En ny vecka...

Publicerat. 2010-03-29 | 23:14:33
Veckorna bara springer iväg och det känns inte som om man har gjort något alls.
Vet inte vad jag ska göra på dagarna, de blir samma dag ut och dag in. Riktigt tråkigt. Vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med, kan ju inte städa och tvätta varje dag:(
Skönt att de går mot ljusrae tider i alla fall!! I lördags ställde man ju om till sommartid och de blir nu ljusare på kvällarna! Helt underbart och snön är snart borta!!! I morse längtade jag efter att få gå ut på uteplatsen och göra iordning! Vill kratta och rensa laden samt mellan buskarna... och sen så klart göra fint med blommor och så:)

I morse ville inte Melwin vara någon annanstans än i min famn, men jag var tvungen att ta mig en dusch så jag satte honom i babysittern, helt plötsligt blev det tyst och jag kikade ut och då stensov han:) När jag duschat klart och stängde av vattnet vaknade han så jag startade duschen igen och lät den stå på och då sov han i 20 min;) Gullunge!!

Idag åkte jag och Melwin iväg till stan en sväng och bara kikade runt lite, sedan styrde vi bilen mot mitt förra jobb för att hälsa på min brukare och så klart visa upp Melwin! De var trevligt!
När vi kom hem kom Niklas hem samtidigt som oss. Nu i kväll har vi bara kikat på tv, just nu är Melwin inne i en skrik period, han vill inte komma till ro, garanterat magknip. Han fiser hela tiden och man hör på hans skrik och ser på hans uttryck att de e ngt som inte står rätt till. Stackarn...
Nikals har hand om honom nu men han har så kort stubin så han blir lätt irriterad... då får jag påminna honom om att han har magknip och då lugnar han sig. Killar!!

I helgen var vi och hälsade på mina föräldrar, första gången Melwin var i Kvänum och de tyckte han nog var roligt! :) Han fick ju träffa mormor och morfar:) Och sin gammelmorfar som är 85 år gammal, alltså min morfar. Melwin låg en stund i hans famn:)
Vi var i lidköping en sväng också, där träffade vi några vi kände vilket var roligt, bla en del av familjen Svensson. De hade verkligen längtat efter att få se lilla Melwin och med sig hade de en påse full med paket:) och i dem fanns massa fina saker till Melwin. Kläder, speldosa, haklapp och en badcapé.. tusen tack för de fina presenterna, ses på lördag!!

Min kära vän Linda har forfarande inte fått någon bebis, hon skulle haft för en vecka sedan... men nu kan de verkligen komma vilken dag som helst!! Jag kikar på min mobil varje gång och går upp på nätterna och matar Melwin för att de om hon hört av sig, hon har lovat att sms:a mig när de är på väg in, hoppas hon tänker på mig då bara;)

Nej, dags att göra sig klar för sängen, hoppas min älskade Skrutt kan komma till ro att sova. Jag älskar honom så otroligt mycket! Han är sååå underbart söt, tänk att han legat i min mage och blivit så perfekt. Sötast i världen!!

God Natt!!


Melwin med sin gammelmorfar...
0 år och 85 år



Melwin i morfars famn...


Mormor tar kort:)


Efter lite magnip på kvällen somnade Melwin gott på morfars mage:)


Köpte ett nytt bäddset i Lidköping...
Pingu:)


Sötisen idag när vi skulle åka till stan.



Bor man i Borås och har en pappa som håller på Elfsborg ska man ju klart ha en sån napp;)
Inhandlades på Team Sportia idag:)





1 månad!

Publicerat. 2010-03-24 | 19:46:14



Hejsan!!

Idag är det en månad sedan vår lilla prins föddes. De har verkligen gått fort, känns som om att de var i går han kom till oss:)
Tiden såhär långt har varit helt underbart, vi kom på benen igen efter den ganska långa BB vistelsen.
De märks på Skruttis att han blivit lite "äldre" han ligger och kikar och sprattlar på ordentligt!!
Dock har han nog lite magknip, han skriker riktigt bra emellanåt och han tar i så han blir alldeles röd i ansiktet stackarn.
Vi älskar dig så mycket <3

Idag på månadsdagen har jag och Melwin spenderat en stund i stan, vi kikade runt lite i butiker, fikade och sedan var jag och klippte mig. Var lite orolig över hur det skulle gå eftersom att han ibland bara vill ligga i famnen och se e ju inte så lätt när man sitter och klipper sig men han var super snäll, han låg och sov nästan hela tiden, var bara det sista när frisören fixade till min frisyr som han började gråta lite:)

Idag vil Melwin lite presenter också, hi hi jag kunde inte låta bli;)
Hade bonus check från H&M och Kappahl på 50:- vardera, på H&M hittade jag ett par super söta jeans som kostade 99:- så de betalade jag 50:- för, på Kappahl hittade jag sååå söta skor och en matchande sjal och för de betalade jag bara 49:- för:) Han kommer vara såååå söt i de tillsammans med en vit body!! :) Min lilla älskling!

