Och det var väldigt trevlig och roligt att få träffa dom, de e huvudsaken!
Vi satt en bra stund och bara pratade om allt möjlig, jobb, privatliv och nöjen.
När vi ätit klart gick vi en sväng till Åhlens och kikade... Hittade supersöta krokar till bebisen men jag tyckte att 29kr/st för en plast krog med sugpropp var lite väl mycket, hm Åhlens är bra på att ta ut sina priser!!
En av arnetskompisarna skulle kika på lägenhet idag kl 17.30 så jag frågade om jag fick hänga på och de fick jag, så jag kom precis hem därifrån! Super mysig lägenhet, så Ida var riktiogt ivrig nu och ville verkligen ha den:) De kör tydligen först till kvarn på de borstadsföretaget och de var först så lägenheten är nog deras:)

Tänkte steka mig några pannkakor strax, Ludde har precis ätit och håller just nu på och kämpar med ett märgben så han har att göra en stund. Niklas åkte precis till skogen för att vaka räv, skönt då man behöver vara för sig själv emellanåt. Har blivit lite väl mycket tid tillsammans det sista nu med tanke på att jag är hemma och han är arbetslös så både jag och han längtar tills han ska börja jobba så man får vara ifrån varann... just nu går vi bara på varandra och vi båda längtar efter att få nyckeln till lägenheten så vi kan börja greja med den... får väl se vad de säger i mrrn när jag ringder till dem.

Tänkte jag skulle hinna med att titta på en film strax också, vi hyrde tre stycken i går kväll men tittade bara på 2, baksmällan och American Pie "The book of Love" vilket för övrigt var två super bra filmer.. Det fick bli mys med godis och film i går istället för restaurang då Lina inte mådde så bra i går men vi får ta "oliven" en annan dag:)
Så nu ska jag se " Min stora feta grekiska semester" den valde jag och Niklas var kanske inte så sugen på den;) hi hi
Sen kl 20.30, äntligen ska i alla fall jag bänka mig i soffan och titta på " I en annan del av Köping" De e ju bara för underbara! Roligt att de gör en säsong till! Och efter dessa program kommer jag nog ännu mer vilja jobba på ett gruppboende efter mammaledigheten!! :) Finns flera i Fristad som jag kommer kontakta sen:)

Ngn mer som ska se "Köping" ?

I mrrn börjar ju en ny säsong av "Familjen annorlunda" De ska jag också se!!! :)

ha en bra söndag!!

Kram

Vecka 32...

Publicerat. 2010-01-09 | 12:02:24

God Förmiddag!

Lördag idag!
Idag har vi tänkt åka till Niklas pappa på brandstationen för att tvätta av golfen, man kan lugnt säga att det behövs. Kanske dumt med tanke på att det e kallt, men vi ställer bilen där över natten och tar hans bil hem. Vi gjorde samma sak med volvon i veckan, tvättade den och sen fick den stå kvar och torka över natten..
Golfen behöver för övrigt komma in i vämen lite för handbromsen är inte helt som den ska när det e såhär kallt, den liksom fryser och då är det svårt att köra den;) ha ha

Mattan ska ju piskas som vi har i tv rummet också var det ju tänkt, i går hann vi inte med det innan de blev mörkt men idag så ska Niklas fixa de, eller ja han får bära den upp och ner och jag piskar, om jag nu klarar det med mina händer vill säga... jag längtar verkligen tills att de försvinner i händerna, de e sååå obehagligt!Idag

I kväll kanske vi ska gå ut och äta tillsammans med Niklas kusin Lars och hans tjej Lina.
Tänkte att vi skulle gå till Oliven i så fall, grekisk mat! MUMS! Vi skulle höras i kväll, det beror lite på hur Lina mår eftersom att hon har en liten bebis i magen och den spökar lite för henne... Men vi får hålla tummarna att hon mår OK idag!

