Läkarbesök på mödravården...

Publicerat. 2009-12-29 | 21:44:53
I söndags när jag kom hem från jobbet efter 10 timmar var jag helt slut och hade så ont i ryggen och i höften. Jag bara la mig ner och ville gråta. Pratade med Niklas om det som tyckte att jag skulle kontakta mödravården för att se vad de säger. När vi skulle gå och lägga oss hade jag ännu ondare, visste inte hur jag skulle ligga och benet liksom låser sig och då kan jag verkligen inte röra mig och vill jag komma upp så får Nikals hjälpa mig!
Så i måndags morse ringde jag mödravården och de bokade då in mig till en läkare, så idag kl 15.30 skulle jag vara där. Jag berättade om mina problem, hon klämde och kände på mig och sedan fick jag lägga mig ner, hon sträckte ut benen och kom till ett läge där benet återigen låste sig och hon sa direkt att jag har kraftig foglossning! Det låste sig så kraftigt att jag fick ligga kvar en stund innan hon till slut hjälpte mig upp. Förklarade vad jag jobbade med och att vi lyfter ganska mycket och befinner oss på golvet så hon sa direkt att jag inte ska jobba. Så... hon sjukskrev mig fom idag tom den 11 januari då min havandeskapspenning går igång!
I tisdags fick jag också reda på att jag har Karpaltunnelsyndrom, händerna domnar och värker och det e riktigt obehagligt! Var hos en sjukgymnast och fick lite övningar samt nattskenor som jag ska ha på mig när jag sover... helt underbart att ha dem på för innan dess så kunde jag inte sova. Vaknade av att jag hade riktigt ont!

Ja, så ser det ut just nu! Nu ska man vara hemma tills bebisen kommer. Känns jätte konstigt men det e väl bara att sysselsätta sig med ngt! Och vila så klart...
Vi ska ju flytta så det finns ju att göra. Vissa stunder känner jag mig bra och kan greja men i andra fall e det katastrof! Speciellt på nätterna, vilket medför dålig sömn!! HM!!

Just nu sitter jag och kikar på tv, Nikals och hans kära vän Chrsitian är ute och vakar räv. Så de e väl inte hemma för än senare i natt men jag ska snart krypa ner i sängen, bäst att se till att jag gjort allt innan jag lägger mig för sen är det inte säkert att man kommer upp;) ha ha
I mrrn ska vi åka till Partille och hälsa på Chrstian och hans sambo samt 4 barn! Ska bli roligt! Stod nog pizza och bingolotto på schemat! På torsdag ska vi till Tony med familj och fira in det nya året...

Längtar efter vår nya lägenhet nu!!!! Ska bli så roligt!
Vill bara få nyckel nu så jag får sätta upp gardiner och blommor samt lampor i fönstren, de e ju roligast!
Fick ju förresten reda på att de e klart med vår lägenhet, men dock så ska dom inte flytta in för än 1 april:) Så det kommer bli dubbla hyror om de nu inte lyckas bli av med deras lägenhet vilket de trodde för de hade många som var intresserade, så nu håller vi tummarna..

Nu får jag nog sluta skriva, känner knappt mina fingertoppar längre:(

Hoppas Ni haft en bra dag!'
GOD NATT!

Kram

GLAD!!

Publicerat. 2009-12-29 | 15:03:11

Jag skrev ju för ett tag sedan att mina svarta mamma byxor som jag bara älskade sprack i skrevet. Har ju kikat runt på H&M butikerna men de har inte funnits, i går fick jag H&M katalogen med alla fina vår kläder i, idag gick jag in på hm.se och kikade på mer kläder och tro det eller ej, de hade fått in byxorna på nytt så jag skyndade mig att beställa ett par såna:) Jag är verkligen i behov av byxor!!! Är ju inte så lätt att få tag på mamma kläder heller, typ bara H&M som säljer...
Blev lite annat också, bilder kommer här:)


Mina älskade byxor:)


En mysig topp:)
Blir nog att ha denna på Sagas dop:)

Leggins, använder mina från Gina nu men inte så bekvämt när de sitter under magen...


Jeans leggins:)


Nu ska jag i alla fall klara mig tills bebisen kommer...
Slipper man gå i mjukisar bara:)

26:e december 2009

Publicerat. 2009-12-26 | 16:34:20

Hejsan!!
Då var julen i stort sett över..
Det man sett fram emot gick över ganska snabbt!
I Onsdags kväll var vi hos Niklas kusin och hans tjej och åt julbord samt spelade bingolotto, jätte trevligt med roligt sällskap, god mat men bongolotto gick inget vidare, eller jo vi hade ett nummer kvar flera gången jag och Niklas men klart man inte får in de sista numret. Jag var ett nummer ifrån digitalkamera och resa till Azorerna och Niklas ett nummer ifrån en V70! Men men....
I torsdags morse åkte jag iväg till jobbet, jobbade mellan 8.30-13 och sedan åkte jag hemåt för att hoppa in i andra bilen och åka iväg till Niklas föräldrar. Han ville vänta med att åka dit tills jag kom hem:)
Blev julbord direkt när vi kom dit, mums. Jag var så hungrig, busade med Felicia som snart är 7 år och så klart höll vi lilla Saga som är 3 månader.
Vi bytte lite julklappar, jag och Niklas fick en matkorg av hans föräldrar samt 500:- i kontanter som ska användas till flytten:) Alltid behöver man ngn nytt!
När klockan blev 4 packade jag och Niklas ihop våra saker och åkte emot Kvänum!
Vi var framme ungefär vid halv sex, klockan sex blev det också där julbord, ris alá malta och massa annat gott. Efter en stund blev det julklappsutdelning...
Jag och Niklas fick massa fina julklappar, bla en ny dammsugare & sängkläder samt en super söt snuttefilt till bebisen som min lillebror köpt till oss. Tack! Niklas fick ett underställ av mina föräldrar samt lite jakt grejer och björn Borg parfym av mig! Jag fick en morgonrock, schampo & Balsam, en rolf berg stjärngosse, kökshanddukar, sockerkaksform, presentkort på Gina. Av Niklas fick jag 2 linnen och 2 tunikor från Gina samt 4 kökshanddukar:)
Jag är super nöjd, tack så jätte mycket för allt! I morse invigde jag min morgonrock, super mysigt:)

