Lördag!!

Publicerat. 2009-01-31 | 12:58:11
Hejsan!
Underbara lördag!
I går innan jag gick och la mig bestämde jag mig för att idag skulle jag sova tills jag vaknade, är ganska trött på när alarmet på morgonen ringer. Och jag sov tills jag vaknade kl 11, helt underbart! Blev dock en sen frukost idag men så får de bli:)
Både jag och Niklas e hemma och vi vet inte vad vi ska hitta på riktigt! Är sugen på att åka till stan och titta på alla fina vår kläder som börjat komma in men vår ekonomi e inte den bästa, eftersom Niklas fortfarande inte fått sina pengar från Alfa Kassan. Vi ringde dem i torsdags och då sa de att de som fick pengar sist nu väntat i 10 veckor så hon trodde att han får sina nästa vecka, de får vi verkligen hoppas på!
Har inte betalat in hyran för februari än men vi har varit i kontakt med hyresvärden och berättat om Niklas Akassa och han var väldigt förstående. Vi är ju ett litet hus på bara 6 lägenheter så han sa att vi betlatar bara in när Nikals pengar kommer och de e ju skönt! Jobbigt bara att veta att man släpar efter men de e ju ok liksom!

I går kväll blev vi bjudna till Lars och Lina, vi åt tacos och Lars bad oss köpa med oss sallad för de var det enda de inte hade. De var Niklas som pratade med Lars och jag frågade då Niklas om de e isbergs sallad de menar eller ALLT som ingår i en sallas, man vet ju hur killar kan tänka ibland, men nej de var bara isbergs sallad, så jag sprang in på Ica på vägen dit och köpte isbergs sallad, och när vi kommer till Lars och Lina tittar hon så konstigt på mig och säger jaha köpte ni inte gurka och tomat och sånt? Ha ha vi började as garva och jag förklarade då att jag frågat exakt vad de var vi skulle köpa!
Så Lars och Nikas fick allt sätta sig i bilen och åka till affären för att köpa SALLAD!! ha ha KILLAR!!
Men till slut fick vi vår taco och efter de spelade vi så klart Guitarr Hero! Körde faktiskt på medel och de fick ganska bra:)

I mrrn e de söndag och då hoppas jag på att min far kommer hit:)

Hoppas ni får en bra Lördag!


Tog kort på Niklas när han spelade:)
Kram Emelie

Då har man ätit lunch, prövade faktiskt ngt nytt idag!
Nämligen blomkåls mos, fick tips om de på Sannas blogg:) Och de va faktiskt jätte gott! Man kokar blomkålen i grädde och sedan mixar man det. Till de hade jag korv. Ica:s kryddade med 78% kötthalt!


Bilden blev inte så bra  :)

Minus denna veckan också!

Publicerat. 2009-01-29 | 19:57:28
God Kväll!
Då är det torsdag och det betyder att jag ställde mig på vågen i morse när jag vaknade, och denna veckan visade den minus 0,4 kg! Kanske inget höjdar resultat men de e ett minus. Sammanlagt nu den sen 1:a e 6,3 kg! Otroligt egentligen!

Har precis ätit lite kvällsmat, i kväll blev de bacon röra med tomat, gurka och vatten! Mums! Så nu är man mätt och belåten!
Var på Willys och handlade lite förut också, blev lite nytt kött och grönsaker som tar slut fort:)
Niklas snus var också slut så de fick jag köpa med:)

Vi ska nog snart lägga oss här för vi båda e super trötta!!

Ska man hitta på i helgen då? Vad ska ni göra?

Kram
Kom att tänka på mjölk paket förut när jag funderade på hur mycke jag gått ner:) ha ha

     

Onsdag!

Publicerat. 2009-01-28 | 17:53:29
Hejsan!

Då var de onsdag vilket betyder att hälften av denna arbetsvecka har gått! Skönt! Snart e de helg igen!!

Sitter i soffan med mina mysisar på mig! Känner mig inte helt hundra idag! Sån jädra huvudvärk och känner mig hängig! Inte alls roligt! Måste plcoka iordning lite här hemma, som vanligt ser de ut som fan!!

Ska fixa lite käk och sen ska jag kika lite på tv, och hoppas på att jag kommer i säng i bra tid idag! Jag vill inte gå upp på morgonen...

Hoppas ni haft en bra dag!
I mrrn e det torsdag vilket betyder vägning! Tror dock inte att de hänt så mycket! Känns som om det e varannan vecka!
Får se i mrrn bitti!

Kram

Sommarkläder??!!

Publicerat. 2009-01-27 | 17:56:11
De e ju inte direkt så att man tänker på sommarkläder just nu, kanske att man börjar bli sugen på vårkläder men sommar??!!
Ska ju åka på sol semester och de kommer nog att ske ganska snart så sommarkläder roterar runt i min hjärna!
Nu ska man plocka fram tofflor och bikini och linnen... mitt i vintern..
Konstigt!!
MEN GUD SÅ SKÖNT DE SKA BLI:)

Avundsjuk ngn?? :)

Bonde bröllop...

Publicerat. 2009-01-27 | 16:52:56

Hejsan!

Nu har jag precis kikat på bondesöker fru-bröllopet!
Jag missade ju de i går så jag såg reprisen på nätet idag, och man kan väl säga att jah legat här i soffan i ca 40 minuter och gråtit! Tjej som man e. Verkligen jätte fint bröllop och man kan ju inte annat än att längta tills man själv står där.
Och jag vet i alla fall att jag ska göra som dom, de har jag bestämt sen länge. Att min pappa ska få gå in med mig och lämna över mig! De tycker jag e fint! Och sen att Brudgummen inte ska få se mig för än jag går in i kyrkan!! :)

Ska strax fixa med lite mat och så, i kväll ska jag faktiskt åka på vatten gympa, gud så länge sedan de var jag va på det! Ska bli helt underbart!

Har haft en bra dag annars!
Hoppas ni också haft de
Kram Emelie

Halva rea priset!

Publicerat. 2009-01-26 | 21:54:14
God Kväll!
jaha då känns de som om man börjat skolen igen då, första passet på jagarexamen e avklarat! När man satt där och lyssnade på gubben och gick egenom ekologi delen kändes det precis som en tråkig biologi lektion. ja ja de e bara att läsa på, jag ska klara detta:) Tycker de ska bli kul!

Det e nog ingen som missat att tv4 sände bröllopet från bonde söker fru i kväll och så klart e man borta men jag var lugn, man kan ju se alla program på nätet efteråt, så de hade jag tänkt att göra nu men tror ni att de lagt ut programmet? NEJ! Så jag ringde tv och de hade nog blivit ngn miss för de har lagt ut ett program som går på tv precis nu! Får väl hoppas man kan se de snart, nyfiken e jag!

Idag har jag jobbat, började 8 men slutade faktiskt kl 13.30 idag! Skönt!
Jag och min brukare gick en sväng till en butik i Fristad idag som heter Choise, de sålde ut de sista rea varorna för halva rea priset. Tänkte att de e säkert jätte dåligt med saker men jag hittade faktiskt en SVEA topp till mig, som kostade 395:- så den betalade jag 87:- för, den ska jag spara till våren. Kommer bli skit snygg med ett par svarta leggins och så klart när några fler kilon e borta:) Till Niklas hittade jag en kofta av märket Park (?) som kostat 499:- men jag betalade 125:- heeelt ok! sammanlagt 223:- ord pris hade varit  894:- hela 670:- i rabatt! Inte helt fel! Jag hade ju INTE köpt kläderna om de inte varit Rea! Lite för dyrt tycker jag! Men vi gick glada därifrån med våra fynd!

Måste göra matlåda innan jag lägger mig också, ska nog fixa min frukost också s¨å att de bara e att värma när jag vaknar i mrrn bitti, fattar inte vad som hänt med mig men jag har blivit såå morgontrött!!

Nej nu ska jag se om de funkar att se bonde söker fru!
GOD NATT!
Förresten, den 6 februari åker jag nog och hälsar på min Linda i E-tuna.
Glömde berätta i lördags också att min platt tång small, de blixtrade om den och jag böev helt sotig i handen! Precis livrädd blev jag! Väckte till och med Niklas med mitt tjut! HA HA


Min SVEA topp!


Niklas tröja:)

VA TYCKER NI OM MINA FYND ?

1 av 300 st!