Idag går jag in i en ny vecka:) Nämligen vecka 32 och det är idag 62 dagar till beräknad förlossning:)
På tisdag kan man till och med säga att det är exakt 2 månader kvar!! Herregud nu går det undan:)
Nu är det nära, längtar så otroligt mycket att det inte ens går att beskriva i ord. Ska bli så spännande att få reda på vem som ligger där inne och sparkar som en tok;) Kille eller tjej?? Vem är hon/han lik? mig eller Niklas?
Har hon/han fått Niklas underbara långa ögonfransar? Mycke eller lite hår? (jag var ju för övrigt helt skallig, så jag hoppas ju på att hon/han får Niklas kallufs:) Ögonfärg? Gröna eller blå? Mina eller Niklas tår, ha ha vi båda hoppas på att hon/han får mina tår!! Niklas har världens längsta, de e inge fina ha ha!! Tå nr 2 är längre än stortån:) Lovar att Ni ska få bild på hans fot och bebisen sen när den kommit...
Hoppas att bebisen hjärtljud ligger normalt direkt på onsdag när vi ska till BM, och att mitt socker är ok! Ska välja en bra frukost innan jag åker, inte frö att jag äter dåliga frukostar men sist drack jag ett stort glas äpple juice och kanske var det de som spökade?!  Ska ju vara där kl 9 och de e ju precis efter frukost!

Hoppas Ni får en bra Lördag, det ska vi i alla fall ha!!

Kram

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Nya kläder...

Publicerat. 2010-01-08 | 18:29:59
Fredag, nu får man verkligen tänka efter vad det är för dag när man är hemma. Man är verkligen helt borta när det gäller de.
Idag sov vi kanske lite fööör länge, men jag är glad att jag fått sova, var dock uppe två gången på toa i natt! I går bar ju Niklas ut sängmadrasserna i tv rummet och skruvade ner sängramen för att bara ha sovrummet att ställa in lådor i så just nu är det ett "flytt rum"
Är inte speciellt fint här hemma just nu men vad ska man göra liksom?!
När vi kommit upp åkte vi iväg till tippen med två sopsäckar, och sedan förbi Ica för att hämta bananlådor att packa i. Har inte så mycket kvar att packa men fler lådor behövs... Jag packar lite smått då och då men både ryggen och foglossningen säger ifrån ganska snabbt. När lådorna är packade får Niklas flytta dem för jag vill helst inte lyfta.
Sedan var jag och hämtade ut mitt efterlängtade paket på posten från H&M men mina mamma kläder i:)
Äntligen har jag fått ett par nya svarta byxor, de svarta legginsen var toppen och så även tunikorna. Men jeans legginsen var inget att ha, uch jag gillade dem inte!
Så nu sitter jag här med mina nya leggins och en grön tunika.
I kväll blir det lugnt här, ska väl laga lite god mat och sen ska i alla fall jag titta på Let´s Dance.
Innan dess så funderar jag på om jag ska olja in hatt & skohylla:)

I mrrn är det vecko byte... :)
Och på måndag ska vi på föräldragrupp och på onsdag BM!! Längtar :)

Ha en bra fredag.. KRAM!




Skötbord...

Publicerat. 2010-01-06 | 01:13:10
Nej jag blev inte nöjd med skötbordet...
Var nere nu och testade draperiet och nej, de blev inge bra...
Sa till Niklas att det får nog bli ett annat, hi hi han blev sådär glad!!
Trådskötbord e praktiska då man får plats med massa kläder och så, men de e fula!!
Men jag ska hålla utkik på blocket efter ett liknande som Tony och Madde har till lilla Zimon...
Har skickat meddelande till min frisör också som tydligen ville bli av med bebis saker:)

Hittar jag ett lägger jag ut vårt på blocket, vi fick ju det ändå gratis när vi köpte spjälsängen!

Nej, dags att sova.
God Natt!

Besiktning & 7års kalas...

Publicerat. 2010-01-05 | 21:44:46
God Kväll!!

