År 2010 börjar lida mot sitt slut och komm...

Publicerat. 2010-12-31 | 16:24:50

År 2010 börjar lida mot sitt slut och kommer vara ett av de åren som jag kommer minnas allra mest! Kanske inte så konstigt eftersom jag och Niklas den 24 februari 2010 fick vår underbara son Melwin. Det var en omtumlande början med kolik och förlossningsdepression men när vår blev sommar började de bli bättre. Melwin vände från att ha varit en skrikunge till en glad och pigg liten kille! Tiden har gått fort och under dessa 10 månader som Melwin funnits i våra liv har det hänt mycket. Första leendet, första skrattet, första jollret. En dag kunde han helt plötsligt sitta på sin lekfilt och sen har de gått undan! Nu kryper han och går runt med min gammla gåvagn! Han är en underbar liten kille som alltid är glad och vi älskar honom så otroligt mkt! Han är vårt allt! Gott nytt till er som läser mig blogg! I morgon börjar ett nytt liv, siffrorna på vågen visar på tok för mycket och kylskåpet är iordning och fyllt med massa nyttigheter som förhoppningsvis ska göra att kilona försvinner!! Kram Emelie

BRIO GO

Publicerat. 2010-12-30 | 21:48:26

Denna fina vagnen vann jag på tradera i förrgår till ett väldigt bra pris:)
Helt ny.... nu lääängtar jag efter att den ska komma på posten. Förhoppningsvis på måndag!!! :)


En Brio Go 2010 :)
Vändbar sits så min lilla goding slipper på all snö och blåst på sig :)

Denna annons fick jag se i tidningen idag....

Publicerat. 2010-12-30 | 17:14:34

mms_img72169 (MMS)

Denna annons fick jag se i tidningen idag. De gav lite extra motivation. Vem skulle tacka nej till ett presentkort på 1000 kr att handla saker för på media markt?? Nu jäklar!!! ;-)

Juldagen

Publicerat. 2010-12-26 | 22:41:31
Spenderades till en början hos mina föräldrar eftersom att vi sov där men vid tolv åkte vi tillbaka mot Fristad igen för att fira jul tillsammans med Niklas föräldrar & hans brors familj.
Åt julmat och bytte julklappar:)

Melwin fick kläder av sina kusiner och av farmor och farfar fick han en Bobby Car, men inte vilken Bobby Car som helst utan en Volvo C30;) Såå underbart söt och roligt att inte ha en sån som alla andra:)

Än så länge puttar han sig bara bakåt men de kommer snart, tänk till våren då kommer de nog gå undan här ute:)
Måste ju berätta en sak till, för några dagar sedan lärde sig Melwin var lampan är ngnstans. Vi har ju puttat på kökslampan och sagt att de är lampan, men nu när vi frågar så pekar han på lampan också:) Man bara smälter och känner sig sååå stolt!! De där söta lilla pekfingret är i fokust just nu. Allt ska petas på med pekfingret:) Söt unge!!

Här kommer bilder:


Melwin tillsammans med sina kusiner Saga och Felicia.


Trött kille myser lite med pappa.


Melwin leker med Sagas docka:)






Nöjd kille:)




Idag när Melwin körde sin bil. Hade sin fina PUMA dress också som morbror/fadder Simon köpt i julklapp:)


Testar att gå med mammas gammla "lära gå vagn"
Lite vingligt med de går:)





JULAFTON 2010

Publicerat. 2010-12-25 | 10:25:01
Då var julafton förbi.
Gårdagen blev lyckad ocj vi hade en bra dag hos min mormor oh morfar tillsammans med släkte. Melwin var glad hela dagen och på kvällen när de var dags för klapparna satt han med en hel hög paket på golvet. Alla skulle smakas på och de frogs i snörena såklart!! Han fick massa fina paket!! Tack !!
Ska försöka komma på vad vi fick, man glömmer ju så fort;)

* En handgjord timmer bil
* Leksak från BRIO
* 2st Mumin Body
* Haklapp
* Puma dress
* 2 mjukis bilar
* Barbapapa bok
* POP Body
* Adidas skor
* Alfons kläder
* Pyjamas med älg på
* En spelade snigel med klossar från Fischer Price
* Pengar