I går var vi ju hemma hos mamma och pappa, vi sov en bra stund och sedan gick jag med mamma och pappa till affären. Hann med att sova en stund på dagen också;) Jag var sååå trött.
Kl 17 kom min mormor och morfar, moster samt morfars bror på middag:)
Vi åt lite mat och jag avslutade med en tallrik ris ala malta innan jag och Niklas styrde bilen hemåt.
Hämtade upp Ludde på vägen.
När vi kom hem packade vi upp dammsugaren och tittade igenom alla våra presenter. Även dammsugaren är invigd idag! Vår andra är precis kass och den nya är super!! Dammsög mattan förut och det gick på ett litet kick, perfekt:)

Idag tog jag lite sovmorgon, åkte ner till Knalleland en sväng också för att kika på Gina men fy fan va folk de va där, uch. Gick in i lite andra butiker också, blev två nta tshirts till Niklas vilket han behöver:)

Nu ska jag försöka få liv i Niklas som ligger och sover!!!! Vi måste åka och handla lite men som jag säkert skrivit innan så e han precis omöjlig att väcka!!! Några tips på hur man får ngn att vakna?? :)

Hoppas ni får en bra dag!!
Hade förresten med mig kameran under jul men blev inte många kort tyvärr. Skulle bett ngn ta kort på mig och Niklas men glömde helt bort det, tyvärr:(
Kram!


Niklas med sina två brorsbarn Felicia och Saga.
Niklas är också fadder till Felicia (t.v)


Niklas och Saga.


Saga har blivit en stor tjej:)


Jag, Niklas och Saga.


Felicia öppnar julklapparna från oss...
Pet Shop leksaken var bäst:)


Saga bytte kläder, sååå söt e hon:)
Här sitter hon hos farfar Jerry.


Luddis...


Min bror Tobias..


Min prins:)


Luddis i sin söta tomte dräkt:)

76 dagar!!

Publicerat. 2009-12-26 | 16:06:11

Idag går jag in i vecka 30!! :)
Herregud, jag hänger knappt med.. det går undan nu! Idag är det 76 dagar kvar till beräknad förlossning!!
Jag mår för det mesta bra, har blivit lite slö det sista och vissa grejer på jobbet börjar bli lite kämpigt men jag har bara 11 arbetspass kvar innan jag går hem på havandeskapspenning. Så det ska bli skönt! Känner speciellt av ryggen och man e ju inte direkt smidig när man befinner sig på golvet:)
I måndags besökte jag mödravården. Började med att ta prover vilket gick sådär, hade högt socker värde så min bm ville att jag skulle komma och göra en sockerbelastning redan på tisdag morgon istället för i januari, sedan skulle hon lyssna på bebisen hjärta och till en början låg de på 170, vilket inte var så roligt! Men hon trodde det berodde på att bebisen var aktiv och då ökar hjärtljuden. Efter 5:e försöket låg hjärtljuden på 153 vilket kändes skönt! Men man blir ju orolig men min BM sa det att det var helt okej.
Åkte tillbaka till mödravården i tisdags morse, denna gången gick det bättre att dricka sockerlösningen, fick några droppar citron i som gjorde att det inte blev lika sött, satt i två timmar och vämtade för att sedan se vad mitt värde skulle bli, innan jag drck låg jag på 4 någonting och efter blandningen låg jag på 7, så det var helt godkänt, antagligen berodde det höga värdet i måndags på att jag precis innan åkte iväg åt frukost bestående av ett stort glas äpple juice och youghurt. Men som sagt, jag låg bra i tisdags vilket var skönt:)
Nästa besök blir den 13:e januari!! Längtar...


Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).

 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 12 mar 2010
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning

4:e advent 2009

Publicerat. 2009-12-20 | 14:24:30

Idag är det 4:e advent, dags att tända 4:e och sista ljuset. Har inte gjort det riktigt än, det blir nog senare i kväll!
I går var ju Niklas iväg och när han kom hem åkte vi bort till hans kusin Lars och tjejen Lina. Vi satt och pratade en stund men sedan blev både Niklas och Lars lite väl runda under fötterna, Lars gick och la sig och vi åkte hem. Så kan det bli när man är iväg med killarna;)
I morse var Niklas uppe före mig igen, denna gång pga bakfylla tror jag;) Jag låg kvar och drog mig en stund och helt plötsligt kommer Niklas in med fruksot till mig. Det har jag aldrig fått innan och jag blev super glad:) Han hade värmt risgrynsgröt och blandat socker och kanel i en liten skål, han hade också gjort 2 st ost smörgåsar... Han visste inte riktigt vilka tabletter och grejer jag skulle ha så det frågade och kom sedan in med min folsyra och blutsaft samt ett glas med äpplejuice:) Sötis e han... Tack älskling..