Publicerat. 2009-01-25 | 17:01:01
Niklas kom precis hem efter att ha varit på arbetsintervju, 300 st hade sökt tjänsten och nu står de mellan 2 personer som ska få jobbet! Och Niklas e an av de två. Kl 6 ringer dom och meddelar om han får jobbet och de e en timma dit! Jag e nervös! Får han jobbet börjar han redan på tisdag! Nu håller jag alla tummar och tår jag kan för att han får ett positivt svar!

I går fick jag mail av Ellos, 50% på valfri vara så jag kikade igenom katalogen förut och hittade mig faktiskt ett par vår skor. Ord pris var 399:- men jag betalar då 199:- då ska man passa på! :) Så de kommer i mars, alldeles lagom till våren!

Idag har de annars varit en lugn dag! Nikas har jagat och jag har faktidkt bara kollat på tv, kikade på Let´s Dance förut. Var ju hos svärmor och svärfar i fredags så jag såg inte ordentligt på det! Men nu har jag sett de i alla fall! Kanske inte e ett såå stort fan av Blondinbella men jag tycker de var synd att hon åkte, finns ju andra som e betydligt sämre som borde åkt ut! Tex Carl-Jan och Kitty!!

I kväll ska vi äta hemmagjord kebab sallad och se på tv.. Ska nog gå ut och gå en stund nu! Skönt!
I mrrn e de ju en ny arbetsvecka igen och i mrrn kväll börjar j u jag jägarexamen!!

Kram

HÖR AV MIG VID SEX OCH MEDDELAR HUR DE GÅR FÖR NIKLAS!
Nu har de ringt och han fick INTE jobbet. De valde den andra personen som skulle få prova en vecka, funkade de inte skulle de ringa tillbaka till Niklas. Uch jag blev så ledsen! Så nära med ändå så längt bort!
Nu kan man ju bara hoppas att de går åt helvete för den andra peronen så Niklas kan få en chans till!!




Lördag!

Publicerat. 2009-01-24 | 20:01:06
God Kväll!
Har precis tagit mig en skön dusch och tagit på mig mysisar!
Ska snart lägga mig i sängen och heja på Borås i körslaget! Vore ju roligt om de gick till final idag!

Idag har jag ju jobbat, blev dock bara 3 timmar men de var skönt att komma hem i tid! Innan jag åkte hem köpte jag med mig nya tulpaner hem! Fick nytt tips om hur man ska göra med tulpanerna, man ska hälla potatismjöl o vattnet och sen ska man "krossa" stjälkarna innan man sätter ner dem i vattnet! Får väl se om de funkar!

I eftermiddag har jag bara tagit det lugnt! La mig faktiskt en stund och kikade på tv, semester svenskar gick i repris och de va faktiskt roligt! Sen somnade jag ha ha:)

I mrrn blir de också en lugn dag för mig! Promenad ska jag i alla fall ut på!
Sen ska ju Nikals på intervju kl 16, ska bli kul att se hur de går!

Nej nu börjar körslaget!

Kram på er!

Jobb??

Publicerat. 2009-01-23 | 23:14:51

Niklas e ju som sagt arbetslös och jag vet inte hur många jobb han sökt det sista, men jag vet att de e en hel del!
Idag kl 19.30 hade det ringt ett nummer till Niklas mobil och han ringde upp! Det var från ett av de jobben han sökt, nämligen som chafför och brödpackare på ett bageri.
Det var ägaren som ringde och frågade om han fortfarande var arbetssökande och undrare om Niklas hade möjlighet att komma på intervju i mrrn men Niklas ska iväg i mrrn så han ska vara på bageriet på söndag kl 16.00
Nu håller vi verkligen tummarna att han får detta jobb!!
Att leva på 320 kr om dagen  som han får nu e INGEN höjdare!! Skulle han få detta jobbet så kommer han jobba mån-fre mellan 03.00-09.00 och varannan lördag mellan 05.00-09.00 Inte heltid men som sagt mycket bättre än inget!!

På ams.se stod det att de behövde personal omgående och det känns lite positivt i alla fall, inte så vanligt att en arbetsgivare ringer en fredagskväll kl 19.30 och kallar till intervju en söndag!!

HÅLL ALLA TUMMAR NI KAN NU!!!!

Nu ska vi sova!
Kom precis hem från svärmor och svärfar!
GOD NATT!!

En händelserik fredag!

Publicerat. 2009-01-23 | 18:56:59
God Kväll!
Klockan e snart 7 och jag e såååååå hungrig!
Ska åka ut till svärföräldrarna och äta mat men Niklas e iväg och grejar med ngt som har med jakt att göra! Som ska vara klart tills i mrrn! Klart man ska vara ute i sista minuten!
Hoppas han kommer snart innan jag hungrar ihjäl och blir riktigt grinig!

Idag var jag ju på personalmöte med jobbet och där kom vi väl fram till en hel del saker, vi blev bland annat tillfrågade om jag och sandra (assistent nr 2) kunde tänka oss att åka med vår brukare utomlands en vecka i mars eller april, vad ska man säga liksom. Resan betalar försäkringskassan samt pengar för hela veckan till mat och liknande och sen får vi betalt under hela veckan 12h per dag! Vår brukare har bara rätt till en ass åt gången så vi får dela upp dagarna vilket betyder att vi får liten egentid också, men Helena på frösunda sa att hon räknar ut alla timmar och OB och delar de på 2 så vi får lika mycket var! Så nu ska man åka utomlands, inte alls fel och gissa om man får ännu mer motivation till att gå ner! JAAAA!!! Återkommer så klart när resa och så e beställt!

Efter mötet åt vi lunch alla tre och pratade om vår kommande sol semester:)
Vid tre gick jag och min brukare på bio, idag blev det Chihuahuan från Beverly Hills! Jag hade fått för mig att de var en tecknad film men de var ju de inte! Den var riktigt bra filmen!!!

I mrrn hade ju jag tänkt att åka iväg på vattengympa som jag längtat så efter med blev tillfrågad förut om jag kunde jobba lite extra i mrrn mellan 09.00 till ca 14.00. Hade ju egentligen velat sagt nej men vi behöver pengarna så ja ja, vi får väl åka in till stan eller någ:) ha ha

NEJ nu får han komma innan jag dör av hunger!!!!
Får väl gå och skära upp lite paprika så jag får ngt i magen!!!

Hoppas ni får en härlig fredag! De ska jag ha i alla fall!

Lönedag!

Publicerat. 2009-01-23 | 09:10:45
Godmorgon!
Klockan e 9 och jag har precis ätit frukost! Blev ingen lugn morgon här direkt. Niklas skulle som vanligt upp och jaga och han brukar vara tyst och lugn men idag vet jag inte vadhan höll på med. Lät som om att han skulle riva hela lägenheten! Han glömde till och med sin matlåda och de e inte vanligt! När de gäller jakt brukar han ha stenkoll.Han kom nog inte riktgt upp i tid idag stackarn, ha ha
Ska strax göra mig iordning för att vara på Frösunda kl 11. Vi ska ha peronalmöte idag! Efter mötet ska jag och min arbetskamrat Sandra ut och äta ihop tillsammans med vår brukare innan jag ska ta över kl 13.30.
Slutar egentligen kl 18 på fredagar men idag blir det nog lite längre. Föräldrarna ville åka till Ullared och de stänger sex så de e väl hemma vid 7!

Måste gå in på ngn bokhandel sen också när jag e i stan! Måste köpa mig en ny kalender, den gamla har ju gått ut!! Såh att galerix i stan hade 50% på hela butiken så jag går nog dit!! kalendrar e ju av ngn anledning så dyra! Kanske har tur så jag kan fynda en!:)

I mrrn e det lördag! Åhh som jag har längtat, ska gå på vattengympa kl 11! Har ju inte varit på hela veckan! Skönt att jag kan gå tis, ons o tors nästa vecka i alla fall:)
På måndag blir de jägarexamen, ha ha lite nervös e jag allt. Och ont i öronen får jag, som Nikals tjatar om detta. Han e helt överlycklig!!!

Hoppas ni får en bra fredag.
Det ska jag ha i alla fall, jobb först och i kväll blir det mys med min älskling framför Let´s Dance!

KRAM

JIPPIE!