Jag fick:
* Dubbelt våffeljärn från Chili serien
* Pengar
* LCHF bok
* Ungsform
* Schampo
* Pepparkaksgubbe från Rolf Berg
* Presentkort på Tidningsprenumeration.
* Armbandsklocka
* Digital fotoram

Niklas:
* Trådlös utomhustermometer
* Kokbok av Per Morberg
* Soda Stream flaskor
* Silikonskydd till mobilen
* Grytunderlägg i form av en älg
* After Shave creme

Här kommer några bilder från gårdagen:

Melwin leker och tittar på Kalle Anka med morfar.

 

Söta killen!!

 

Äter julmat med mormor, fick en egen jansson och till de, köttbullat och priskorv. Mums!!

 

Niklas & Pappa

 

Mamma och son <3

 

Mys...

 

Första paketet, ett stort från mormor och morfar!!

 

Sitter och spanar på tomten...

 

Massa paket!!

 

Melwin och tomten:)

 

Några av Melwins fina klappar:)

 

 

Melwin 10 månader...

Publicerat. 2010-12-25 | 09:53:05
Igår på självaste julafton blev vår lilla goding 10 månader!!
Morbror Simon tog kortet:)



GOD JUL FRÅN OSS!!

Publicerat. 2010-12-23 | 00:30:55

Vi är just nu i Kvänum, ska alldeles strax göra oss iordning för att åka till min mormor och morfar där vi ska tillbringa hela julafton. En dag som nu betyder mer än på länge eftersom att vi i år får tillbringa vår första jul tillsammans med vår underbara son. Han blir även 10 månader just idag....

I morgon åker vi hem till Borås igen för att fira jul med Melwins farmor och farfar samt kusiner....

 

Ha nu en bra jul allihopa...

KRAM FRÅN OSS

 

Årets julkort:)

 

 



Försökte få med Ludde på ett kort, blev sådär med ändå ganska sött:)






En tur i pulkan....

Publicerat. 2010-12-20 | 23:23:32
blev det idag, inte det lättaste med vagn ute när de är massa snö. Gick bort till ICA för att köpa några vita hyacinter, våra andra hade blommat över och både jag o Niklas tycker de luktar så underbart gott. De luktar jul. En lite lagom promenad med pulka:)


Melwin tycker de e kul att åka pulka, han skrattade och pratade hela vägen till Ica och hem....


Sen blev de ju lite problem när vi skulle in u affären, liiiite svårt att ta med pulkan in så den fick vänta utanför och Melwin fick sitta i en sån liten kundvagn;) Sööötis!!

Krypa

Publicerat. 2010-12-20 | 10:52:26
Nu jäklar han har lärt sig hur man gör på riktigt!!
I morse när Niklas kommit hem var vi alla tre i köket, Melwin var på golvet och helt plötsligt ställer han sig från sittande till krypställning och kryper iväg!!!
Två mkt stolta föräldrar som tittade på och Melwin såg som vanligt mycke nöjd ut!
Ska de gå fort använder han sig dock fortfarande av krålkrypandet;)