Ringde precis till Niklas, han skulle sluta 18.30 idag men hade visst jobbat över en timma, nu var han dock inte så glad. Golfen krånglar som fan, den startar inte:( Så han fick visst be en jobbarkompis att hjälpa honom starta den med starkablar, hm vad kan de vara för fel? batteriet?? PAPPA??
I går var han dock jätte glad Niklas, han hade fått massa beröm på jobbet. En kvinna på kontoret och en ansvarig kille på golvet tyckte att han jobbade på snabbt och bra!! Mäkta stolt var han när han berättade;)

Hoppas Ni haft en bra dag, de har vi haft. När Niklas kommer hem blir det lite mat och mys framför tv:n
I mrrn är det dags för BVC igen! Spännande!

Kram


Skorna, visst är de söta. Storlek 13/14
Lite stora var de, men snart så:)


Vårtecken!!

Publicerat. 2010-03-23 | 00:53:17

Hejsan!
Nej man e inte lika flitig här längre, kan ju bero på att man inte har lika mycket tid över som man hade innan man fick en liten bebis.
Dagarna går just nu åt att trösta lill killen när han gråter, vi misstänker att det e lite strul med hans lilla mage. Han spänner sig så och tar i allt han har så han blir alldeles röd i ansiktet och det slutar bara med en liten fis:) Stackarn.
För tillfället får han ingen ro till att sova om man lägger ner honom tex i sängen eller på soffan, han somnar i vagnen när man är ute och går eller om man sätter han i bilstolen. Men annars tar de bara 10 min så är han vaken igen. Enda stället som går att sova på är på mammas arm. På nätterna sover han, dock inte i sin säng utan mellan mamma och pappa såklart:)

Idag var vi som vi brukar på dagarna ute på en promenad, inte jätte fint väder idag men helt ok att promenera i.
På vägen hem gick jag förbi några land där vårtecknen börjar visa sig och blev jätte glad när jag spg det. Massa snödroppar och i ett av landen stack det upp massvis av krokus knoppar:) All denna snö har ju gjort att man trott att våren är LÅNGT borta men icke, den är verkligen i antågande. Jag tycker att snö högarna här utanför blir mindre och mindre för varje dag som går, snart har vi ingen snö kvar på vår uteplats och jag kan ju inte annat än att längta efter att man får göra iordning där ute:) Sopa och göra rent, ställa ut möblerna och så klart plantera lite fina blommor och göra det vår mysigt!!

I morgon är det tisdag och då kommer mina två mostrar på besök, de ska bli roligt att de kommer och hälsar på. Inger skulle ha med sig helgrillad kyckling som vi skulle äta till lunch. Sen skulle de ta med mig till en butik som heter Choice här i Fristad, där ska jag få välja ut kläder till Melwin som de ska ge honom:)

Annars är det lugnt i veckan som kommer. På torsdag ska vi till BVC igen för att de hur mycket skruttis har växt till sig. Förra tisdagen hade han ju gått upp till 3190g och var 51,5 cm lång!! På lördag vill jag åka till Lidköping, jag och Niklas pratade om de förut och det är lätt över 2 mpnader sedan vi var där!! Så de e på tiden nu!!
Har lovat mina gamla arbetskamrater på JC att kika förbi, går nog in en sväng på MQ också och säger hej, jag tror inte ens att de vet om att jag fått bebis, sen träffar man alltid ngn man känner på lördagar i Lidköping och de tycker jag ska bli lite kul, visst vill man visa upp de lilla livet;)

Har börjat planera dopet lite smått, ringt och bokat dag i alla fall så de e klart. Sen har man ju lite funderingar på vad man ska bjuda på osv. Men det e ju ett litet tag kvar tills vi ska ha dopet!

Min vän Linda har fortfarande inte fått ngn bebis, de som skulle vara 10 dagar mellan oss har nu hunnit bli en månad, Skruttis blir redan 1 månad på onsdag. Heeelt galet va fort de gått.
Vi får hoppas att den lilla bebisen snart vill titta ut! Idag hade hon i alla fall beräknad förlossning så nu kan de ske precis när som helst!! Spännande!!

Den 9 april kommer min faster med familj på besök från Stockholm. De vill ju så klart hälsa på Melwin. De ska bli jätte roligt, sist jag träffade dem var på höstlovet, alltså i oktober förra året:)

nej, klockan är snart halv ett. Dags att lägga sig kanske. De andra tre ligger redan och sover, eller nja jag hör att Skruttis ligger där inne i sängen och knorrar lite:) Min underbara älskling. Jag älskar honom så otroligt mycket så det går inte beskriva med ord. Han är det bästa och finaste som finns....
God Natt på er, vi får se när vi hörs igen!!