Publicerat. 2009-01-22 | 14:52:53

Idag blev det ett STORT minus:)
-2.1 kg sen förra torsdagen (och jag vill bara tillgägga att jag har den där roliga veckan nu också) ha ha
Sammanlagt nu sen den 1:a januari så har jag gått ner 5.9 kg!
Gi funkar verkligen och man e mätt hela tiden! Inget godis sug och man tycker om maten!!
Jag kommer absolut hålla fast vid detta nu! har många som ger mig inspiration också, inte minst våren och sommaren som börjar närma sig! :)
Nu längtar man redan till nästa torsdag ju!! :)

Ska alldeles strax åka iväg till jobbet, börjar lite efter tre pga lite aktiviteter!
Matlådan och mellanmålet e fixat, skönt!
I mrrn e det fredag vilket som vanligt innebär kort arbetsdag (med personalmöte) och sen e de helg.
Sen har väl ingen missat att de e lön också. Min blev bättre än förväntat, så jag blev super glad, några tusen mer än vad jag hade trott! Så vi ska nog klara oss till niklas J'vla a kassa pengar kommer!

Nej nu ska jag ta på mig! Ska pussa lite på min älskling först!
Blev arg på han i går när jag kom hem, jag ville gå den "långa" rundan med Ludde i går innan vi skulle lägga oss men han ORKADE inte så jag gick in i sängen och surade. Lat e han, men i kväll kommer han inte undan! HA HA

Ha en bra kväll!

GLAD E JAG IDAG!!!
2.1 MINUS !!!!!

Allergitest...

Publicerat. 2009-01-21 | 12:31:02
God Middag!
Jag somnade allt i går när jag la mig, vred och vände mig en stund men sedan vände sig Niklas om och höll om mig och då stensomnade jag, trygg i hans famn:)
Har varit på vårdcentralen idag och läkaren trodde att de kunde vara någon form av allergi, han undersökte mig och sedan fick jag gå till labbet och ta ett blod prov som nu ska skickas vidare för att se vad de kan vara. De skulle höra av sig! skulle de hitta ngn hoppas jag de hör av sig SNART, för jag blir galen snart! Fick recept på ngn mjukgörande salva som jag skulle smörja mig med 3 ggr/dag och sen Kestin, ngn allergitablett.
Har precis plockat iordning här hemma lite, dammsugit och släng sängkläderna i tvätten. Så de ska älskligen få fixa sen när han kommer hem från jakten hi hi snäll jag e va!

Sitter framför tv:n nu och lyssnar på MTV, och äter mellis. Gurkskivor och coctailtomater:)
Om en stund ska jag laga mat, både till lunch om en stund och även min kvällsmat som idag får bli kall. Ska nämligen iväg med min brukare till GBG idag. Ska testa Sannas lunch tips idag! Baconröra:) Lät väldigt smarrigt! Stekt bacon och gul lök, och lite grädde på de:)

Onsdag idag, tre arbetsdagar kvar och sen e det helg. Längtar till Lördag jag, så ska jag på vattengympa. Så trist att man inte kan gå alls denna veckan men så e de ju när man jobbar sent!
I mrrn e de torsdag vilket betyder VÄGNING! Jag hoppas verkligen på minus trots alla mina morötter HA HA

Kram på er, hörs i kväll!

 

KLÅDA!!!!!

Publicerat. 2009-01-21 | 04:46:51
Klockan e 04.41 och jag sitter framför datan, hade hellre velat ligga i sängen men jag har under  de sanaste dagarna haft sån jäkla klåda på hela kroppen, jag kliar och kliar tills de går hål på hunden och börjar blöda. Hela kroppen e full med sårskorpor. Fattar inte vad de kan vara, jag blir galen snart! Är det ngt jag inte tål? Jag ska nog ringa vårdcentralen i mrrn för ngt konstigt e de.
Fick gå upp här för en stund sedan för jag ligger bara och vrider och vänder på mig i sängen och kliar och kliar! Tog en kall dusch och smörjde in mig men nja de blev väl inte bättre direkt. Har tagit två alvedon också med förhoppning om att de kan bli LITE bättre så jag kan få sova ngn timma till!! De hade ju varit skönt!

Trött e jag i alla fall, för ögonen går i kors på mig *gäspar*
Ska nog prova att lägga mig igen!

GOD NATT

Första danspasset avklarat!

Publicerat. 2009-01-20 | 22:45:55

God Kväll!
Linedancen var verkligen jätte rolig! Det ska jag verkligen fortsätta med. Kunde dock inte riktigt hänga med till 100% eftersom att jag jobbade i kväll och min brukare är också med på kursen och då måste jag ju konsentrera mig på henne i första hand. Men svettig blev jag och jag längtar redan till nästa tisdag! Då jobbar jag inte så då kan jag konsentrera mig mer på mig själv!
Har precis visat Niklas våra danser och han hm ja skrattade väl mest åt mig! ha ha

Kom hem för en halvtimma sedan, tänkte föreslå att vi ska gå ut en sväng med Ludde, tro det eller ej men jag e sugen på att gå ut och gå, så typiskt bara att de e så sent:( Sen blir det sängen för mig tror jag! E riktigt trött!

I mrrn bitti blir det en promenix på morgonen, älskligen ska jaga!
Hoppas VERKLIGEN att jag får min stegräknare i mrrn också, den fick man som present när man blev medlem på giviktkoll.se och de blev jag den 29 december men har fortfarande inte fått den. På deras hemsida står de 2-5 dagars leveranstid. ELLER HUR!! Mailar varje dag om att jag ej fått den! Arg blir man! Hade ju varit bra att ha den nu!

Har hittat en MYCKET inspirerande blogg! En 23:e årig tjej som heter Sanna som också kör GI! Är super att ha ngn sån blogg att läsa, och hon står ut med alla mina frågor och kommentarer! HA HA



Morötterna åkte i soporna:)


Dagens lunch, curry kyckling med grönsaker såklart:)
och till det serverades kallt vatten ha ha


Ludde var godis sugen idag:) Då tar man direkt ur påsen!!
Nej nu ska jag gå ut och gå med mina älsklingar!!!
Hörs i mrrn!
God Natt till er alla, kram!





Inga kolhydrater var de ju...

Publicerat. 2009-01-20 | 12:32:39
Under ca 2,5 vecka har jag inte ätit några kolhydrater, trodde jag ja!!
Jag har ätit MÄNGDER av dem!
Har knaprat i mig ungefär 3 kg morrötter och i går läste jag på en blogg att morötter inte e så bra när man kör gi!
Jag e ju medlem på giviktkoll.se så jag mailade dem i går och frågade hur det egentligen var med morötter i rivstarten som jag kör just nu och svaret blev följande: Morötter e bandlyst i rivstarten då de innehåller mängder av kolhydrater!
Det var ju roligt att få reda på de, så nu åkte morötterna i soptunnan!
Här har man trott att man e såå duktig och så har man knaprat kolhydrater som fan!!
Så nu fick de bli en gurkbit till mellis!
Kanske de kan hända lite mer på vågen nu då! HA HA

INGA MER MORÖTTER HÄR INTE!!!!!!!

Linedance

Publicerat. 2009-01-20 | 09:36:39
God Morgon!
Idag är det dags för linedance, ser verkligen fram emot det. Ska bli riktigt roligt faktiskt. Håller på 1,5 h så de blir lite motion:)

Nu har jag precis ätit lite frukost, sitter och kikar på nyhetsmorgon. Brukar ha de i bakgrunden såhär på morgonkvisten:)
Ska strax ta på mig och åka iväg till ICA, grönsakerna går åt här i kylskåpet så det måste fyllas på lite:)

Hoppas ni får en bra tisdag, vi hörs kanske i kväll:)

Kram

Ännu en ny vecka!

Publicerat. 2009-01-19 | 11:03:54
Då var vi på ruta ett igen, måndag! Den segaste dagen på hela veckan! Man tycker helgen har gått alldeles för snabbt och de känns som en evighet till helgen!
I morse var jag ute och gick innan frukost, skönt men lite svårt att få fäste bara. Ligger snö på marken så man glider hela tiden. När jag kom hem blev de frukost och sen kröp jag ner under Niklas varma och mysiga täcke:)
Börjar jobba om 4 timmar....

Då bär de av mot jobbet om ca 15 min! Mitt mellis och kvällsmaten e packad och klar:)
Niklas håller på och pusslar ihop sina rådjurs horn så han har lite att göra:) Har satt han på att ta ner utebelysningen också, är man arbetslös så får man greja hemma. Bad han putsa fönster också men de var visst för kallt ute, haha

Ha en bra kväll! Det ska jag ha!

KRAM

Trafik olycka!