Idag blir det en lugn söndag, jag ligger och kikar på reprisen av Robinsson och njuter av en sparkande bebis. Niklas åkte till skogen för en stund sedan och blir väl borta hela dagen. Det stod visst räv på schemat idag:)
När Robinsson är slut ska jag greja lite inför flytten! Då åker nog julmusiken på:)

I går var jag nere i källaren och tog kort på vår barnvagn... Japp den står nere i källaren och väntar på lilla bebisen:) Vi köpte den på blocket för ett tag sedan. Vi bestämde oss ganska tidigt för att köpa en begagnad och efter ett tags spanande på blocket så hittade vi denna som vi båda tyckte väldigt mycket om! Åkte ner till GBG för att kika på den, provköra och se om den fick plats i bilen bredvid Luddes bur. Och visst gjorde den det så vi slog till direkt. Det blev en Svart duovagn från Kronan. Alttså liggdel samt sittdel (liggdelen endanst använd 9 månader och sittdelen aldrig använd) Klädseln på liggdelen var ngt solblekt men inte sådär så det störde men jag kontaktade Kronan och då sålde de ut förra årets klädsel för 100 kr så jag slog till direkt, de skickade hem klädseln och på ett litet kick var klädseln på liggdelen helt ny. Toppen!! Vi fick också med åkpåse, mjuklift, hjulskydd, regnskydd och insektsnät. Och tro det eller ej en ringklocka, men den kommer vi inte använda, ha ha!!
Vi betalade 3000:- för allt och nypris är 6495:- Sedan fick vi köpa till en skötväska som gick på 499:- Det ska ju matcha;) Så ja vi e riktigt nöjda, varje gång vi tvättar och ska hämta kvättmedlet i förrådet så "provkör" vi vagnen... man längtar såå! Niklas ser helt underbar ut när han står där och puttar vagnen fram och tillbaka:) Och varje gång säger han att han längtar..
Vi har också köpt ett babyskydd eller snarare bebisens farmor och farfar har betalt den, även den är begagnad och köpt via blocket av en familj i Borås. Använd till ett barn och ser helt ny ut, jag tvättade klädseln direkt när jag hämtat den. Det blev en Akta Graco Logico S med bas. Man sätter fast basen som alltid kommer sitta i framsätet och sedan klickar man bara i stolen, man slipper krångla med bälte och sånt. Perfekt!!
Vi är så glada att vi köpt saker lite då och då till bebisen nu när det är som det är, Niklas är arbetslös och jag kommer gå hem från jobbet den 11 januari, det går ju åt lite pengar när man ska få en liten... :)

Bilder kommer här:)

Ha en bra 4:e advent!


Fina vagnen med liggdelen på..


Sittdelen med mjuklift...


Bara sittdelen:)


Och babyskyddet med basen...

Vecka 29:)

Publicerat. 2009-12-20 | 11:22:41
I går gick jag in i vecka 29! :)
Nu växer magen så det knakar och bebisen är helvild! I går speciellt, då sparkade den på ordentligt! Speciellt när jag ligger på sida, det tycker den inte om:) Men det gör vi, finns inget mer fantastiskt än att ligga och titta på magen när den höjer sig...
I mrrn ska vi återigen på besök på mödravården. Dags för prover, vägning, hjärtljud och sfi mått:) I mrrn ska Niklas åka med och då ska han filma när vi lyssnar på hjärtat, kommer lägga ut det och filmen från i går här i mrrn:)

Såhär ser det ut just nu...
82 dagar kvar till beräknad förlossning:)

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.




Du är på dag 198 av 280. (70,7%).

 
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 12 mar 2010
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning.

Lördag.. 5 dagar kvar till julafton:)

Publicerat. 2009-12-19 | 15:32:43
Hejsan!!
Lördag idag.
I morse väckte Niklas mig som verkligen hör till ovanligheten! Idag skulle han iväg med grabb gängen till Åby för att kolla hästar och käka julbord så de var ju bara därför:) Och jag skulle köra ner han till bussen för det skulle visst bjudas på öl, så jag passade på att "dra" mig lite extra i sängen, sova räv och sådär för att ge igen lite:) ha ha han brukar vara sååå seg när jag ska iväg på ngt och han tex ska köra mig! Jag tyckte de var super roligt men inte han, hi hi nu vet han hur jag har det!
När jag släppt av honom så åkte jag bort till tippen för att slänga lite saker, i går packade vi in hela bilden med saker som skulle slängas. Vi gjorde iordning på vinden i går, kan säga att de blev mycket bättre! Gick igenom alla lådor, rensade och plockade ihop så vi fick väl typ 5-6 lådor över att packa annat i. Toppen! Nu blir det enklare för dom som ska bära ner sakerna när vi ska flytta. Dock ska jag gå upp ngn dag och sätta lappar på allt och skriva vart de ska, förråd eller lägenhet:) Eftersom att jag vid flytten ska unvika att bära och lyfta så är det bäst så allt kommer på rätt plats från början:)

När vi ska flytta är ju fortfarande int estämt men ngn gång i mitten på januari:)