Idag har det varit en lugn dag här hos oss..
Jag grejade klart med köksmöblerna på förmiddagen, torkade av överflödig olja och monterade på sitsarna igen! Jag är sååå nöjd, nu vill jag verkligen flytta. Ser framför mig hur jag vill ha det:) Nikals är inte så mkt för inredning så jag får i stort sett fria händer:) Kommer bli så mysigt i köket med köksmöblerna, svarta gardiner, svarta dukar och sen har vi köpt en super mysig trassel lampa att ha övanför bordet:)
Vill flytta nu!!!!!
Sedan sydde jag lite på symaskinen.... har lånat Niklas mormors.
Håller på och syr ett draperi till vårt trådskötbord... De e ju vitt och kanske inte så snyggt att se allt som ligger där i sen så jag syr nu ett svart draperi, får väl se hur det blir:)
Sen ska jag nog spraya överdelen svart, man kan ju inte längre köpa underlägg till de skötborden så jag har köpt ett vanligt på Ullared och det e lite mindre, så jag tänkte att svart kunde vara snyggt och sen e underlägger vitt med svarta blommor:) Ja, jag tycker om svart;)

Kl 13.55 var det dag, Volvon skulle besiktigas!!
Jag kände väl någonstans i magen att den inte skulle gå igenom om visst blev det så...
Dock var de inga större fel, bara ett men lik förbannat ombesiktning! Hatar det! Var en länkarmslagring vä fram som var kass tydligen!
Sen fick vi några "bra att veta" bla att avgassystemet läcker vilket vi redan visste om och sen ngt fäste... så nu vet Niklas va han ska greja med innan den 5 feb:)

Var dags för kalas idag också! Felicia fyller 7 år! Niklas brorsbarn.
Kl 6 var det kalas och det bjöds på smörgås och fika... Gottit!
Hon blev super glas för tröjan och armbandet med läppglans i:)
Jag hade ju också gjort en barbie tårta för att överraska henne med och hon blev nog ganska ställd när hon såg den, hon tyckte den var super fin och alla undrade var de hade köpt den och sen när de fick reda på att jag hade gjort den blev de lite chockade;) Roligt när man får lite beröm sådär:)
Sen kan man lugnt säga att bebis har varit vild i kväll, när vi satt och fikade kändes det som om att den skulle sparka sig ut, herregud:) Jag blev lika rädd varje gång. Riktiga super spakar... Men åhh så underbart... Försökte få Niklas att känna men så fort att lägger sin hand på magen så händer inget, när han tar bort den så börjar det igen, ha ha tok bebis!!


Bild på tårtan kommer här...

Hoppas ni haft en bra trettondagsatfon
Kram

Lite små fix...

Publicerat. 2010-01-04 | 22:46:28
God Kväll!!
Sitter just nu och halv tittar på tv, ärensam hemma ikväll också. Niklas är ute och jagar vad annars?! : )Idag sov jag tills jag vaknade, gick upp och käkade lite frukost och sedan begav jag mig ner till Knalleland för att leta efter en födelsedagspresent. Vi ska på 7 års kalas i mrrn hos Niklas brors barn Felicia, som Niklas ju öven är fadder till. Tycker annars att det är lätt att handla till små tjejer men idag var det knepigt! Var inne på H&M men de hade inget fint i stl 140!! Såå trist! Gick förbi Stadium och tänkte att jag kikar så får jag se och jag hittade faktiskt en super fin rosa Puma hood:) Så jag slog till på den, var även rea vilket är ännu bättre. De kostar ju några hundra annars så jag tänkte att det kan vara lite roligt att köpa ett "märkes plagg" Sprang in på Lindex också och köpte ett svart boxar linne som passade bra till:) Hoppas hon blir glad nu! Ska även överraska henne med en barbie tårta:) Har slängt ihop grunden, i mrrn innan vi åker ska jag lägga på marsipanklänningen och göra toppen till barbien:) Och självklart lite dekoration!
Kort kommer i mrrn...

När jag kom hem från stan hade min älskade sambo börjat med maten. Idag hade han gjort älg biffar med potatismos och brunsås.. det var såå underbart gott! Vi åt tills vi var helt proppmätta!!