Publicerat. 2009-01-18 | 20:23:34
Hejsan!
Sitter här och hoppas på att telefonen ska ringa snart.
Niklas brors tjej Angelica, hennes dotter Felicia och Felicias kusin har varit med om en trafik olycka idag.
Angelica fick tydligen sladd på bilen, voltade och körde in i en lycktstolpe.
De skulle tydligen inte ha varit så illa mer än att de vart chockade men man e ju ändå oroliga. Sen är ju Angelica inte så långt gången i sin graviditet så de klart man e orolig! Felicia och hennes kusin e ju inte mer än 6 år så jag förstår om de blivit chockade, uch.
Niklas pappa ringde sina arbetskamrater tidigare idag för att ta reda på hur det hade gått till och hur alvarligt de var och de var detta han fått reda på. Han försöker ringa dem nu men vi gissar på att de e kvar på sjukhuset.
Hoppas de hör av sig snart! Vi hoppas på de bästa i alla fall!!

Idag ringde min mobil vid 8 och jag fick ut på en morgon promenad, skönt!
När jag kom hem gjorde jag mig lite frukost, och sedan kröp jag faktiskt ner i sängen igen. Inte helt fel en söndag. Jag tror jag slumrade till en stund, hi hi.
När jag vaknade till tog jag med mig täcke och kudde och kröp ner i soffan och kikade på tv tills Niklas kom hem från jakten.
Har alltså varit en lugn dag idag! Härligt! De e så söndagar ska vara.
I mrrn e det jobb 15-22, börjar passet med personal möte på Frösunda.

Vi hörs!
Kram
________________________________________________________________________________

Hej igen!
Nu ringde Niklas pappa och de är hemma! Inga skador mer än att dom e chockade!
Skönt de! Men de har nog haft änglavakt för bilen var tydligen inte så snygg!

Linedance och Jägarexamen

Publicerat. 2009-01-18 | 20:15:15
Har ju inte haft så mycket att göra på kvällarna då jag inte jobbat kväll så klart men nu kommer jag ha att göra framöver.

Min brukares mamma har ju en Linedance klubb i Fristad och min brukare ska börja i nybörjar kursen vilket innebär att jag får vara med och dansa där varannan tisdag, har varit där en gång innan och dansat och tyckte de var roligt så jag tyckte att de är tråkigt om man missar varannan gång så jag ska börja dansa Line Dance varje tisdag mellan 18.30-20.00:) Ser verkligen fram emot de:) Gå gärna in och kolla på deras hemsida  www.fcld.se 

Linedance är en dans med amerikanskt ursprung, som tidigare mest dansades till countrymusik. Numera dansar man linedance till all sorts musik. Det är ingen pardans och inte heller samma sak som square dance.

Linedance är alltså en dansform där man inte behöver någon danspartner. Dansarna står på rader, därav namnet linedance



Och sen då? Tro det eller ej men jag ska ta jägar examen:) ha ha
Har ju varit men Niklas ute ganska mycket de sista och jag tycker faktiskt att de e spännande och roligt och jag har funderat på detta ett tag att man kanske ska ta examen, kanske inte e såå sugen just nu på att döda djur: Mer på att "hänga" med i vad Niklas gör och sen att man ngn gång kanske får vara med som "riktig jägare" även om de är lång dit.
Jägarexamen har man ju liksom hela livet sen.
Så den 26:e januari börjar jag läsa i 14 veckor framöver, vilket blir måndags kvällar!
Jobbar ju sent varannan måndag med Sandra, min arbets kamrat har ställt upp med att jobba ständig måndagkväll i 14 veckor framöver och jag tar dags passet:)
Så om 14 veckor e de tänkt att jag är klar med min examen:)
Examen kostar 2900:- men en av Niklas jakt kompisar har alla böcker som jag ska få låna så för mig kommer de kosta 2000:-, som sagt en investering som kommer vara livet ut!


Om Niklas e glad??
Han e heeelt överlycklig! Han tjatar om detta HELA tiden, han kollar på vapen till mig på internet ha ha han e gullig han! Har försökt säga lite fint att de e ingen idé att han kollar på sånt än, jag får ju låna hans gevär om de skulle behövas. Men de e klart att ngn gång kanske man köper sig ett eget gevär:)
Kanske blir lite pengar sen när jag säljer min lägenhet, då kanske man kan köpa sig ett. Är ju inte så dyra, runt ca 2-3 tusen!
Så nu ska man bli jägare ha ha ha:)

Nu jäklar...

Publicerat. 2009-01-17 | 23:31:28
e det raska morgon promenader (innan frukost) som gäller från och med i mrrn!! Har precis lagt in ABSOLUTE DANCE WINTER 2009 på min mobil. Riktigt bra låtar som e mixade. Har lyssnat på radio innan men e sååå trött på all reklam, fan mer reklam än musik. Inge roligt! Men nu så! Med denna musik lär man få upp farten...

Sitter och lyssnar nu:)



Barndoms minnen!

Publicerat. 2009-01-17 | 20:49:57
God Kväll!
Då har snart denna lördagen gått som jag tycker varit en bra dag!
Var på vattengympa som planerat kl11 och de var super kul! Idag när jag kom till badhuset fick jag riktiga barndoms minnen! För de första när jag kommer in och känner doften av klor tänker jag på när familjen har varit  på badhotellet i Danmark, vilket vi var många gånger gud va roligt vi hade. Badade massa och åkte hiss upp och ner!! :)
När jag kom in i badhuset idag och såg alla barn som badade och föräldrarna som gick runt med sina korgar fulla med fika fick jag än en gång minnen, vi åkte ofta till Vänerborg och badade som små, ah de e härliga minnen de. Nu längtar man ju efter att ngn gång framöver få åka till badhuset med sina egna barn och sin egen fika korg:)

Efter vatten gympan åkte jag till skogen och mötte upp Niklas, satte oss i jaktstugan framför elden och myste innan vi åkte hem.

Har precis ätit kebab kött (som man köper i affären), Niklas kokade ris och jag tog som vanligt massa god sallad:)
Och sen kebab sås så klart!! På tv går Körslaget, man hejar ju på Borås så klart:)
Just de ja, jag sitter och knaprar i mig 68g pistage nötter också, ha ha!! :)

Hoppas ni alla haft en bra dag!
Många kramar Emelie

Härliga Lördag!!

Publicerat. 2009-01-17 | 09:53:42
God Morgon!
Frukosten är uppäten, dags att ta på sig och gå ut en sväng med Uddis, sen är det full fart mot stadsparks badet och köra vatten gympa. Efter gympan ska jag sätta mig i den varma bubbel poolen en stund. På kvällarna stänger de ju när vattengympan e klar men idag så:)
Funderar faktiskt på att åka iväg och köra bilen genom en tvätt, den ser förjävlig ut rent ut sagt! Pinsamt att åka i en sån smutsig bil! Eller så väntar vi till på tisdag för då jobbar Niklas pappa och då kan vi även ta golfen och invändigt av bilarna, kanske e bättre! Får väl skämmas några dagar till  ha ha

Jag och Uddis kanske åker ut till Niklas en sväng sen, han e i skogen och jagar räv o hare idag! Kan ju vara kul att se om de lyckats skjuta ngt och sen kan Uddis få springa löst i skogen som han älskar:)

Hörs i kväll! Ha en bra dag!


Uddis springer runt i skogen och mår som en prins:)


Ha ha vi rensade bland massa skivor i data skåpet och hittade denna bilden på Niklas:)
Det e några år sedan...

Fredagsmys!

Publicerat. 2009-01-16 | 19:01:59
Äntligen fredag, härligt! Slutade 13.30 idag som också e härligt!  Åkte hem till mina godingar en stund innan jag åkte iväg till affären, grönsakerna hade tagit slut igen! Skulle även till ÖB en sväng så jag gick faktiskt in på Willys och handlade idag. De har fått själv scanning så jag tänkte att jag testar det. Var bara att anmäla sig och så fick man ett scannings kort!

Åkte hem igen och packade upp varorna och plockade iordning lite här hemma, sedan tog jag på mig ordentligt med kläder och gick ut på en promenad. Kallr men skönt!! Vi har precis ätit taco sallad och nu sitter jag i soffan och fryser som jag vet inte vad! Får nog hämta mig en filt tror jag. Burr!!

Tänkte jag kanske kunde få titta på Lets Dance idag. Det vore ju kul:)

I mrrn kl 11 e de vattengympa:) Kul!!