Idag har jag tagit det lugnt, njutit av att vara ensam, kan vara skönt ibland. Jag la mig och vilade en stund, låg på sidan och efter en stund började bebisen härja rejält! Den sparkade på riktigt ordentligt och jag bara låg och tittade och njöt, det e såå underbart när den sparkar. En helt obeskrivlig känsla:) Jag tog fram min mobil och fick faktiskt med det på film, roligt! Ska be Niklas "klippa" filmen lite för de e ganska mycke dötid, bebisen spakrade ju inte hela tiden:) Kanske lägger ut de här sen...  sedan gick jag till Netto för att inhandla lite ingridienser, jag har nämligen bakat strykande åtgång och ska slänga ihop en ny sats med knäck då mina förra blev helt kass, de lossnar inte från formarna, gissar på att jag kokade de för hårt:(
Sen kanske jag ska baka lite bröd också eller så gör jag det i mrrn, är ju ledig!

Nej nu måste jag bege mig ut i köket och se hur det går, ska få i mig lite lunch också. Tänk va bra det hade varit om Niklas kunde tagit med sig en "doggybag" hem:)

Hoppas ni får en bra dag! Kram

Ja du pappa, man kan ju undra!! Jag frågade också om han missade första skottet men han skyllde på att han inte såg ordentligt men det e nog bara en bortförklaring;) Snällt att ni vill hjälpa till:) Dag och tid kommer:) Jag och mamma kan ju vara i lägenheten och fixa:) Ses på julafton, saknar er! Kram


Mamma & Pappa julen 2008
Ni är de bästa som finns & kommer att bli världens bästa Mormor & Morfar!!
Utan tvekan!!


Vår julgran!

Äntligen kom samtalet vi väntat på! :)

Publicerat. 2009-12-18 | 13:49:23
I morse när jag satt och åt frukost ringde Niklas telefon och jag sparng och kollade vem det var eftersom att han fotfarande låg och sov, ett borås nummer.. så jag sprang in till Niklas och han svarade...
Det var från ENS som han var på arbetsintervju hos i går! De hade ju sagt att tjänsterna inte startade för än 1 mars men de hade diskuterat och tyckte mycket bra om Niklas så de ville gärna att han började arbeta där och då skulle det vara i början eller i mitten på februari istället!!
De skulle hör av sig i Januari igen och lämna närmare besked om start dag!
Så underbart, kanske känns som en evighet tills han ska börja men detta är äntligen ett jobb som inte är via bemanning så det är värt att vänta. De ska tydligen fastanställa så det är ju toppen!! Snart är december slut och januari tar sin början så februari är snart här:)
Nu slipper man gå och grubbla på det, nu vet vi att han har ett jobb vilket känns väldigt tryggt med tanke på att bebisen snart är här då:)
Han kommer arbeta i Viared som legerarbetare, bla på CDON:)

Idag ska min arbetskamrat Sandra komma hit, hon ska låna vår gulgransfot och så ska vi fika lite, jag slängde ihop lite chokladmuffins som vi ska bjuda på samt pepparkakor:)
När hon varit här ska jag och Niklas gå upp på vinden och plocka iordning lite och förbereda lite inför flytten!!

Första julkortet kom i går förresten, från Niklas mormor och morfar:)

Hoppas Ni får en bra dag!
Kram

Jakten på den perfekta julgranen...

Publicerat. 2009-12-17 | 21:39:23

Hej!

Idag gav vi oss ut i det mysiga men kalla julvädret för att få tag på den perfekta julgranen! Niklas jagar ju så han har tillgång till ganska stora jaktmarker och de har fått lov att ta granar, vilket är toppen för oss:) Niklas hade ju så klart med sig sitt hagelgevär och två skott för att "skjuta" granen...
Vi åkte till samma ställe som förra året med i år hade vi dock inte sett ut någon utan det fick vi göra i skogen bland all snö:) Och det tog faktiskt inte så lång tid innan vi hittade granen vi ville ha med oss hem:)
Bilder kommer nedan men också en film:) Mäkta stolt kan man lugnt säga att han var idag!! :) Han var helt underbar att titta på....




Niklas i högsta hugg med geväret:)


Granen vi valde ut...


Två skott och granen var av:)


Stolt granjägare:) ha ha


Sen skulle den ju in i bilen också och man kan ju lugnt säga att de var precis!


Mina prinsar:)


Såhär går det till när man "skjuter" gran!!


Bild på den klädda granen kommer... vår kamera e ingen höjdare när det gäller såna bilder tyvärr. Använder jag blixten så ser det ut som en helt vanlig gran med bara kulor i, ljusen syns inte. Och använder jag inte blixt blir kortet helt mörkt och bara ljusen syns... Jag får fundera lite på hur jag ska lösa det:)
Hur gjorde jag förra året?? Hm!

Torsdagen den 17 december 2009

Publicerat. 2009-12-17 | 11:14:27
God förmiddag!