Kram
















Lite bilder...

Publicerat. 2010-03-09 | 23:40:46
Ber om ursäkt att jag inte skrivit på ett tag.
Det blir liksom inte av bara. Vi alla mår bra, blev dock inlagda igen förra måndagen pga Melwins gulsot inte riktigt var bra! De var jobbigt till en början, han var så himla slö att BM pratade om NEO avdelningen ett tag och både jag och Niklas bröt ihop, men efter bara en liten stund så blev vår älskade lilla skrutt bättre och fick i sig mer mat vilket var skönt! Vi fick vara kvar tills på onsdag, vi blev inte utskrivna utan fick pbara permis. De ville inte riktigt släppa oss så vi skulle vara tillbaka på fredagen igen och de var vi. Läkaren undersökte honom och hon tyckte att han var mycket finare i färgen och att han var godkänt för hemfärd och sedan dess har vi varit hemma tack och lov.
Dagarna har bestått av vila, lite besök och lite barnvagnspromenader:)
Dock inte det lättaste att köra barnvagn i detta skit vädret. Men gus så skönt det är när man kommer ut. Våren är verkligen i antågande.
I går var BVC här på hembesök, vi fick lite information, gick igenom förlossningen och sedan var det dags att väga Skruttis. Vi har varit lite oroliga i helgen för han äter inte som de säger att han ska, men vågen visade tvärt om! Han hade gått upp 200g sen i fredags. Pust och stön. Vilken lättnad!!!
I går kom också Melwins farmor och farfar hit med lite presenter till oss alla tre eftersom jag och Niklas fyllt år och Melwin kommit till världen. Niklas fick pengar, jag fick en super fin orkidé och Melwin fick 2 set med kläder, en nalle samt 1000:- i kontanter, tusen tack!!
Idag har vi haft besök av Trygg Hansa, de gick igenom barnförsäkring med oss. De verkade bra så de blir nog så att vi tar dem.
Idag fick vi även pappren från Skatteverket. Nu har vår lilla goding ett fullständigt personnummer:) Och vi har fyllt i vad han ska heta, Melwin Niklas Forsberg:)

Jag fick besöka vårdcentralen idag också, mitt snitt varar så jag kände att jag ville visa upp det så det inte blir ngt! Jag äter ju antibiotika men man blir ju lite orolig!
Men hon sa att de såg OK ut, fick en kompress på och hon försökte även trycka ut men det kom inget. Jag skulle hålla koll på den och höra av mig igen om det blir värre.
Annars mår jag bra, jag kan röra mig bättre och har inte riktigt lika ont. snittet gör dock fortfarande ont.

I kväll har jag kommit i kontakt med massa unga mammor i borås som bestämme rlite träffar då och då. Jätte roligt!! Jag känner ju ingen och mamma gruppen som jag ska börja i framöver här på BVC i fristad kommer nog inte innehålla så många i min ålder så jag kommer hänga på de andra träffarna också:)

Här kommer lite fler bilder:

Kram


Är man född under OS så ska man ju ha en OS mössa, denna har Melwins mormor stickat:)



Melwin ligger och spanar när han ligger i sol sängen.






Lik pappa men söt ändå;)




Besök av mormor, morfar och morbror!

Publicerat. 2010-03-01 | 00:08:54
God kväll...
Snart e det dags att lägga sig, vi väntar bara på att klockan ska bli 12 så vi kan ge Melwin sitt sista mål inför sängen, ska ju givetvis upp i natt igen:) Just nu ligger han så skönt och sover i sin vagn, världens finaste bebis:)
Idag kom Melwins mormor, morfar och morbror och hälsade på för första gången, som dom har längtat efter att få se honom. De bara strömmade in i lägenheten och letade rätt på honom, och ja de tyckte han var underbar:)
De hade med sig god mat i form av porterstek och massa presenter till Melwin och några till mig eftersom att jag fyllde 24 i tisdags när vi låg på förlossningen.
Vi bestämde ju också namn på bebisen idag, har ju varit lite osäkra på vad han ska heta. Han har sedan han kom till världen hetat "Skruttis" (som han kommer fortsätta heta;) Namnen det  det har stått mellan är Theodor, Theo eller Melwin och idag hittade pappa/morfar en sparad favorit på vår dator på barnvagnsskyltar och betämde vi namn skulle han betala den så de gjorde vi, han ska heta Melwin och kommer få en super söt skylt av sin mormor och morfar. Bild kommer på den senare.

Tog massa fina kort idag, även på presenterna. Tänkte de kunde vara kul att spara:)

God Natt!!


Stolt morbror...



Melwin i mormors famn..


Morfars famn.


Lilla "Skruttis"





Dessa fina tröjor hade mormor stickat:)

Och morfar hade så klart köpt sockor med älgar på;)

Tusen tack för alla presenter mormor & morfar
kram Melwin