Hoppas ni får en härlig fredag!
Kramar

Då var Lets Dance slut och de var ngn kvinna som åkte ut som jag inte ens vet vem de va, Favorit idag blir nog Laila, jag tycker hon dansade riktigt bra! Nu väntar sängen, måste ställa klockan bara så jag kommer upp i tid och kan käka frukost, gå ut med Uddis och sen tror jag att jag kryper ner i sängen igen och väntar på att man ska iväg till vatten gympan kl 11:)
God Natt på er


Det e nog ingen som missat att man kan köpa tulpaner nu! Jag tycker de e så fina. Speciellt den lila.
Fick för mig att köpa tulpaner i går när jag åkte från jobbet men i Fristad kostade ett 10-pack 60:- så jag hoppade de.
Idag när jag skulle handla gick jag in på Blomsterlandet och där kostade de 29,50. De jag köpte skulle visst vara från hollland men va spelar de för roll??
Man ska ju låta plasten vara kvar en stund på tulpanerna när man satt dem i vatten och sen ta av det, men jag såg nån stans att om man viker ner plasten som jag gjort så blir de snygg dekoration och tulpanerna håller mycke längre för de slokar inte! De får liksom stöd. Smart tycker jag. Ser ut som om man har celofan runt om:) Prova!


I kväll började jag rensa bland mina kläder. Har så mycke linne och grejer som e urtvättat och slitet. Ut med gamla Gina linnen och in med nya till våren:) Får dock fortsätta i mrrn för jag har fått så otroligt ont i min rygg när jag står eller sitter och grejar med saker. Hm inge roligt alls!

GOD NATT & SOV GOTT :)

Trött...

Publicerat. 2009-01-15 | 20:53:19
God Kväll!
Då var de torsdag igen vilket så klart betyder snart helg! Känns iof som helg redan nu, jobbar ju bara 5 timmar i mrrn och sen e de ju lång helg på de. Börjar ju 15.oo på måndag!
Än vet jag inte vad denna helg kommer att bjuda på. Niklas vill att jag ska med ut och jaga på lördag men jag vet inte om jag e såå sugen på de. Funderar på att vattengympa istället kl 11.
Lina och Lars var ju sugna på att ses också så vi får se.

Har precis kommit hem, spolat upp ett stort glas med kallt vatten och sitter nu framför datan och e helt slut. Har varit på vattengympa. Känns med än i tisdags, kanske vågade ta ut rörelserna mer idag:)

Var ju vägdag för mig här i morse också, och vågen var väl inte sådär super rolig så man jublade, den visade -0.3 kg!  Alltid ngt! Hm de blir 3.8 kg på två veckor.
Det betyder att jag varit utan godis och allt vad de innebär, jobbigt i början var de men nu funkar de bra! Nu nöjer jag mig med ett glas vatten och en och annan grönsak i mellanåt.

Nej nu ska jag nog krypa till sängs! Kanske man kan somna tidigt för en gångs skull!!

Ha det så bra!

Kram
Förrsten, jag beställde några toppar från H&M som jag fick idag! Jag blev nöjd med en av dem, den tyckte jag verkligen om! Man längtar verkligen till våren när man tar på sig den! Fick den rosa idag och den turkosa kommer senare, den fanns ej på lager...


Black Jack

Publicerat. 2009-01-14 | 22:25:49
God Kväll!
Idag har jag varit på kurs. Ska ju börja jobba extra som Crupier.
Vi var tre tjejer som började idag och på dagens kurs fick vi först en liten genomgång, därefter fick vi var sin kortlek för att träna på att blanda den och där efter marker som vi skulle gruppera på ett visst sätt och sedan fick vi spela mot Frida som håller i  kursen. Den fick vi tjejer pröva på att stå bakom bordet. De var verkligen super kul men de e mycket att tänka på! Tur att de e 10 kurs tillfällen så man hinner lära sig ordentligt! Fick med oss kortleken och markerna hem för att träna, speciellt på räkning! Man ska snabbt räkna ut vilket tal spelaren får.... så de blir till att träna:)
I mrrn ska vi ses kl 16 igen:) En sak e säker, fick ännu mer motivation att kämpa med min vikt. Borden var i precis lagom höjd för att "lägga upp" magen på bordet. Uch, när jag stod bakom bordet ställde jag mig en bit från kanten! Inge kul!

Strax ska vi gå och lägga oss, ska bara kika klart på riskförlossningar på tv 4 fakta. Tycker om såna program trots att de kan vara riktigt jobbigt att se och ibland kommer tårarna...

Hoppas att ni haft en bra dag annars. Jag har jobbat idag som vanligt och de har varit ok! Var hemma vid kvart över tre, tog en promenad innan jag åkte på kursen.

I mrrn e de kurs igen vid 16.00, promenad efter de! Och de bästa av allt, i mrrn är det väg dag!:) Håll tummarna!
Kram på er!
Här kommer lite kort:)


Min kortlek och mina marker:) Jag lovar, de behövs mycke träning!


Jag och Niklas när vi var på revy i söndags. Ville ta kort på min familj men alla töntade sig bara! Ville ha kort på mig och Niklas och det var detta pappa lyckades ta!


Har svårt för att sova på nätterna. Niklas e riktigt bra på att lika tvärs över sängen. Säger det till honom men han nekar varje gång! Men i morse bestämde jag mig för ett BILDBEVIS! Såhär ligger han VARJE natt! Sa till honom i morse att han ligger tvärs över sängen och han nekade igen! Då visade jag han detta och då blev han tyst!! Får kämpa på nätterna för att putta bort honom!! :)

Vattengympa!

Publicerat. 2009-01-13 | 21:12:58
Äntligen har jag kommit iväg på denna vattengympa. Kom hem för ca en halvtimma sedan och ja de var helt okej, var ju första gången jag provar på det. Tänkte där i vattnet att de här e ju inte direkt jobbigt men när jag kom upp på kanten, shit då kändes det. Men de va kul så de går jag nog på igen. Träffade Niklas kusins tjej Lina (som vi firade nyår med) hon jobbar ju där:) Hon undrade om vi inte skulle ses i helgen och köra guitarr hero:) KUL!
Idag har det varit jobb för min del. Så de har varit en lugn dag!
Har kikat lite på internet nu efter present till min brukare som snart fyller år, önskemål om ögonskugga från Oriflame men känner ingen som jobbar med de! Mailade ngn, får se om jag får svar.

Ska gå och göra mig en matlåda till i mrrn inna jag kryper ner i sängen. Skönt!! Blir nog falukorv och sallad så klart:) Var sugen på korv och helst ska man ha med minst 70% kötthalt och hur stor chans e det att hitta de tänkte jag och Niklas när vi var på ICA men de fanns! Scan Delight... så jämför de nästa gång ska ni se. Stor skillnad!

Förresten. Niklas ringde Alfakassan idag och nu var det helt plötsligt inte 8 veckor handläggningstid utan 9 veckor! HÄRLIGT!! Men han ska ringa i mrrn också. Nu jävlar!!

GOD NATT!!




Hittade en bild på Lars & Lina bland Niklas kort:)
Såå snälla e dom, och roliga ha ha

En regnig måndag!

Publicerat. 2009-01-12 | 20:20:05
Det e precis vad de är här i Borås idag! Har regnat hela dagen! Så trist!

Jag har precis gjort iordning matlåda till morgon dagen  samt förberett min frukost! Skönt aqtt ha de klart! Bara att skiva lite grönsaker i mrrn bitti!

Ska strax kika på 4:an. Var ngn dokumentär som jag tyckte verkade intressant! Sen blir de sängen för mig! Uch jag får nästan sparka mig själv ur sängen på morgonen! Jag har blivit såå morgontrött! När man har de tidiga passet önskar man alltid på morgonen att man hade de sena så man kunde få krypa in under Nikals täcke och somna om!
Hur pallade jag att börja sex när jag jobbade på swegon och dessutom åkte jag från Lidköping till Kvänum! Nej uch!

Nikals e hos sin kompis Chsristan och dricker kaffe, han skulle visst hämta ngn jakt grej! Hoppas han kommer hem snart!

Hoppas att ni har haft en bra dag!
Kramar i massor

ARG!

Publicerat. 2009-01-12 | 20:10:46
Åhh jag e så arg på allt vad A-kassa heter!!

För de fösta så kanske inte Niklas får pengar denna månaden pga att det e 8 veckors handläggningstid just nu! Vi skickade in hans ansökan INNAN han blev arbetslös, typ 19 november! Ska de ta så lång tid att gå igenom de pappren? Ska vi behöva påverkas av att de inte hinner med alla ansökningar som kommer in. NEJ! Men sen när man ska skicka in alla papper då e de sååå noga att man skickar in rätt och innan ett visst datum! Allt e på deras villkor men de skiter i oss.. Niklas ska ringa varje dag nu och tjata på dem! Jag får kass lön denna månaden me bara för jag inte jobbat alla mina ord. dagar!