Torsdag idag....
Idag vaknade vi tidigt, jag satte mig framför nyhetsmorgon och åt en "jul" frukost bestående av risgrynsgröt och skinksmörgås:) Sedan fick jag ett ryck att börja rensa lite bland papper och så inne vid datorn, lika bra att börja i tid..
Niklas åkte iväg för en stund sedan, idag skulle han på arbetsintervju för ett lagerarbete. Lika spännande varje gång att få höra vad han säger när han kommer hem. Hoppas han kan få detta jobbet, det e ju de han vill göra! Vore ju skönt också om han kunde få jobb innan jag slutar den 11 januari!
Hm nu ringde han, de jobbet skulle tydligen inte börja för än runt den 1 mars:( Men han tyckte det lät bra, ja ja han får väl fortsätta söka andra jobb under tiden och skulle han få detta får han väl byta om han skulle ha jobb.. åh de e sååå jobbigt att han inte han få jobb!!!

Idag ska Niklas iväg till skogen också och "skjuta" en gran:) I kväll ska den kläs, då kommer det bilder...
Se om ngn skulle förlja med honom, kanske man kan ta kort på honom när han ligger där och laddar sitt vapen;)

Ringder massa på vår lägenhet också, jag har lag ut den på blocket samt länkat till akelius hemsida där de får lämna intresseanmäla....Vi håller alla tummar vi kan för att ngn kan flytta in den 1/2..

Väntar på samtal idag också.... om mamma och pappas julklapp kommit så jag kan hämta den:) Spännande!
// Emelie

En ledig dag...

Publicerat. 2009-12-16 | 22:30:39
Hejsan!
Idag har jag haft en ledig dag! Gick upp tidigt för att få ut så mycket som möjligt av dagen! Men den blev inte riktigt som jag hade palnerat tyvärr.
Jag började dagen med att åka med svärmor och Niklas mormor till Dalsjöfors för att kika i smyckes butikerna som ligger där, det tog lite längre tid än vad jag hade tänkt, innan jag styrde bilen bilen hemåt åkte jag förbi vår nya lägenhet för att ta ett kort på hur det ser ut utifrån... bild kommer här nere:) När jag kom hem var det dags att äta lite mat och sedan hade jag planerat att åka ner till Knalleland för att köpa en julgransfot och en ny ljusslinga till vår julgran. Förra året hade vi "vanliga" ljus men när vi var hos Niklas kusin förra julen hade de små ljus i granen så jag köpte en slinga med 80 st småljus.. kommer bli så mysigt! Bild kommer i mrrn för då ska Niklas åka till skogen för att leta en gran och sen ska han "sjuta" den, japp i familjen Forsberg hugger man inte en gran utan man tar hjälp av ett hagelgevär istället:) Räcker med ett skott så ligger granen ner;) Visst e det lite gulligt, ha ha. Jag var med förra året när han "sköt" den vi hade då och han var så stolt och nöjd. Söt e han:)

Hade tänkt att jag skulle tillbringa tid på vinden i dag för att rensa och plocka iordning på det vi har på vinden så man slipper göra det i sista stund, tanken är väl att Niklas ska bära ner det som e där uppe och ställa nere i källaren istället så de som ska hjälpa oss flytta sen lätt bara kan ta alla saker och bära in i släpet:)
Pratade med Fristad bygg i går som hyr ut lägenheten och vi kommer nog få den i mitten på januari pga att den redan är tom. Den ska besiktigas och så ska golven poleras och slipas innan vi får den. Vi ska vara med på besiktningen, vi ska då påpeka att det är massa hål i väggen i hallen och sen att det inte finns brandlarm...
Nej det får bli att ta tag i vinden på fredag eller lördag, är ledig då. Hopppas bara att jag klarar av det för idag har jag haft riktigt ont, får sån fruktansvärd ischias från och till och den gör att jag knappt kan gå, inte sitta heller för den delen. Har jag så ont i mrrn som jag haft idag får det nog bli att vara hemma från jobbet i mrrn:( Torsdagar innebär mycket lyft och det kommer jag inte klara...

Nej man kanske ska krypa ner i sängen nu... de e nästan dags!

I mrrn kl 10.30 ska min prins på arbetsintervju! Håll tummarna för honom!

God Natt, och till pappa.... frysen kommer vi koppla in i Fristad. Har två klädgarderober så den får bo i en av dom:) Bra va;) När det e dags för flytt får ni gärna komma och hjälpa till;)


Här är vår blivande lägenhet, på Hammarbyvägen 16 i Fristad.
Köksfönstret till höger och tvrummet till vänster:)
UNDERBART med bottenvåning:)
Vi tror det kommer bli toppen!!!
Längtar efter att vi får nyckeln:)

Uppsagd lägenhet och babyboxen...

Publicerat. 2009-12-15 | 13:23:57
God Eftermiddag!!
Nu har jag och Niklas precis tittat på gårdagens avsnitt av Ullared:) Var ju det sista för denna gången, och vad ska man säga, ha ha man får sig några härliga skratt i alla fall:)
Ska strax fixa lite lunch innan jag ska dra iväg till jobbet... I mrrn e jag ledig så det känns helt Ok att jobba idag, man får liksom lite mer energi;) I mrrn ska jag gå upp på vinden för att rensa och packa samman lite lådor inför flytten!! :) Skönt att kunna börja i tid:)
Idag var vi på Akelius och skrev på papper att vi ville säga upp lägenheten! De e ju som jag skrivit innan sura och vresiga på det där stället men vi båda åkte dit och pratade med dom! I veckan ska de lägga ut lägenheten på nätet så folk kan anmäla intresse och vi hoppas ju så klart att ngn vill flytta in 1 feb, vi har redan några som kan så det löser sig nog:)

I går när vi varit ute med Ludde sista svängen så hämtade vi upp babyboxen som vi var och hämtade på babyproffsen i går, var spännande att öppna. Den innehöll lite blandade saker, en soptunna, blöjor, napp, våtservetter, amningsskydd, tidning, reklam, rabattcheck och lite annat:)

Ska anmäla flytt också på adressändring.... :)

Nej nu måste jag fixa lunch.. ha en bra tisdag!!
Kram!


