Vecka 29:)

Publicerat. 2009-12-20 | 11:22:41
I går gick jag in i vecka 29! :)
Nu växer magen så det knakar och bebisen är helvild! I går speciellt, då sparkade den på ordentligt! Speciellt när jag ligger på sida, det tycker den inte om:) Men det gör vi, finns inget mer fantastiskt än att ligga och titta på magen när den höjer sig...
I mrrn ska vi återigen på besök på mödravården. Dags för prover, vägning, hjärtljud och sfi mått:) I mrrn ska Niklas åka med och då ska han filma när vi lyssnar på hjärtat, kommer lägga ut det och filmen från i går här i mrrn:)

Såhär ser det ut just nu...
82 dagar kvar till beräknad förlossning:)

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
Du är på dag 198 av 280. (70,7%).

 
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 12 mar 2010
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kommentarer

KOMMENTERA HÄR:

» NAMN:
Kom ihåg mig?

» E-POST: (publiceras ej)

» URL:

Kommentar:


Trackback