Duktiga kille <3

Melwin somnade för några minuter sedan och även Niklas sover efter nattens jobb. Sista helgen nu före jul och han börjar igen den 8 december, och under den tiden är de min tur att jobba;) Skönt.
Tagit tag i de där roliga som heter Städa, vill att de ska vara fint och att de mesta ska vara iordning innan vi ska åka till Kvänum för att fira jul med nära och kära. Trist att komma hem på juldagen och de e rörigt!
De senaste två åren har vi ju varit med Niklas kusin och hans tjej som nu också har lilla Clara, kvällen innan julafton. Spelat Bingo Lotto och ätit julmat. Åkt till Niklas föräldrar på julaftons morgon och stannat där till ca kl 14 för att sedan åka till Kvänum och fira med min släkt och där brukar vi stanna till juldagen eller annandagen beroende på. Men i år blir de ändrade rutiner pga Niklas pappa jobbar på julafton. Han är ju branband och jobbar i år hela julaftons dygnet och går inte av för än kl 8 på juldagsmorgon! Därför kommer vi åka till Kvänum dagen före dopparedagen i år, efter de att jag jobbat för jag jobbar till 4. Fira jul med min släkt hela julafton som alltid hos min mormor och morfar och sedan på juldagsförmiddag kommer vi åka hem igen för att tillbringa juldagen tillsammans med Niklas släkt:)
Tråkigt när de är en bit att åka men vad ska man göra? Man vill ju fira med alla sina släktingar såklart ocj i år är de ju extra roligt när vi har vår lilla Melwin!! Julafton har inte betytt såhär mycket på flera år som den gör nu! Nu fattar han ju inte så mkt av de i år men tänk sen, man vet ju själv hur man var och kände som liten när julafton var i antågande:)

Nej dags att fortsätta greja medans lillen sover... sen ska vi försöka ge oss ut en sväng och få lite frisk luft! Dock har de inte skottat här på gården på hela helgen så de e inte de lättaste att komma ut med vagn! Kan ju iof ta pulkan men jag tänkte gå in på Blomsteraffären och köpa hyacinter, de vi har nu har blommat över-de luktar ju sååå gott!! men kom på nu att Knalleland har öppet till kl 20 i kväll så kan springa in på EKO när jag slutat:)

Ha en bra dag:)

Mammas goding!

Publicerat. 2010-12-19 | 20:15:36
Min lilla kille bara växer och växer!!!
Varje dag händer de ngt nytt och nu kan man lugnt säga att han är helvild!! Han ska ha tag på allt han ser! :)
Kryper, sätter sig upp och drar sig upp med hjälp av händerna och står vid soffbordet, soffan eller tvbänken!
Står han vid soffan och håller sig i sträcker han sin lilla hand mot soffbordet och försiktigt byter han plats och han blir så stolt när han fixar det. Han tittar på oss och ler:)
Älskade unge!

Om bara några dagar får han vara med om sin första julafton och tro mig, snörena på paketen kommer vara roligast. Han har redan här visat tecken på de genom att dra och dregla ner snören på paketen:)

Här kommer lite kort från dagen:


Ställer sig mot bordet...


Glad kille visar sina söta små tänder:)


Sträcker sin lilla hand...







Glad kille igen:)


har börjat räcka ut sin lilla tunga....


Och så är de ju detta med dammsugaren! När han var mellan 1 & 3 månader var ju den vår och hans bästa vän. I och med att han hade kolik så var dammsugaren vår räddning MÅNGA gånger. Stratade vi den vid hans säng så somnade han. Annars gjorde han inte de! Men nu, så fort jag sätter på den så blir han jätte ledsen! Skulle dammsuga under granen idag och han satt stelt och tittade på mig och dammsugaren och när ja stängde av den blev han jätte ledsen!! Stackarn...




Försökte få med Melwin på bild framför granen, men inte det lättaste att få med honom på bild längre;) Han ska ju krypa runt och gärna få tag på de mamma har i handen:)

JAG SPYR PÅ.....

Publicerat. 2010-12-18 | 19:07:15
TELIA!!!!
HAR SNART HAFT TV OCH BREDBAND VIA DEM OCH TV:N (BOXERN) HAR INTE ANNAT ÄN KRÅNGLAT SEN VI FICK DEN!! HAR RINGT FEMHUNDRAXEXTIOTRETUSEN GÅNGER TILL DEM MEN INTE FAN FÅR MAN NGN KOMPENSATION OCH TILL RÅGA PÅ ALLT SÅ BETALAR VI 100 JÄVLA KRONOR FÖR DEN DÄR BOXERN VARJE MÅNAD!!!! VARJE GÅNG JAG RINGER OCH KLAGAR PÅ BOXERN, JO DÅ SKA MAN UPPDATERA DEN!! HUR MÅNGA GÅNGER SKA MAN BEHÖVA UPPDATERA EN BOXER SOM ÄR CA 10 MÅNADER??????