Den fina soptunnan och lådan vi fick alla saker i...


Lite av det som fanns i:)

Ny lägenhet och faderskapserkännelse!!

Publicerat. 2009-12-14 | 23:22:47
God Kväll!!!
Klockan är redan elva och här sitter jag:) Inte direkt sugen på att gå och lägga mig men snart är det dags...
Idag har varit en bra dag! I morse blev vi väckta av att min mobil ringde först men jag orkade inte svara, några sekunder senare ringde hem telefonen och jag blir tvungen att gå upp, en tjej från Fristad Bygg ringde och erbjöd oss en lägenhet i fristad, en 2:a. Yrvaken som jag var tackade jag nej men sedan nämnde hon att den ligger på markplan så jag ångrade mig och bad att få återkomma då jag blev tagen på sängen och det hörde hon:) ha ha så vi bestämde att höras när jag vaknat till och jag gick tillbaka till sängen och blev liggandes kvar en stund eftersom bebisen hade ettl riktigt motionspass:) Då kan jag bara inte gå upp, jag älskar att känna när den rör sig!
Gick till slut upp och kokade mig lite mannagrynsgröt som jag bara älskar just nu, det tillsammans med äpplemos och mjölk, gooood frukost;)
 Pratade lite med Niklas och vi bestämde oss för att i alla fall åka och kika på lägnheten, markplan är ju ngt vi verkligen vill ha, specillt innan bebisen kommer. Orka springa upp och ner tre våningar... hm!
Så vi ringde tillbaka och bestämde en titt kl 14.00!
Innan dess skulle vi idag besöka familjerätten för att skriva på papper ang vårdnad och faderskapserkännelse...
Det ska ju ske innan bebisen kommer, eftersom att vi bara e sambo jag och Niklas så han fick skriva på papper om att han är pappan och sen att vi ska ha gemensam vårdnad. Bebisen kommer heta Friberg några veckor tills dess att vi skickar in papper ang namn till skatteverket och sedan blir det en Forsberg...
När vi åkte ifrån stan svängde vi förbi Babyproffsen för att hämta ut vårt gratis paket som alla gravida får hämta, vad som ligger i har jag inte utforskat ännu då jag kom på nu att den blev kvar i bilen, ska hämta upp det nu när vi ska gå sista svängen med Ludde...
Nu till lägenheten, den ligger i Fristad och är på ca 60 kvm! Tjejen som skulle visa oss var super trevlig och vi kom fram till att hon känner Nikals pappa, kul! När vi såg lägenheten på markplan med stor uteplats blev vi helt saliga och ännu mer när hon öppnade dörren! Stor toalett, två klädkammare, fint kök och fina rum!!!!! Och bäst av allt, egen tvättmaskin!! Och som sagt markplan, vi kan ha barnvagnen i lägenheten och vi kan ställa den utanför fönstret när bebisen somnat i vagnen! Helt underbart! Vi bestämde oss direkt men ska kontakta henne i mrrn igen:)
Ska också ringa akelius igen, eller vi åker nog dit i mrrn bitti och pratar med dom!!!! Sur muppar, vi ska också kontakta hyresgästföreingen!! De kanske kan hjälpa oss. Inflytt i denna lägenhet är fom 1 feb men vi kommer få den tidigare då den redan är tom, hon som bodde där innan blev vräkt och har betalt hyra tom sista januari:) Så det blir att fixa och dona när jag går hem den 11:e kanske:)
 Hyran e några hundra dyrare än vad vi har nu men de e det värt... tror jag kommer tröttna på alla trappor här!! Vi är så glada, vi hoppas nu på att Akelius hittar ngn hyresgäst till den 1 feb men det tror vi, har massa som ringt på denna lägenheten och idag var ett par och tittade på den. Vi tror inte det blir några problem. Skulle ngt gå snett blir det dubbla hyror men det har vi löst redan, vi har snällla familjemedlemmar:)
Vi ska flytta!! Underbart!

Nej nu ska vi ut med Luddis, sen blir det mys i sängen...
God Natt!
Kram

Tredje advent...

Publicerat. 2009-12-13 | 11:33:46
God Förmiddag!!