I kväll har jag grejat med våra köksmöbler..
Har ju ekmöbler som behövde sig en omgång olja, hade köpt olja för att tag sedan så jag började olja in stolar och bord och ja det behövdes, shit vilket skillnad. Tog även tavellisterna som jag köpt på (tro det eller ej mamma och pappa) Rusta, och de blev helt annorlunda. De behövde verkligen olja!!
Sen har jag, sedan vi köpte köksbordet velat klä om dynorna på stolarna, när vi köpte dem var de brunt skinn på dem, mörk brun dock men jag har inte riktigt gillat det! Så jag införskaffade svart tyg för ngn vecka sedan och nu har jag även gjort klart det! Och det blev super bra, ska fästa dynorna när stolarna torkat... Det kommer
 bli sååå fint i nya lägenheten!! :)
Detta tog en stund, men det var de värt. Händerna är ju ingen höjdare och foglossningen kom och gick när jag höll på! Men jag får panik om jag bara ska "vila" Händerna är jobbigast. Har knappt ngn känsel i fingertopparna! Och det är en så läskig känsla i händerna när jag använder dem, går liksom inte förklara.... att skriva här är heller ingen höjdare:( Jag hoppas verkligen att det går över efter förlossningen!!

Bebisen har varit riktiogt aktiv idag! Vilket är helt underbart!!
I morse när jag satt och år frukost så sparkade den liksom uppåt mot brösten, det märks att den växer:)
När jag håller på och grejar rör den sig också hej vilt! Iblnd känns det som om att hela magen vrider sig, antar att den tar sig ett varv inne i magen och kollar läget:)
Bebisen är verkligen sååå efterlängtat!!! Vi pratar om det varje dag om hur mycket vi längtar och det är verkligen inte lång tid kvar nu:)
Nästa måndag är det ju dags för föräldrakurs och då kommer det verkligen kännas att det e nära:)

Hoppas ni haft en bra dag, nu ska jag lägga mig bakåt och bara kika på tv tills min prins kommer hem!

Kramis

69 dagar...

Publicerat. 2010-01-03 | 00:10:49
Lördag idag vilket betyder veckobyte!!
Idag går jag in i vecka 31!
Det betyder att det bara är 69 dagar kvar till beräknad förlossning! Magen växer och blir allt hårdare och naveln börjar "krypa ur"
Bebisen rör sig mycket vilket är underbart, vissa dagar mer än andra! :)
Bäst sparkar den när jag lägger mig ner och lägger mina händer på magen...
Längtar tills nästa besök på MV vilker är den 13:e och den 11:e är det dags för föräldrakurs på mödravården:) Det ska bli sååå roligt!


Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
 
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Beräknat förlossningsdatum Fre 12 mar 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Packning inför flytt...

Publicerat. 2010-01-02 | 21:57:10

Nu har jag och Niklas börjat packa lite inför flytten!! :)
Idag åkte alla julsaker undan samt granen för att få plats att ställa lådor någonstans... 
Jag har tagit ner alla gardiner för att tvätta dem här ngn dag!
Ska bli så kul att flytta, hoppas nu bara att de som ska ta över vår lägenhet blir av med sin till den 1 feb annars blir det dubbla hyror för oss vilket är mindre kul men vi tog den chansen så vi gärna villa ha den nya lägenheten! Som tur är har vi nära och kära som ställer upp:) Men som sagt, jag har kontakt med paret som ska flytta in här och de ska göra allt för att lösa det. De ska kontakta sin hyresvärd på måndag igen:)
På måndag ska jag ringa vår nya hyresvärd och fråga om vi kan få reda på lite mer exakt NÄR vi kan få nyckeln. Vi måste ju planera, säga till de som ska hjälpa oss samt fixa transportmedel i god tid!!

Idag har jag varit på stan och lunchat med mina kära arbetskamrater samt min brukare, de ringde mig när de var på väg ner till stan och undrade om jag ville göra sällskap, och så klart ville jag det:) Roligt att ses och prata lite.. man saknar dem mycket när man slutat jobba!!