TÄNKTE JAG SKULLE SÄTTA PÅ EN FILM NÄR MIN LILLPRINS HAR SOMNAT MEN FÅR VÄL SE HUR DE BLIR MED DEN SAKEN!! F*N!!!

ARG ÄR JAG, PLATS NR 10 I KÖN! TYCKER REDAN SYND OM DEN SOM FÅR MITT SAMTAL!!
GÖR DE INTE NGT ÅT DE NU SÅ SÄGER JAG UPP ALLT!!!

SKIT ÄR VAD DE E!!!!

________________________________________________________________________________
PUST, DÅ HAR MAN PRATAT MED TELIA OCH GISSA VAD DE SA, DE SKULLE UPPDATERA DEN!! HA HA DE E ETT SKÄMT. MEN DE SKA OCKSÅ SKICKA EN NY BOXER TILL OSS. SEN FRÅGADE HON OM JAG VAR NÖJD SÅ, NEJ SA JAG... JAG VILL HA NÅGRA FRI FILMER OCKSÅ, DÅ SKRATTADE HON BARA ÅT MIG OCH SÄGER: JA JAG SLÄNGER PÅ 3 ST FRIFILMER.... TACK FÖR DE TÄNKTE JAG DÅ, INTE MER ÄN RÄTT;)

TUR MAN E LITE RAPP I KÄFTEN;)

Tärna...

Publicerat. 2010-12-18 | 10:42:36
Nu är det inte någon hemlighet längre, min vän Linda och hennes Daniel har nu berättat för deras nära och kära att de ska gifta sig den 13 augusti 2011 och jag har fått den stora ären att vara tärna på bröllopet:)
Linda ringde mig i veckan och frågade om jag ville det, och självklart vill man det.
Så nu har jag fått en riktigt "morot" att ta tag i min vikt, man vill ju inte vara ngt tjockis tärna precis.
Har ju några månader på mig så jag hoppas att jag kan klara att gå ner några kilon tills dess. Hur tråkigt det än är att hela tiden behöva tänka på vikten så är det prio ett nu!
Vågen visar alldels för mycket (tyvärr) & graviditets kilo finns de fortfarande kvar.
Efter nyår blir de nya tag, vet dock inte hur jag ska göra men har ett litet tag kvar att fundera!!

Tusen tack Linda & Daniel:)

GLAD:)

Publicerat. 2010-12-15 | 17:48:34
Åh idag fick jag ett samtal från min bästa vän som gjorde mig såå glad:)
Kan inte berätta än vad de är för ngt men snart så, men nu är de en sak som är säker: Efter nyår är det dags att ta tag i vikten!!! :) 8 månader på mig;)

LUCIA

Publicerat. 2010-12-13 | 13:18:33
Idag har jag och Melwin varit på Lucia firande på jobbet, Borås Lucia kom dit kl 9 och de bjöds på lusse fika.
Melwin fick ju såklart ha på sig sin söta tomtedräkt! Sååå söt är han i den. Min arbetskamret Camilla var också där med sin son som också är 9 månader, skiljer bara några dagar på Melwin och Liam.
De hade roligt tillsammans, två små busar och de var jätte duktiga under Lucia firandet, med napp och majskork funkar de mesta. Finns ju stora akvarium på jobbet också och de var spännande att titta på!

Här kommer bilder på de söta nissarna:)


I bilen:)


Liam klappar Melwin på kinden.


Sötisar!!




Världens sötaste lilla nisse:)


Julfest med jobbet!

Publicerat. 2010-12-12 | 22:02:41

Söndag kväll, Melwin har precis somnat efter att ha lekt själv på golvet med sina leksaker. Vi satt i soffan och bara njöt av att titta på honom! Så underbart såt, han jröp runt till olika saker, satte sig upp och pillade lite och sedan kröp han vidare och emellan de försökte han ställa sig upp på flera ställen men de går bara med hjälp av soffan än så länge.
Jag och Melwin har varit på Willys och handlat lite också, mat och ingr. till julgodis samt bröd som jag tänkte baka i mrrn! Ska till Melwins farmor och farfar och äta middag också, jag har beställt fläsk med löksås;)
Klockan 9 i mrrn bitti kommer Borås Lucia till jobbet, jag och Melwin ska nog åka dit och titta på de. Så jag ska plocka fram hans tomtedräkt:) Min arbetskamrat Camilla ska också komma dit med sin son som är lika gammal som Melwin.