Ledig idag vilket känns skönt, tog mig sovmorgon utan väckarklocka som ringde, det behövs ibland. Niklas gick upp tidigt och sa hej då vid sex i morse, behöver jag säga vad han ska göra? ;)
Jag har för en stund sedan ätit lite frukost, ni sitter jag här vi datorna och ska uppdatera lite, titta på andra bloggar jag läser dagligen och sen ska jag städa lite här hemma hos oss... vad som h änder i eftermiddag vet jag inte, jag är lite sugen på att baka ngt gott och kanske åka en sväng till Niklas kompis med familj och lilla bebisen men vi får se.
I fredags tog jag ledigt från jobbet för att jag och Niklas skulle kunna åka hem till mina föräldrar över dagen, det var nämligen dags att fira min kära mamma som i torsdags fyllde 46 år. Vi åkte på förmiddagen och var inte hemma för än halv två på natten!! Tur att jag slapp köra, men Niklas var nog sådär glad på mig för jag pratade med han hela vägen för jag var rädd att han skulle somna, ha ha.
I går jobbade jag hela dagen, så det blev inte så mycket gjort annat är det. Lördag var det ju i går och det innebär ju veckobyte för oss, i går gick jag in i veckan 28:) I går var det också exakt tre månader kvar till beräknad förlossning!!  Idag är det 89 dagar kvar till BF!! Veckorna får fort fram nu och magen bara växer och man kan ju lugnt konstarera att man blir mer och mer osmidig för varje dag som går, nu börjar magen ta emot:)
I fredags var det även en månad kvar tills jag går hem på havandeskapspenning. Eller 18 arbetsdagar om man ska vara mer exakt;) Vad ska man hitta på sen då när man går här hemma och skrotar? Två månader, ja ja man kommer nog alltid på ngt, man kan ju alltid städa och tvätta så det finns nog att göra. En sak har jag i alla fall bestämt och det är att jag ska tvätta alla överdrag i soffan, det behövs :)

Hoppas ni får en bra 3:e advent, det ska i alla fall vi ha här i Borås:)
Kram!

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?





Jag slog in julklappar i veckan, och Niklas såg ju att det faktiskt stod hans namn på en av dem och han är sååå nyfiken!! Han klämmer, känner, gissar och försöker få mig att försäga sig!!
Räcker att man ser på hans ögon, han ser ut som ett barn på julafton:)


Detta kortet tog Niklas på mig i fredags:) Vecka 26+7

Mys på bio!

Publicerat. 2009-12-08 | 22:24:01
Hejsan!
Idag har jag och min älskling varit på bio!
Vi såg "luftslottet som sprängdes", den var riktigt bra och spännande. Och bebisen var lika vild denna gången när jag tyckte det var spännande, den sparkade på bra där inne:)
Annars har vi haft en lugn dag...
I mrrn blir det jobb igen men inte för än kl 15...

Hade nog inte så mycket att skriva nu kom jag på så det får bli ett litet inlägg:)

God Natt!

En ledig tisdag...

Publicerat. 2009-12-08 | 11:05:11
God förmiddag får man väl säga nu när klockan nästan är elva...
Jag har kommit upp och ätit frukost och myst lite med Ludde, min kära sambo ligger fortfarande och sover, blir väl så när man ligger uppe till 2 på nätterna och kollar tv!! Men jag och Ludde ska allt se till att väcka han snart!

Idag är jag ledig och jag har bestämt att vi ska gå på bio idag, Niklas tycker väl inte att de e så kul att gå på bio men idag måste han. I Söndags tittade vi ju på "Flickan som lekte med elden" så idag ska vi se "Luftslottet" Jag är såå nyfiken på hur tredje och sista delen slutar:) Så klockan halv 6 blir det bio, innan de ska jag passa på att springa in på H&M som ligger precis bredvid och se om de har mamma byxorna jag vill ha!
Det finns ju 2 H&M i borås men den som ligger i stan är man inte så ofta på då det är svårt med parkering jämt...


Nu på morgonen har jag också fixat en av de sista julklapparna, till mina föräldrar faktiskt. Har inte varit helt hundra om det gått att fixa men nu ringde jag och fick ett Ok till nästa vecka, tur!! Jag som hade kommit på en så bra julklapp till dom:) Mer än så kan jag inte skriva då jag vet att de är trogna läsare här:)
I går innan jobbet satt jag här i soffan och slog in de julklappar vi köpt hitills, samtidigt som jag lyssnade på julmusik:) Nej förresten, har 2 til i sovrummet som ska ha papper runt sig:) Blr kanske till att fixa det idag:)
Nu har vår fina hyacint på tv-rums bordet börjat slå ut och det luktar så underbart gott!! Det luktar jul:)