För de andra, eftersom Niklas gått ur A-kassa i våras (dum som han e) så sökte han inträde i Alfa kassan INNAN han blev arbetslös då vi vet att man måste ha jobb. Skickade in de i god tid men fick inget svar. Ringde då och frågade varför vi ej hört ngt och då skyllde de på att de bytt data system och att hans ärende registrerats efter att han blivit arbetslös vilken innebar att han EJ fick bli medlem! Jag blev så jävla arg och frågade dem hur de kunde resonera på de sättet. De tar inte två veckor för ett brev att komma fram och de e post stämpel som gäller. Vi ska ju inte hamna i kläm pga att de bytt data system Skit snack! Hon förstod och bara några dagar efteråt fick han besked om att han var välkommen in i deras A-kassa! Tack de var ju vänligt!!!!

Och jag! Jag blev ju informerad av min arbetsgivare att jag under de dagar i jul som min brukare ej behövde mig skulle ha rätt att stämpla, så den 23 december gick jag till arbetsförmedlingen och anmälde mig för dagarna 24-26, 31 och 1:a
men idag , då fick jag ett brav från a-kassa att de saknade kassakort från veckorna 50 och 51. Alltså 8-21 december MEN HALLÅ jag anmälde ju mig från och med den 23:e!!!! Nu ska jag skicka in ngt jävla intyg på vad jag gjorde de dagarna om jag INTE vill ha ersättning de dagarna, nej jag blir så trött. NOLL KOLL eller vad??!! Har ju för fan haft jobb då! Fick ju till och med papper av dem att jag e anmäld fom 23:e! Ska ringa dem i mrrn och fråga hur de har det med data systemet!!
Åhhhhh!!!
Och för de andra sa k-kassa att jag inte kommer få ersättning för dessa dagar, för de e ju 7 dagars karens och de gäller alla enligt han men så sa inte min arbetsgivare. KUL!
Har min arbetsgivare koll!? NEJ

ARG e jag! De kanske märks!

Croupier....

Publicerat. 2009-01-11 | 23:37:16
Glömde berätta...
sökte ett extra jobb i onsdags som croupier, var på intervju i torsdags och idag ringde hon!
Jag fick jobbet:)
Eftersom att jag bara jobbar 86% så känner jag att jag behöver få in lite extra pengar och speciellt nu när Nikals e arbetslös. Ska gå på kurser nu för att lära mig spela, börjar på onsdag:) Kul!

Kram

Solsting & Snedsprång!

Publicerat. 2009-01-11 | 23:03:08
God Kväll!
Idag vaknade man tidigt för att bege sig till Kvänum! Var ju dags för Revy som mamma och pappa bjudit familjen på!
Innan Revyn åt vi på Rocco i Skara, sedan hann vi bowla en serie bowling. De firade tydligen ngn jubileum så det var gratis att spela. Vid kvart över två begav vi oss mot Rosers Salonger för att se revyn Solsting o Snedsprång.
OCh den var rolig! Riktogt rolig! Man fick sig några riktigt sköna skratt. Men en sak är säker! Revyerna e INGET utan Dag Otto! Han e ju helt underbar och gör hela revyn! Han får en att skratta HELA tiden och han får till och med sina motspelare att skratta, för han lägger in saker som inte står i manus:)
Tack mamma och pappa för en bra dag!!

När vi kom hem började vi med att hämta vår lilla hund, sedan lämnade vi tillbaka kärran vi hyrt för att köra upp hyllan!

Nu sitter vi i soffan och myser till filmen som går på fyran!

Just de, idag fick jag kryddan av mamma som man gör världens godaste sås med!!
Tog fram en lövbit i frysen och gjorde såsen till! Den e såå otroligt god!
KÖP den ni kommer inte ångra er! Perfekt att ha i sommar till grillat kött och klyftpotatis eller liknande!
kika in på http://krusmynta.jetshop.se/
kryddan heter Persillade, man blandar den med creme fraiche o köttbuljong!



Ny tv bänk o hylla :)

Publicerat. 2009-01-10 | 22:45:24
Nu ÄNTLIGEN är de uppe! Den nya tv bänken och hyllan e på plats och även ett litet mindre soffbord!
Och vi blev super nöjda och vilken skillnad på utrymme det blev. Vårt tv rum blev helt plötsligt hur stort som helst!

Den gamla hyllan ligger nu i en kärra och väntar på att bli förflyttad till Kvänum i mrrn!

Här kommer för och efterbilder:)
                                                                                                 

                                                                                                      FÖRE







EFTER





SÅ, VAD TYCKER NI ?? :)

         

Niklas leker älg precis när jag skulle ta kort:)
Tror ni han e stolt för sina älghorn hi hi
Visst e han fin i sina glasögon, han fick dem i tisdags. Hans syn va inge vidare!!

Mot tippen!

Publicerat. 2009-01-10 | 10:57:29

Dit ska jag åka om en liten stund och slänga ett lass med skräp! Bla alla lådor från tv bänken! Blir genast så rörigt när man har sånt hemma. Så de e bäst att passa på att åka och slänga de när man kan:)
Kanske ska äta lite frukost innan, inte gjort de än:) ha ha

Hörs senare sen när hyllan kommit upp, då kommer de bilder:)

Kram så länge

Äntligen helg!

Publicerat. 2009-01-09 | 21:56:48

Helg e nog det bästa som finns på hela veckan! Man längtar alltid dit!
Idag har jag jobbat en stund. Närmare bestämt 13.30-18. Har varit en ok arbetsdag som de oftast brukar vara!
Började dagen med att gå upp och göra mig lite frukost och sen bar de iväg för en promenad med Ludde. Men de går inte promenera med honom! Jag blev så jävla arg. Han gick typ 6 meter bakom mig och bara stretade emot. Han vägrade gå. Jag fick dra med mig honom de meter jag gick innan jag började koka rejält och ryckte åt mig hundjävlen och gick hem, Torkade tassarna lite lätt och mer eller mindre sparkade in honom i hallen. ( kanske låter värre än vad de e men arg va jag hi hi) När Nikals vaknade gjorde jag klart att jag ALDRIG mer ska gå ut med honom! Skit hund! ha ha

När jag kom hem från jobbet åkte vi till Silvan och köpte gips plugg till vår nya hylla, var även på Ica och köpte lite grönsaker som började ta slut i kylen. Sedan lyxade vi faktiskt till det med hämtmat i kväll. Kebab sallad för mig och pizza för Niklas.

Sen hade ju Nikals lovat mig att vi skulle börja skruva ner den gamla hyllan och de har vi gjort nu! Och den nya står på plats. Och vilken skillnad! Blev så öppet och fint! Nu e de bara hyllan som saknas men den kommer upp i mrrn efter att Niklas jagat, han ska nämligen ta med sig ett vattenpass på hemvägen! Resultat i bilder kommer så klart i mrrn:)

Jag ska nog pallra mig iväg på vattengympa som jag sagt LÄNGE nu! Men i mrrn blir det nog av! :) Skönt!


Ngn som sett på Let´s Dance i kväll? Jag såg nog bara de första 5 minuterna innan jag stängde av tv:n Niklas gick och la sig i sovrummet och tittat på tv och de e inte så roligt att ligga på var sitt ställe en fredags kväll tycker jag! Nu sitter jag framför datorn i soffan och han håller stenhårt i kontrollen och kollar på de han vill! Mysigt värre!

På söndag ska vi åka mot Kvänum på morgonen, först ska vi lämna av vår gamla hylla hos min mormor och sen ska vi till mina föräldrar. Vi har nämligen blivit medbjuda av mina föräldrar på revy i Skara. Inte helt säker på vad den heter men de ska jag ta reda på! Solsting & Snesprång heter den nogJ


Vi hörs!

Ha en trevlig kväll!

Kram


Detta roliga möttes vi av när vi tagit bort hyllan! Sladdar e jätte bra på att trassla ihop sig fast de inte kan röra sig:)
Ska sätta mig en dag och sära på alla sladdar och sätta ihop med buntband!


Såhär gott sov Niklas & Ludde i morse:)

Inga kolhydrater...