I fredags var jag på på julfest med jobbet på Grand Hotell. mkt trevligt! God mat och trevligt sällskap. Jag åkte till jobbet innan där Maria och Louice fortfarande jobbade, hjälpte dem att svara lite i telefon när de skulle fixa iordning sig, sedan tog vi taxi till grand:)
Detta fina kort tog vi, ha ha....



Emelie


Louice, jag & Maria

GRATTIS MORMOR/MAMMA

Publicerat. 2010-12-10 | 14:13:51

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN BÄSTA MAMMA/MORMOR & SVÄRMOR SÅKLART
SOM FYLLER ÅR IDAG!!
KRAM FRÅN OSS

BOBBY CAR

Publicerat. 2010-12-10 | 12:27:44
Hejsan!
Fredag idag vilket betyder Grand Hotell för mig;) Julbord med jobbet, ska bli riktigt kul!
Kläder och allt annat är färdigt, så ska börja göra mig iordning i tid så jag slipper stressa, var ju inte i går jag var ute precis!!
Ska vara på jobbet kl halv 6, Maria som jobbar till sju vill ju göra sig fin också så ska passa telefonen medans hon gör de, sen tar vi taxi till Grand från jobbet:)
Nikals och Melwin kör mig dit och i kväll hämtar mina goa grannar Maria och Nina mig:) Snällt!

I morse skulle vi iväg till BVC halv 10 men när vi kommer dit är BVC sköterskan sjuk och vi hade missat att de ringt oss för att avboka så vi hann bara väga honom och idag vägde han 9310g, så han har bara gått upp 335 g på 1,5 månad trots att han äter bra så kurvan gick lite neråt. Fick en ny tid efter jul så vi får se vad de säger då.
I väntrummet fanns ju en Bobby Car, och Niklas satte Melwin på den. Trodde han var lite för liten men han fattade direkt att man skulle putta ifrån men fötterna. Visserligen blev de bakåt men ändå:) Sötis!!

Kram


Stora killen vill gärna stå själv, här med...

Publicerat. 2010-12-08 | 18:36:54

mms_img70452 (MMS)

Stora killen vill gärna stå själv, här med hjälp av luddes matförvaring:-)

Från en dag till en annan!!

Publicerat. 2010-12-08 | 18:24:27
Nu händer de mycke med vår lilla prins och allt sker verkligen från en dag till en annan!!
På hans 9 månader dag upptänkte vi första lilla tanden, nu 14 dagar senare har han tre små söta tandsingar som syns så fint när han skrattar. Krypt eller krålat rättare sagt har han ju gjort nu ett tag, och bara för någon vecka sedan satte han sig upp från liggande alldeles själv och nu går det utav bara farten. Sitter på golvet, lägger sig ner och krålar iväg en liten bit för att kolla läget eller hämta ngt på golvet och så upp på rumpan igen. Även detta gick bara över en dag!! Och så i går, vi sitter i soffan och kikar på tv och Melwin kryper i godan ro runt på golvet framför tv:n och pillar på hans leksaker, han kryper fram till oss och sätter sig precis vid våra fötter, han tar tag i Niklas ben och håller kvar där en stund och bara på några sekunder drar han sig upp och står vid soffkanten och skrattar glatt, han får syn på soffbordet där det ligger massa spännande saker så han släpper ena handen och darrar riktigt ordentligt för balansen är ju inte riktigt på topp men han lyckas ta tag i bordet och sedan flyttar han över den andra handen också, stolt kille!! Och jag bara skriker: Niklas såg du han ställde sig upp!! Och som alltid med Niklas vill han ju se de igen så han sätter ner Melwin på golvet igen, Melwin är snabb med att lägga händerna på soffkanten och han drar sig upp utan problem, tittar glatt på sin pappa och tänker säkert: ha ha se där jag klarade det igen!! Så nu har vi besämt att gåstolen får stå i sitt lilla hörn och lysa i sin frånvaro för nu ska han få tillbringa all tid på golvet så han kan träna sig på att krypa, sitta och ställa sig upp:) Stora killen!!
Gå tycker han är kul, speciellt när vi håller i hans händer och de går i en välldans fart framåt. Blir många stapplande steg på tå men snart kommer han nog på att de e lättare att sätta ner foten!
Matat honom med flaska har vi gjort från dag ett, på BB fick han ynka 30 ml som han knapp klarade av att äta upp, och man har suttit, legat, stått och matat honom i 9 månaders tid, nu håller han flaskan själv och fixar det på egen hand även om jag ibland vil hålla åt honom då de e lite mysigt:) Han e ju fortfarande min lila bebis och jag har fortfarande svårt för att lägga ner honom i tex sin säng och ge honom flaskan för att sedan gå därifrån, nej jag vill allt ha honom sätt intill mig fortfarande när han äter:)
Kläder, herregud, han drunknade i sin stl 50 pyjamas i början och vi fick vika upp den en bra bit för att vi ens skulle kunna skymta honom under allt tyg, nu har han stl 80!!!