2:a advent 2009

Publicerat. 2009-12-06 | 21:45:48
God Kväll!
Klockan är snart halv tio, jag och Niklas har precis sett filmen "Flickan som lekte med elden" Den var riktigt bra och spännande och nu kan man ju nästan inte låta bli att boka biljetter för att se den tredje och sista delen... :) Man är ju riktgt nyfiken på vad som ska hända härnäst och inte minst hur det går för Lisbeth, hon blev riktigt tilltyglad denna gången ju!
Vi hyrde filmen i går på Shell men det blev lite ändrade planer så vi hann inte se den i går, så när jag åkte hem från jobbet vid 5 åkte jag och hyrde om filmen...
Vi skulle sett den i går kväll efter att Niklas kommit hem från jakten, jag var på stan en sväng på fm och kikade efter nya mamma byxor, tror ni det fanns? Ja jo visst det gjorde det ju i och för sig men inte i min storlek, hoppas de får in fler storlekar framöver så jag får mig ett par nya brallor, sedan åkte jag ut mot skogen för att äta lunch med Niklas, det drog ut lite på tiden då Ludde inte kom tillbaka efter ett drev, till slut kom de och bara några minuter efteråt ringde Niklas kompis som i onsdags fick sin tredje son, de undrade om vi ville komma och hälsa på, jag sa ju ja direkt men Niklas sa nej då han var trött, så jag bad om att vi skulle få komma en annan dag men bara 20 min efter att vi lagt på ändrade sig Nikals och ville visst åka och hälsa på dom, så vi åkte hemåt, Niklas bytte om och så hämtade vi presenten till lilla Zimon så klart!!
Herrgud va söt han va, när vi kom låg han på skötbordet och fick blöjan bytt och när han var klart lämnade mamma Madde över honom till mig och han somnade så gott i min famn:) Niklas höll också i honom, när vi satt och åt så började han gråta när han låg i sin säng så Niklas erbjöd sig att hämta upp honom, det tog en stund men till slut kom han med Zimon i sin famn. Så söta de var:)
När vi åkte hemåt i går frågade jag Niklas om det var svårt att få upp honom, Niklas svarade nej men att han var noga med att ha fått ett bra grepp under nacken och sedan tog han "bakbenen" jag började asgarva och sa det att älskling, det är inget rådjur du pratar om utan en bebis. Det heter ben!! :) ha ha Niklas skrattade han också...
Niklas var till och med inne på toa och bytte blöja innan vi skulle hem, tidigare under kvällen satt han och rynkade på näsan inne i köket när vi pratade om blöjbyte så jag sa det att du tror att det är mycket värre än va de e. Jag hade tidigare under kvällen bytt på Zimon själv, men Niklas gick med in och blev ganska chockad när det knappt var ngt i blöjan, han till och med vek ihop den, kastade den och sa, nej det var ju inte så farligt och ingen lukt heller... ha ha han e så söt min prins. När vi nästan var hemma i går la han handen på mitt ben och sa att jag är det bästa som hänt honom, att han älskar mig och att han längtar tills vår bebis kommer:)
Och visst gör vi det, nu längtar vi ännu mer än innan efter vårt lilla mirakel som ligger där inne i magen och sprattlar:)

Idag är det 2:a advent, jag har jobbat mellan 8.30-17 och sedan åkte jag som sagt hem och tittade på film med min prins.
Mer än så händer väl inte idag, jag ska strax lägga mig ner under en jul filt i soffan och mysa. Och se om pyret sparkar mer:)
I mrrn blir det jobb mellan 15-21 

Inte att förglömma så klart, i går var det ju lördag och det innebär ny vecka för oss, i går gick jag in i vecka 27!
F.o.m i går började gravid försäkringen gälla också... 
Idag är det exakt  96 dagar var till BF!



Söta Zimon 3 dagar gammal:)


De fins ljus träden i Borås:)

Julklappshandel

Publicerat. 2009-12-04 | 23:26:17

Hejsan!!
Fredag kväll och jag sitter vid datan och lyssnar på nya favorit låten, Lady Gaga med Bad romance!! Sååå bra är den, hade velat höja lite mer men man får ju tänka på grannarna. Min kära sambo sitter och tittar på en jakt film tillsammans med min morbror som är här på besök, han ska sova här i natt för i mrrn ska dom ut och jaga. Jag fick i alla fall se slutet på Idol när jag kom hem från jobbet och det blev som jag ville, min favorit Calle gick vidare!! Han e ju sååå söt:) Hoppas han vinner hela skiten!
I mrrn är jag ledig, ska börja min dag men att åka ner till H&M och köpa mig ett par nya svarta mamma byxor då mina, kanske inte helt oväntat gick sönder idag på jobbet. De sprack i skrevet när jag böjde mig ner. Men som sagt, de är väl använda och ganska utslitna mellan benen så nej det e bara att åka ner och hoppas på att de har likadana kvar.. annars vet jag inte vad jag gör. De e så sköna byxorna och jag har trivts super bra i dom! Det e ju inte direkt så att man har många mamma byxor, jag har hm 2 st, ett par jeans och de svarta, samt 2 mjukisar men ändå. Nej håll tummarna för att de finns kvar!
Sen hade jag tänkt styra bilen mot skogen för att äta lunch där med alla jägarna:) Vill hinna med och slå in de första julklapparna också så klart, jag älskar att slå in klappar:) Bild kommer i mrrn!

Idag innan jobbet åkte jag ner till Knalleland och köpte lite julklappar så nu är vi klara med några i alla fall, Niklas syskonbarn Felicia och Saga är ju inget svårt att köpa till, de är ju 7 år recpektive 3 månader så deras julklappar fixade jag typ på 15 min! Köpte även klart Niklas mammas. Sen är det väl lite si sådär med de andras, halvklar med mina föräldrars och det samma med mina bröders. Niklas pappa vet vi inte vad vi ska köpa till och Niklas önskar ju sig bara jakt saker vilket inte e så kul men jag köpte i alla fall 2 saker idag, får väl se vad de blir mer...

Tog en fin bild på julträden här i borås men denna datorn krånglar så jag fick inte över bilderna från mobilen, får fixa det i mrrn istället från den andra datorn.
I mrrn är det lördag och det betyder att jag går in i vecka 27!!!!!!!! I går betällde jag en gravid försäkring också, så den börjar gälla fom i mrrn. Skönt!

Sen hoppas vi ju på att få åka och titta på nyfödd bebis också, Niklas kompis och hans tjej fick en liten Zimon i onsdags, vi har sett bilder men vi vill dit och hålla lite också;) Mer sugen lär man väl bli efter det och längta ännu mer. Ska ta med mig kameran så lägger jag in bild här när vi varit där.. Presenten till han ligger och väntar, super söta Alfons Åber kläderg:)

Hoppas ni haft en bra fredag!
Kramar i massor