I mrrn blir det till att fortsätta packandet, ska börja med sängkläder och bebissaker och de i köket som vi inte använder...
Dock blir det ganska mycket vila emellanåt då min rygg samt foglossning säger ifrån efter en stund, så också bebisen som sparkar på ordentligt efter en stund:)


Hoppas ni haft en bra Lördag!!

Kram

Välkommen 2010...

Publicerat. 2010-01-01 | 21:50:30
God Kväll!!
Då var det nya året 2010 här vilket jag och Niklas ser fram emot:) Om 70 dagar har vi beräknad förlossning, vi ska bli föräldrar:)
Vi ser också tillbaka på 2009 som ett bra år, vi förlovade oss och fick den 8 juli reda på att jag var gravid:)
Sen har det väl varit upp och ner med jobb men vi har klarat oss bra ändå!
Nej, detta året har varit med än välkommet, nu känns det närmare bebis när man inte längre är inne på 2009:)

I onsdags kväll var vi ju hos Niklas kompis och hans familj i Partille och hälsade på, vi hade bestämt att vi skulle äta pizza och se på bingolotto och så blev det:) Var en riktigt trevlig kväll! På vägen dit stannade vi till hos några andra i partille för att jag skulle testa en gravid jacka som hon hade ute på blocket, jag har ju ingen jacka just nu som går om magen, och tro det eller ej, den passade. 100:- skulle hon ha för den så jag slog till direkt:) Dom var så himla gulliga så innan jag skulle säga hej då kom hon med 2 påsar fulla med blöjor som blivit kvar efter hennes 10 månaders dotter, hon ville inte slänga dem så jag fick dem:) Var de allra minsta som man har i början! Toppen, de lär ju gå åt:)

I torsdags åkte vi till Niklas kompis Tony med familj när vi gjort oss klara. blev väl runt 13 tiden.
Vi satt till en början och pratade och så klart gosade med lilla Zimon som i mrrn blir 1 månad. Nikals ska för övrigt bli fadder till lilla Zimon, han blev tillfrågad i går och blev väldigt glad, så i feb blir det barndop:)
Efter en stund blev det mat, det bjöds på vitlöksbröd, fläskfilé och sen hade Madde spritsat mos i portionsstorlekar och gräddad i ugnen, super gott. Till efterrätt fick vi hemmagjort vaniljglass med varm banan & choklad.
Under kvällen spelade vi spel, bla TP och Alias. Alias var ritkigt roligt! Man var 2 och 2 och skulle förklara ett ord på tid och man skulle klara så många som möjligt vilker resulterade i att man blev uppspelt och gapade endel men kul var det:) Jag och Madde vann första omgången, andra gången gick inte så bra för jag spelade med Tony och han var lite väl rund under fötterna det sista så vi la ner spelandet:)
Jag och Niklas åkte väl inte från dem för än vid halv 3 tiden, tror jag kom i säng vif kvart i 4.. ha ha
Men trevligt hade vi!! Tack för en bra kväll:)

Idag sov vi ganska länge med tanke på att vi la oss sent:) Nikals var dock uppe före mig och han väckte mig med frukost på sängen idag också:) Gröt & smörgås.. han hade också tagit fram blutsaft och folsyra!! :) Gullig e han!
Jag låg kvar en stund i sängen och njöt av en sparkande bebis innan jag gick upp och tog på mig för att åka ut till Tony med hans mobil som Niklas på ngt sätt fick med sig hem i natt. Vi blev inte kvar så länge utan åkte vidare mot Ica för att handla lite god fredagsmat.. på hemvägen stannande vi även till hos Niklas föräldrar och pratade lite...

Nu är det bara mys i soffan:)
Hoppas ni hade en bra kväll i går:)

Gott Nytt År!! Kram Emelie & Niklas


Jag & Niklas i går:)


Bebis mage:)
Vecka 29 + 4


Denna body har jag fixat:)
Köpte bodyn på Lindex och trycket beställde jag på nätet...
Fick reklam från Vi föräldrar och då kunde man få en body med 2009 på om man blev medlem så jag fixade en egen, tyckte den var lite tuff;)