Vad hände?? :)


Ja tiden går fort och JA man ska njuta av denna tiden fullt ut, för dessa 9 månader har bara rusat iväg, Var tog tiden vägen liksom! Har han varit så liten som 47 cm och 2470g?? Helt ofattbart!!! De är bara bilder från denna tiden som gör att man förstår de!!


På tok för stor 50 pyjamas... lilla plutt!


Sötis, har du verkligen varit så liten??!!







Sötis är hos bästa mormor och morfar!

Publicerat. 2010-12-03 | 20:28:10
Fredag kväll och jag och Niklas är ensamma hemma. Melwin är hos mormor och morfar. I morgon jobbar jag och efter jobbet ska jag hem till min arbetskamrat och Niklas ska iväg på storjakt. Vi körde honom till Vårgårda idag där mormor mötte upp oss. Helt galet vilken tomhet man känner, man ser alla hans saker men han är inte här. Han brukar ju krypa runt här på golvet eller springa runt i sin gåstol:) Söta unge, mamma och pappa saknar dig sååå mkt. Vi kommer och hämtar dig på söndag. Visst är det skönt med egentid, de behövs ibland. Så jag ska njuta med saknaden finns där. Men en sak är säker och de är att har det toppen hos sin bästaste mormor och morfar:)
Vi kikar på idol nu, sen ska jag ta en dusch, Niklas börjar ju jobba klockan 23, antigen ska jag krypa ner i sängen eller så ska jag se en film här i soffan, lutar åt en film för de hade kommit in nya på Telia.
Just de ja, måste ju berätta att vi tillsammans med vår kära granne Maria vann 2000:- på hästar igår;) Nice!!
Sen har jag fullt upp med att hitta kläder till nästa fredag!! Vi ska ju på julbord med jobbet, på Grand Hotell och då känns de inte så kul att ta på sig en tunika som jag alltid går i, klänning har jag hittat, strumpbyxor ska inhandlas på måndag på Kappahl där jag har 30% och sen funderar jag på vad jag ska ha för kor.. hm svårt!!
Vi får se hur detta blir, skulle behöva besöka frisören också, var LÄNGE sedan!!!

Ha en bra kväll!!


VÄRLDENS SÖTASTE!!
VÅRT ALLT....

Trött kille hos farmor och farfar!! Då bli...

Publicerat. 2010-12-02 | 14:19:34

mms_img46745 (MMS)

Trött kille hos farmor och farfar!! Då blir man nerbäddad i hundkorgen!! :-) givetvis med rena filtar!

Denna kransen har gjort:-) blev riktigt nö...

Publicerat. 2010-12-01 | 20:43:00

mms_img37696 (MMS)

Denna kransen har gjort:-) blev riktigt nöjd!!