Publicerat. 2009-01-09 | 21:33:35

Så har den senaste veckan varit för mig! Inga kolhydrater, vilket betyder: ingen pasta, potatis, ris eller bröd. Inte heller ngt godis.
Jag har ätit olika former av kött och till frukost har de blivit ägg i olika former med ngt slags tillbehör.
Jag började med detta som ett slags nyårslöfte. Körde igång på nyårsdagen och i går morse vägde jag mig igen på morgonen bara iklädd trosor och vågen visade -3,5 kg!
Underbart!
Metoden kallas ju så klart GI och jag tycker de går bra. Man får äta massa god mat och jag är mätt och belåten på dagarna! Mellan de stora målen knaprar jag morrötter och dricker massvis med vatten!
Har också varit ute på promenad varje dag!
Det bästa av allt e ju att godis suget försvinner mer och mer för varje dag! De första dagarna va riktigt jobbiga men nu går de bra, jag e inte sugen alls!
Min plan är att köra rivstarten som det heter i 6 veckor nu och se vad de ger för resultat! Bara att hålla tummisarna!
Torsdagsmornar e mina vägdagar!

Kram på er

EMELIE & NIKLAS

Publicerat. 2009-01-06 | 23:36:00
Jag & min älskling Niklas


Vad heter ni? Emelie & Niklas
Hur träffades ni? På internet (E-kontakt)
Hur länge har ni varit tillsammans? 8 månader
Är ni förlovade? Nej inte än...
Bor ni ihop? Ja de gör vi sedan Juni 2008.
Har ni barn? Nej, men vi vill ha i framtiden
Har båda körkort? Ja.
Kommer du ihåg er första kyss? Ja:) första gången vi sågs. Hemma i min soffa:)
Vem sa "Jag älskar dig" först? Det var Niklas. De sa han på telefon när han var borta i höstas o jagade!
Vem är äldst? Niklas. Niklas blir 29 i mars och jag 23 i februari.
Vilka stjärntecken är ni? Vi är fiskar båda två:)
Vem fyller först på året? Jag:) ( 23 februari & 5 mars )
Vem är längst? Hm, känns som om vi e lika långa men Niklas e nog ngn centimeter längre.
Vem sjunger bäst? Tror inte ngn av oss sjunger ngt vidare...
Håller ni i handen på stan? Ja alltid! De tycker vi om båda två.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej de gjorde vi inte!
Vad har ni gemensamt? Finns inget så direkt vi har gemensamt om man tänker intressen, Men vi älskar varandra ändå:) Och de e viktigaste...
Blev du kär i första ögonkastet? Ja, jag kan inte beskriva känslan jag hade i kroppen första gången jag såg honom!!! :)
Har ni någon speciell låt? Ja faktiskt, Takida med The Dread. Kanske inte en direkt kärlekslåt men vi lyssnade på den hur mycket som helst i början när vi sågs. CD:n i bilen gick på repeat!
Har ni några "fri kort"? Nej.
Har ni stora framtidsplaner? Ja de har vi, vi vill skaffa barn framöver och köpa hus som vi vill göra om som vi vill ha de!
Har ni gråtit i varandras armar? Ja, när Niklas skulle åka till Jämtland och jaga!
Har ni varit utomlands tillammans? Nej, men första gången blir förhoppningsvis i år. Om inte så blir de 2010 när Niklas pappa ska bjuda hela familjen till Turkiet på han 60 års dag!
Vilket är ert bästa minne? Första gången vi sågs. När Niklas kom till mig den 2:a maj och stannade hela helgen! Den helgen var helt underbar & rolig!!

När Niklas kom upp till Lidköping första gången så slutade hans mobil att fungera så han åkte till Statoil och lånade telefonen men jag svarade inte. Han pratade in på mobilsvar och bad mig komma ut till min bil och till slut kom han. På lördagen skulle jag på 40 års fest men Niklas ville stanna kvar hemma hos mig. Eftersom hans mobil slutade fungera bytte vi och jag skulle då låna hans mobil laddare så han följde med mig ut och gav mig den.  Av någon anledning så låste jag min lägenhetsdörr när vi gick ut och där stod Niklas med bara sina bilnycklar när jag hade åkt. Hans mobil låg ju kvar i lägenheten.  Så han åkte hem till Borås och ringde mig så jag fick ringa min hyresvärd som fick öppna min dörr och Niklas åkte tillbaka till Lidköping! Stackarn! Gissa om vi ALDRIG kommer glömma den helgen ha ha!!
Vem lagar bäst mat?  Vi är nog lika bra men de e oftast jag som lagar! Niklas säger att han ska laga massa grytor och sånt med de blir aldrig av ha ha!!
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? De blir mest att vi kikar på tv, surfar på nätet och går ut med Luddis med jämna mellanrum! Jag brukar gå runt och små pyssla här hemma också.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja de gör vi väl men de blir mest när någon ska åka iväg.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Ja, ca 12 mil. Jag i Lidköping & Niklas i Borås.
Blir du lätt svartsjuk? Ja de blir jag tyvärr men jag jobbar på de och det har blivit mkt bättre!
Ringer eller SMS:ar ni mest? Vi sms:ar nog mest.
Brukar nån av er prata i sömnen? Ja Niklas e jätte duktigt på att prata i sömnen. Och eftersom jag e lättväckt så vaknar jag varje gång! Sista gången han pratade låg jag och asgarvade bredvid. Och så klart berättade de dagen efter:)

Blev också sugen på att fylla i denna lista! Lånade den från Maries blogg http://sistersdesign.blogg.se/

Lack hylla med spotlights!

Publicerat. 2009-01-06 | 22:42:18

Ja nu har jag legat här på golvet en stund och grejat med vår nya lack hylla som ska sitta över tv-bänken!
Skulle ju ha fast 3 st spotlights på den, och pysslig som jag e kunde jag inte vänta med att göra de på lördag när hyllan ska sättas upp! Blev lite pill med mätning och så med de blev bra, spottarna sitter på plats, lamporna funkar och jag tror de kommer bli sååå bra! Bilder på resultatet kommer på lördag:) Då ska Niklas och hans kompis lasta ut hyllan och bordet på svärfars släpkärra och så får de ligga där under presenning tills på söndag morgon när vi ska till Kvänum med de:) Får nog köra kärran till Gingri över natten så ingen snor hyllan här:)

Gjorde en riktigt stor städning i köket också i kväll, torkade av allt ordentligt, skrubbade spisen med svinto, gjorde rent Luddis matplats och torkade golvet. Nu e de så rent och fint att man inte vill laga ngt utan bara stå och titta in där...


Nu ska vi ut i snön och gå:) Luddis ska ut och kissa av sig! MASSA SNÖ UTE JU!!
Måste gå in på Shell också, blev precis tipsad om ett repotage i Expressen som jag måste läsa:)

Kram

En dag i naturen!

Publicerat. 2009-01-06 | 19:20:52
Hejsan!
Tisdag kväll och jag sitter här ensam i soffan, eller nej de e jag ju iof inte. Det ligger en gullig hund precis vid mina fötter och sover:) vi tittar på Sing along och har precis ätit en kebab sallad som jag var och köpte. Orakde bara inte laga mat i kväll!
Niklas ligger i sängen och sten sover! Han e visst lite tröttig!

Idag har vi varit och jagat rådjur, jag e ju bara med och tittar men ändå och idag ÄNTLIGEN gav de resultat, dock inte av Niklas utan av en annan kille i jaktlaget. Vi hann knappt släppa hundarna på drev för än de small. Blev skadeskjutning men de hittade rådjuret efter en stunds letande. Tyvärr hade Jambo slitet sönder nästan halva djuret men så blir de där hundarna e upphetsade.
Har varit en skön dag i skogen, tog på mig lagom med kläder för jag frös knappt ngt! Kanske beror på att vi gick mycke också, herregud jag va helt slut. De e ju inte direkt planmark i skogen:)

Det roliga e att jag överraskade Niklas o morse. Han visste inte att jag skulle med. Han åkte kl 7 i morse med Christian för att locka räv innan. Och precis innan han skulle åka frågade han varför inte jag kunde åka med men jag sa att de var för kallt:) Vad han inte visste var att jag i måndagskväll ringde Niklas pappa och frågade om han kunde ta med mig på vägen när han slutar jobbe (slutade 8 i morse) och de va inga problem. Så han var här och hämtade mig och när vi kom fram till stugan sprang jag ner till den och satte mig där inne. 10 minuter senare kommer Niklas o Christian och går in i jaktstugan, först Christian och då får jag sätta pekfingret framför munnen för att han inte skulle säga ngt och sen kom Niklas in, han spg mig inte först och sen såg han mig och den minen kommer jag aldrig glömma. Han blev helt chockad:) ha ha och glad så klart! Han kom fram till mig, kramade om mig, pussade mig och sa att han tyckte de va roligt!! hihi
I mpndags kväll gjorde jag iordning min matlåda att ta med till skogen och jag skalade morot o la i påse men han fattade inget:) Roligt med lite överraskningar ibland:)

Sitter och funderar på om jag ska plocka iordning i köket och sen torka av golvet där inne... Ser ut som jag vet inte vad!

Ska ni göra i kväll??
Kramar i massor!

TÄVLING

Publicerat. 2009-01-06 | 16:10:02

Hej alla glada läsare:)
Visst kan man vinna fina saker i denna tävling!
Om du e sugen på något riktigt "tjejigt"
kan du nu vara med och tävla om dessa rosa sakerna som Lina lottar ut via sin blogg!
Besök hennes blogg för mer info! Eller gå in på aromaboden för att hitta andra fina "tjej grejer"
http://ninninusens.blogg.se/ & http://www.aromboden.se/

LYCKA TILL !!


Nu är julen över...

Publicerat. 2009-01-05 | 20:03:09
hos oss i alla fall!
Idag när jag vaknade kände jag bara nej, nu ska granen ut. Nu e jag riktigt trött på allt va jul heter!
Så nu e granen utslängd och de lilla i julsaker som vi hade framme är nerpackat och befinner sig nu i förrådet.
Känns riktigt skönt att de e borta, fram kommer de vanliga och enligt mig våra vanliga mysiga saker...
Monterade också ihop våra nya lampor till TV rums fönstren. De vi hade innan gav med sig innan jul, skärmarna gick sönder så när jag var på IKEA köpte jag nya, blev super fint!
Har städat och plockat iordning så nu e de jätte fint här:)

I mrrn e det en ledig dag igen! Men sen e det nog slut på det för ett tag!
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på i mrrn.... Niklas ska, ja de behöver jag nog inte säga. Funderade på om jag skulle gå med ut men de ska nog bli ganska kallt...

Hoppas ni har haft en bra dag!!

Kramar Emelie

Niklas "älg film"

Publicerat. 2009-01-04 | 19:35:05

Hade inte Niklas ryck till med armen när den började närma sig så hade älgen sprungit på honom!
Älgen har alltså inte märkt att Niklas stod där.
Tur att inte jag var med, då vet jag inte vad jag hade gjort!!

6års kalas!

Publicerat. 2009-01-04 | 19:08:03
God Kväll!
Nu är vi precis hemkomna från 6 års kalas. Niklas brorsbarn Felicia fyller 6 år i mrrn men eftersom jag jobbar sent i mrrn kväll och så också Niklas pappa så fick de bli kalas för vår del idag!
Hon fick Hello Kitty mössa o vantar och en pyssel låda med 1000 delar:) Den var väldigt uppskattad!!
De bjöds på tårta och kakor men jag hade med mig morötter och knaprade på:)

Jag har kyckling fileér i ugnen nu och har precis fräst lite wok grönsaker med fetaost och oljan som ligger tillsammans med den, de blir nog gottit!

Idag var Niklas och jagade, de skulle ju jaga rådjur men som vanligt så kom de inte fram några. Istället kom de fram en älg hona och Niklas blev väl minst sagt överraskad!
Han filmade de med sin mobil så jag ska be att han lägger in filmen på datan så jag kan lägga upp de här:)
Jag var på stan en snabbis idag! I går när vi skulle iväg och äta så sprack mina byxor mellan låren, jätte kul eller inte. Mina byxor slits alltid på de stället! Så jag gick in på Vero Moda där mina gamla var köpta och där hängde precis lika dana så jag slet åt mig ett par, betalade och åkte hem, eller nej jag gick in på Wedins en sväng också, och fyndade riktigt! De säljer ut alla skor för halva priset. Hittade ett par vanliga svarta "sport skor" de hade kostat 499:- men jag betalade 124:-


Felicia ska öppna paketet hon fick av oss:)
Hennes kusin sitter och tittar på!




Mitt fynd:)

Restaurang

Publicerat. 2009-01-03 | 11:15:56
Hejsan!
Lördag idag, härligt!
Vaknade för en stund sedan, gick upp och åt frukost.
Har suttit framför datan en stund och plockat iordning i vår klädgarderob, de var verkligen välbehövligt! Skulle behöva plocka iordning i byrån också och i garderoben men de orkar jag inte nu ha ha:)
Ska torka golven idag tänkte jag! De var ju inte igår precis man gjorde de.

Niklas kom ur sängen nu och ska väl snart bege sig till skogen, han skulle visst skjuta in ett gevär. I mrrn ska han jaga igen också, trist men men snart e skiten slut:)

I kväll ska ev vi gå på restaurang med Niklas kusin och tjej. Mongolisk buffé. Man tar de råvarorna man vill ha som då e råa och sen får man välja såser och så steker de maten direkt:) Har varit på en sån restaurang förut och de e gott go

Hej så länge!

Om en vecka ska vå sätta upp ny tv bänk o hylla, jippie!! :)
____________________________________________________________________________

Hej igen!
Har precis ätit lite lättare lunch, jag och Ludde har varit iväg med massa skräp på tippen och sen var vi och tvättade bilen. Den va så otroligt smutsig!
Nu ska vi bara sitta här i soffan och mysa lite innan vi ska åka iväg o träffa Lars & Lina för att äta buffé:)
Ha en bra lördag!
Kram

Då har man varit och ätit buffé!
Fanns massa gott, men min tallrik bestod av grönsaker och kyckling! Efteråt fanns de glass buffé men den höll jag mig ifrån!! :)
Var en mycket trevlig stund med Lina och Lars.
När vi skulle åka hem dock strejkade min mage men de är lite bättre nu! Fattar inte varför för jag åt ju inte så mycket!  Konstigt!
Nu skulle man bara vilja lägga sig i sängen och mysa samtidig som jag e liiiiite sugen på att fixa lite på hyllan i garderoben...... hm
nej de blir nog garderoben:) ha ha
hörs i mrrn!
Kram

Fredag!

Publicerat. 2009-01-02 | 20:30:16
God Kväll!
Fredag och man sitter och myser lite framför tv:n har ätit lite gott, för mig blev de lövbit med grönsalld o Niklas fick ris och sås till.. Ska nog snart ta mig en låång härlig varm dusch och ta på mig mysisar och om en stund krypa ner i vår säng. Vet inte riktigt vad de e men tröttheten har kommit på besök, känner mig trött o slö hela tiden.

Idag ringde klockan halv 7, dags att gå till jobbet. Var en lugn dag där idag! Vi tittade bara på en film. Åkte förbi ICA och köpte mig en halv grillad kyckling som jag gjorde en varm sallad till bestående av vitkål, purjo, paprika, vitlök och soja MUMS!
Sen va jag så trött så jag la mig i sängen, och stensomnade. Sov nog närmare 3 timmar.
Gick upp ich tog på mig promenad skorna och gick en promenad, kallt men riktigt skönt!

I helgen vet jag inte vad jag/vi ska göra. Mer än att vi ska på 6 års kalas på söndag! Niklas brorsbarn fyller år.
Nästa vecka jobbar jag sena passet... härligt!

Ha en bra fredag!

Kram

Nyårsafton!

Publicerat. 2009-01-01 | 02:28:30
Klockan är 02.18 och vi har precis kommit hem från en lyckad kväll hos
Niklas kusin Lars o hans tjej Lina. De hade gjort
 trerätters, som bestod av skagen toast, fläskfilegryta med svamp o klyftpotatis och till efterrätt en vanilj pannacotta med hallon! Verkligen super gott.
När vi ätit begav vi oss ner till källaren för att spela Guitar Hero och Buzz. Har spelat Guitar Hero typ en gång hemma hos brorsan men aldrig prövat buzz men de e riktigt roligt! Var dock ingen höjdare på buzz, jag förlorade varje gång men vi hade super kul och de var huvudsaken:)
Guitar Hero är också lite lurigt men när man kört ngn gång så kommer man in i de. Lars o Lina hade två gitarrer också o de var jätte kul, vi turades om att köra:) Sen att de har en projektor och bio ljud gör de ju ännu lite bättre:)
Vid 12 tiden gick vi ut och skålade in de nya året och tittade på alla fina raketer:)

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova....

Hoppas ni haft en bra kväll!!

Kram